Prepare yourself for Christmas!

door Anja van Dijken
13 November 2023

Voordat je het weet is het Kerst. Nog een paar weken te gaan en dat betekent tijd voor het vieren van Kerst, samenzijn met familie en vrienden en natuurlijk er op je best uitzien. Om je huid en wimpers tijdig klaar te stomen voor het feestseizoen. 4 gouden TIPS voor je huid, voor een Glowy Christmas Skin!

 

Glowy Skin for Christmas?

Een glowy skin heb je niet van de een op de andere dag, daar is wat tijd voor nodig. Tenslotte vernieuwt jouw huid zich eenmaal in de 30-50 dagen, het aantal dagen is grotendeels afhankelijk van je leeftijd. Maar gelukkig hebben we tijd, het is tenslotte nog maar november. Wil je een "glowy skin for Christmas?", laat er dan geen gras over groeien!

 

4 Stappen naar een mooie huid.

Start 4-6 weken voor Kerst met de volgende stappen en maak er je dagelijkse routine van. Met dit tijdspad heb je het optimale resultaat. Kies je voor een kortere periode, dan kan natuurlijk ook, maar de huid zal in een kortere periode nog niet volledig op zijn mooist zijn, maar je bent ook dan zeker op de goede weg.

Exfoliëren

Gebruik een peeling, exfoliant op basis van glycolzuur. Glycolzuur zorgt ervoor dat de celvernieuwing wordt gestimuleerd, waardoor de huid vernieuwd wordt, egaler, frisser, voller en strakker eruit zal gaan zien. Fijne lijntjes, pigmentatie, grove poriën, vermoeide huid, al deze huidcondities zullen verbeteren. 

Ons advies in gebruik

Gebruik een exfoliant met glycolzuur als kuur na het reinigen van de huid en alleen in de avond. Wacht met het aanbrengen van je nachtcrème het liefst 10 minuten, opdat de exfoliant goed zijn werk kan doen. Is jouw huid gevoelig? Gebruik de exfoliant dan om de dag.

 

Doctor Eckstein Silk AHA Liposome Complex
Doctor Eckstein Silk AHA Liposome Complex

 

Hydrateren

Hydratatie is een must voor een glowy skin! Hydrateren van de huid is iets anders dan de huid voeden met olierijke producten. Hydrateren gaat over Hyaluronzuur en Glycerine. Een goed gehydrateerde huid ziet er gezond en stralend uit.  
Kies daarom elke ochtend na de reiniging voor een Hyaluronzuur serum. Deze zal je huid een hoge dosis vocht geven, je huid dus echt laten stralen en een gezonde glow geven.

Ons advies in gebruik

Gebruik het Hyaluronzuur serum elke ochtend na de reiniging op de droge huid, even kort laten intrekken, waarna de dagcrème kan worden aangebracht. In combinatie met het exfoliëren met een glycolzuur, kan het Hyaluronzuur serum in de ochtend diep in trekken. DUS??? Glowy Skin!

 

Image Skincare Vital C - Hydrating Water Burst
Image Skincare Vital C - Hydrating Water Burst

 

Voeden met een gezichtsolie

Na 2-4 week de exfoliant gebruikt te hebben, ga je deze afwisselen met het voeden van de huid met een gezichtsolie. Een gezichtsolie geeft de huid een mooie glow. Inmiddels is de huid al enigszins vernieuwd en de nieuwe cellen zullen blij worden van de gezichtsolie. 
Kies voor een gezichtsolie dat rijk is aan antioxidanten, die de huid diep zullen voeden en tegelijk opnieuw hydrateren. Veelal heeft een gezichtsolie de kracht om de huid tegelijk steviger, sterker, vitaler en elastischer te maken.

 

Ons advies in gebruik

Kies een gezichtsolie die geschikt is voor alle huidtypes. Gebruik de gezichtsolie 's avonds na de reiniging, laat deze goed intrekken opdat je kussensloop niet het meeste wegneemt en zonodig kan hierover de nachtcrème worden aangebracht.

 

Salt & Stone Antioxidant Facial Oil
Salt & Stone Antioxidant Facial Oil

 

Masker als 3 daagse kuur

Start 3 dagen voor Kerst met het kuren. Het is een super drukke tijd, dus kies altijd voor een een nachtmasker, met mooie stimulerende ingrediënten die je huid nog een extra boost geven.

 

Ons advies in gebruik

Breng het nachtmasker ruim aan na de cleanser en de gezichtstoner, laat hem even kort intrekken, dan laat ie niet meer af.

 

Medex Transparent Collagen Mask
Medex Transparent Collagen MaskPas de 4 stappen Glowy Skin toe in  jouw routine

Pas deze 4 stappen toe in je eigen huidige skincare routine. Heel eenvoudig:

Reinigen elke ochtend en avond met een cleanser en sluit dit af met de gezichtstoner.

Hyaluronzuur serum serum in de ochtend en de exfoliant in de avond.

Dagcrème in de ochtend en nachtcrème in de avond.

Voeg na 2-4 week de gezichtsolie toe in de avond, na het reinigen en doe dit op de avonden dat je de exfoliant niet gebruikt.

Start 3 dagen voor Kerst met de nachtmasker kuur.

 

 

Advies Glowy Skin nodig?

Vind je het lastig om deze stappen in je eigen skincare routine toe te passen, heb je vragen welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype? Neem contact op met ons, wij als specialisten van Care for Skin helpen je graag met jouw Glowy Christmas Skin!

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.