De behandeling van Acne Vulgaris

door Anja van Dijken
2 Maart 2021

Puistjes in de puberteit… je kunt er bijna niet omheen! De meeste van ons hebben rondom hun tienerjaren te maken met af en toe een aantal puistjes. Op zich is dat niet erg en we weten gewoon dat dat er bij hoort. Maar er zijn ook genoeg (jonge) mensen waarbij dit niet zomaar overgaat en die te maken krijgen met acné.

In een eerdere blog hebben we al de verschillende soorten acné aangekaart en daarbij veel tips gegeven rondom de verzorging van acne. Klik hier om die blog te lezen.

Waar ik het opnieuw over wil hebben is de meest voorkomende vorm: Acne Vulgaris en wat je er zelf aan kunt doen.

 

Wat is Acne Vulgaris?

Bij deze vorm van acné spelen de hormonen een grote rol. Deze hormonen zorgen vanaf de leeftijd van 12 tot 25 jaar ervoor dat de talgklieren meer talg aanmaken, dan de huid kan verwerken. Er wordt dus teveel talg aangemaakt. De talg kan niet goed worden afgevoerd en zal de poriën gaan verstoppen. Deze talgophopingen worden ook wel mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen). Rondom de uitgang van de talgklier zal de huid zich gaan verdikken, waardoor het opgehoopte talg uiteindelijk de talgklier zal gaan doorbreken, waardoor er een ontsteking ontstaat. Dit proces kan doorbroken worden, maar vraagt wel doorzettingsvermogen. De beloning is een stabielere huid.

Kort samengevat: de periode waarin de hormonen een grote rol spelen kun je niet beïnvloeden, maar hoe het zich zal uiten, daar heb je zeker invloed op.

 

Face Wash

 

 

Wat kun je er tegen doen?


Stap 1

Doorbreek het proces van deze overtollige talgproductie met de juiste dagelijkse huidverzorging:

  • Reiniging met een wash cleanser: deze zal het overtollige talg verwijderen, verstoppingen verminderen en voorkomen, poriën worden gezuiverd.
  • Tonic: deze zal de huid hydrateren, de pH-graad van de huid stabiliseren, overtollig talg verminderen, poriën verkleinen.
  • Verzorging: de huid hydrateren, beschermen en talg productie stabiliseren.

 

Productadvies Stap 1:

1.

Dermalogica Breakout Clearing Foam Wash

Schuimende reiniging voor de onzuivere huid, verwijdert het talg en vuil, zal verstoppingen in de huid verminderen en voorkomen.

Pore Mist

2.

Dermalogica Micro Pore Mist

NIEUW ontwikkelde Mist die hydrateert, de poriën verkleint, de talgproductie reguleert en de huid verheldert. Speciaal voor de tienerhuid.

Defense Cream

3.

Dermalogica Clearing Defense SPF30

Een luchtige hydraterende crème met SPF, voorkomt glimmen en absorbeert de talg. Beschermt tegen luchtvervuiling en make-up.

 

Actie!

Wanneer je nu de Micro Pore Mist aanschaft, krijg je tijdelijk een luxe sample van de Breakout Clearing Foam Wash gratis bij je bestelling! Op=op!

Klik hier om de Micro Pore Mist + gratis luxe sample van Dermalogica te bestellen.

 

Stap 2

Doorbreek het proces van deze overtollige talgproductie met de juiste voeding:

  • Drink een aantal glazen groene thee per dag, dit werkt zuiverend op de huid.
  • Eet dagelijks ongeveer 400-500 gram groentes, inclusief een portie rauwkost; hierin zitten vitamine A en B2, deze beperken de talgproductie .
  • Stop met geraffineerde suikers en alcohol.
  • Kies voor gezonde vetten (omega-3 vetzuren).
  • Kies een alternatief voor zuivel, bijvoorbeeld amandelmelk, havermelk, etc.

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.