Prebiotica in cosmetica

door Julianne Bruining
4 Augustus 2020

Prebiotica en probiotica, je kent dit waarschijnlijk wel vanuit voeding en supplementen voor een goede darmflora. Maar prebiotica en probiotica wordt ook gebruikt in huidverzorgingsproducten. Wil je weten wat het doet voor je huid? Lees dan verder!

 

Probiotica of prebiotica?

Allereerst, wat is het verschil tussen prebiotica en probiotica? Probiotica zijn goede bacteriën die samenwerken om het lichaam gezond te houden. Deze zijn altijd in grote getallen aanwezig bij de mens, zowel in de darmen als op de huid. Prebiotica kun je zien als specifieke voeding speciaal voor die goede bacteriën. Met de juiste voeding kunnen de goede bacteriën beter hun werk doen.

 

Onze huid en de microbioom

Onze huid is bedekt met een laag huideigen bacteriën en micro organismen. Bij ieder mens is deze samenstelling van organismen uniek, als een vingerafdruk. Deze laag bacteriën, ook wel microbioom genoemd, beschermt de huid tegen ziektes en kwaaltjes, zoals eczeem, psoriasis en acné. In deze laag bacteriën bevinden zich zowel slechte als goede bacteriën. Wanneer er een juiste verhouding goede en slechte bacteriën is, functioneert de huid goed. Alle huidproblemen die voorkomen hebben een oorzaak of gaan gepaard met een disbalans in de microbioom. Onder andere agressieve reinigingsproducten en tonics kunnen de balans verstoren door de goede bacteriën te doden. Ook na ziekte (chemo, bestraling en antibiotica) komt het vaak voor dat de huidflora verstoort is en huidklachten als droogte, schilfering, jeuk en irritatie voorkomen.

 

Prebiotica en probiotica in huidverzorging

Huidverzorgingsproducten met probiotica zorgen ervoor dat er een laagje goede bacteriën op je huid wordt gelegd. Dit merk je niet direct, maar na een aantal dagen of weken consequent gebruik zal de huid rustiger worden en kunnen wondjes, droogte en irritatie verdwijnen. Dit is erg fijn bij huidproblemen zoals atopisch eczeem, psoriasis, acné en na ziekte.

Prebiotica in huidverzorging dient als extra voedselbron voor micro-organismen die voorkomen op de huid. Door deze toevoeging voorkomt het huidproblemen die ontstaan in de disbalans van deze organismen. Dit is erg goed voor de gevoelige huid bij kinderen en ouderen en acnéklachten. Prebiotica zijn ook aanwezig in zonnebrand, anti-roosverzorging en mannenverzorging.

Wanneer zowel prebiotica als probiotica in producten wordt gebruikt, versterkt het elkaars werking en herstelt het microbioom zich snel.

 

Producten met Prebiotica

Probiotica heeft niet elke huid nodig. Maar prebiotica is altijd goed ter ondersteuning voor een gezond microbioom. De producten van Nouvital bevatten allemaal prebiotica. Nouvital is een innovatief, Nederlands bedrijf dat altijd bezig is met de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken op cosmetisch gebied.

Nouvital vindt dat prebiotica thuis hoort in de sterke natuurlijke basis van bescherming, hydratatie en huidverbetering van de producten. Naast prebiotica gebruikt Nouvital actieve ingrediënten en biedt het merk een breed assortiment voor alle huidtypes en huidproblemen. Daarnaast zijn de producten van Nouvital:

  • hypoallergeen
  • allergeenvrij geparfumeerd
  • vrij van minerale oliën en tarwekiemolie
  • dierproefvrij
  • parabeenvrij

De producten zijn slim verpakt: gezichtscrème, serum en emulsies worden geleverd in airless pompflacons. Deze zijn hygiënisch en praktisch in gebruik en het airless systeem voorkomt dat zuurstof en daglicht de werking van het product aantast. Het verlengt de houdbaarheid en activiteit van het product. Daarnaast zitten maskers en peelings in tubes, om ook zo hygiënisch en praktisch te werken. Zowel mannen als vrouwen kunnen terecht bij dit merk.

Nouvital is op dit moment bezig met het vernieuwen van hun verpakkingen en logo. Daarom zie je in ons assortiment bij Nouvital verschil in verpakkingen. Over een aantal weken zal het volledige assortiment in de nieuwe verpakking zijn, zoals de producten hieronder. 

 

Onze favorieten van Nouvital

Nouvital - Moisturizing Cream Nouvital - Vitamin A Concentrate Nouvital - Biomimetic Peeling
Nouvital Moisturizing Cream Nouvital Vitamin A Concentrate Nouvital Biomimetic Peeling

 

 

Wil je graag persoonlijk huidadvies? Onze schoonheidsspecialisten helpen je graag. Stuur vrijblijvend een mailtje met je vraag naar [email protected] of spreek onze schoonheidsspecialistes aan de telefoon via 085 060 7005.

 

 

Julianne Bruining
Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breidt haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakvrouw die graag ingrediëntenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.