Reinigingsdoekjes… Goed of slecht?

door Anja van Dijken
20 Mei 2021

Denk je eindelijk goed bezig te zijn, je reinigt twee keer per dag je gezicht met reinigingsdoekjes, dan blijkt dat je het weer niet goed doet. Hoe zit dat nou en is het wel echt zo dat reinigingsdoekjes niet goed zouden zijn voor je huid.

We leggen het je uit.

 

De meeste reiningingsdoekjes zijn slecht voor je huid!

Wie of wat bepaalt dit? Het zit hem in de ingrediënten. De meeste van dit soort reinigingsdoekjes zitten vol foute bestanddelen. Denk daarbij aan conserveringsmiddelen, parabenen, formaldehyde, alcohol en parfum. Om de doekjes goed vochtig te houden, niet te laten bederven en er ook nog eens een lekkere geur aan te geven, zijn dit de ingrediënten die daarvoor nodig zijn. Althans, die daar sowieso veel voor worden gebruikt.

De huid kan hier gauw op reageren door uit te drogen, te gaan irriteren, roodheid en jeuk te gaan vertonen. Dit in zijn geheel is dus de reden dat reinigingsdoekjes niet oké zijn voor je huid.

 

Reinigingsdoekjes

 

Reinigingsdoekjes die wel goed zijn voor de huid

De schappen in de drogisterijen en winkels liggen vol, maar zijn er ook reinigingsdoekjes die wel goed voor je huid zijn? Er is goed nieuws. Jazeker, deze zijn er!

Als je dan toch graag reinigingsdoekjes wilt blijven gebruiken let dan op het volgende:

  • De ingrediënten, dat deze veilig zijn. Dus zonder conserveringsmiddelen, parabenen, formaldehyde, alcohol en parfum.
  • Kies zoveel mogelijk voor natuurlijke ingrediënten.
  • Kies voor een doekje met hydraterende ingrediënten, zoals micellair water en hyaluronzuur.
  • Bij een vettere huid zijn salicylzuur en alfahydroxyzuren effectief voor de reiniging van dit huidtype.

 

Reinigingsdoekjes

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

 

Onze favoriete reinigingsdoekjes van Salt & Stone en Image Skincare:

Salt & Stone Cleansing Facial Wipes Image Skincare - I Beauty - Refreshing Facial Wipes

Salt & Stone Cleansing Facial Wipes - 20 pack

Image Skincare I Beauty - Refreshing Facial Wipes

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.