Salt & Stone

door Anja van Dijken
6 Februari 2023

Weer een merk waar wij enthousiast over zijn: Salt & Stone. Een 100% natuurlijk no-nonsense merk, dat NOOIT gebruik maakt van: parabenen, pesticiden, sulfaten, siliconen, kunstmatige geurstoffen, ftalaten, petroleum of ander genetisch gemodificeerde organismen in de producten.

Salt & Stone is betrouwbaar, eerlijk, no-nonsense ... what you see, is what you get: mooie huidverzorging voor hem en haar.

 

Waar staat Salt & Stone voor?

Salt & Stone staat voor 100% natuurlijk en organisch en is bekend om de natuurlijke deodorants, natuurlijke gezichtscrèmes en natuurlijke zonnebrand. Allemaal verpakt in gerecycled plastic afkomstig uit de oceaan. Eerlijke producten zonder rommel en vervuiling. Salt & Stone is dus goed voor het milieu, goed voor de wereld en goed voor jou!

De ingrediënten in de Salt & Stone producten zijn afkomstig uit de zee en van het bergwater. Daarbij is elk product zorgvuldig samengesteld met een mix aan ingrediënten dat rijk is aan antioxidanten. Zeer rijke voedingsstoffen zoals zeewier, spirulina en kelp zijn allen aanwezig in de producten van Salt & Stone. Speciaal ontworpen om de huid te beschermen, reinigen, herstellen en in een goede conditie te houden.

Even iets meer vertellen hoor, gewoon om je net zo enthousiast te maken als wij zijn. Wat doen deze ingrediënten nu echt voor je huid?

  • Zeewier: Een echte powerplant! Zeewier werkt anti-aging waarbij het de huidelasticiteit verbetert en werkt herstellend voor gevoelige huid, rosacea huid, acne huid en het vermindert pigmentatie. Een ware alleskunner dus. Het bevat: iodine, calcium, chlorine, magnesium, omega, zink, essentiële vetzuren, vitamines C, E, D, K en ook verschillende B-vitamines.
  • Spirulina: Een krachtig superfood, ook voor de huid. Het is een natuurlijke alg dat veel antioxidanten heeft waardoor het met name ontstekingsremmende en anti-aging eigenschappen heeft. Het bevat: eiwitten, mineralen, voedingsstoffen met een hoog gehalte aan vitamine B12, omega 3, 6 en 9, en ook de vitamines C, D, A, E en K. 

 

Is Salt & Stone geschikt voor iedereen?

Salt & Stone is geschikt voor iedereen, zowel de vrouwenhuid als de mannenhuid. Het assortiment bestaat uit gezichtsverzorging, deodorant en zonverzorging. Nima, de oprichter en voormalig snowboarder, heeft vanuit zijn ervaring het assortiment en de producten zo samengesteld dat voor zowel de man als de vrouw de producten heel toegankelijk zijn.

 

Wat voor Salt & Stone producten zijn er?

Salt & Stone biedt natuurlijke en eerlijke producten voor het gezicht, bescherming tegen de zon en een uitgebreide collectie deodorants. Wij hebben de populairste producten voor je uitgelicht.

Salt & Stone gezichtsverzorging 

 

Salt & Stone Gezichtscrème Squalane

Salt & Stone Gezichtscrème Squalane

 

De Salt & Stone gezichtscrème Squalane is een sterk herstellende en hydraterende gezichtscrème op basis van de natuurlijke ingrediënten. Het is geschikt voor alle huidtypes, is 100% van biologische aard en tegelijk ook 100% vegan.

Salt & Stone Antioxidant Facial Oil

Salt & Stone Antioxidant Facial Oil

 

Is jouw huid van nature iets droger of heb je net iets meer nodig? Kies dan voor de Salt & Stone Antioxidant Facial Oil. De 100% natuurlijke unisex gezichtsolie bevat een rijke mix aan antioxidanten die de huid zuiveren, herstellen en beschermen tegen de dagelijkse stress. Hierdoor wordt de huid intens gevoed en de hydratatie verhoogd. 

Salt & Stone Cleansing Facial Wipes

Salt & Stone Cleansing Facial Wipes

 

De Salt & Stone Cleansing Facial Wipes zijn lekker makkelijk voor mee op reis. Het bevat apart verpakte bamboe reinigingsdoekjes om je gezicht te reinigen, na het sporten of zonnen op te frissen of om make-up te verwijderen. Het houdt daarbij je huid fris en gehydrateerd. De reinigingsdoekjes zijn biologisch afbreekbaar en vrij van chemicaliën of synthetische geurstoffen.

 

Salt & Stone deodorant 

Salt & Stone deodorant is een unieke deodorant in zijn soort, een 100% biologische en vegan deodorant. De natuurlijke deodorants bevatten geen aluminium chloride en ook geen schadelijke stoffen voor je huid zoals de parabenen, siliconen, alcohol en synthetische parfums.

Salt & Stone Natural Deodorant - Bergamot & Eucalyptus Salt & Stone Natural Deodorant - Lavender & Sage Salt & Stone Natural Deodorant - Santal & Vetiver

Salt & Stone Natural Deodorant - Bergamot & Hinoki

Salt & Stone Natural Deodorant - Lavender & Sage

Salt & Stone Natural Deodorant - Santal & Vetiver

 

De Salt & Stone deodorants zonder aluminium geven een langdurige bescherming, laten geen vlekken achter en verzorgen de huid met hyaluronzuur en sheabutter. In het rijtje van de beste deodorant vrouwen en de beste deodorant mannen is Salt & Stone een echte koploper. Verkrijgbaar in verschillende geurnoten en te gebruiken voor zowel vrouwen als mannen.

Salt & Stone zonverzorging 

Een goede zonverzorging is een must voor de snowboarder Nima, de oprichter van Salt & Stone. Goed beschermd de piste op, geen witte waas en op basis van de goede ingrediënten dat het zeewater biedt. Ook bevat de Salt & Stone zonverzorging alleen maar 100% organische ingrediënten, die de huid beschermen tegen uv-A- en uv-B-stralen. 

Salt & Stone SPF 30 Sunscreen Lotion Salt & Stone SPF 50 Sunscreen Lotion

Salt & Stone SPF 30 Sunscreen Lotion

Salt & Stone SPF 50 Sunscreen Lotion

 

De Salt & Stone SPF30 Suncscreen Lotion en Salt & Stone SPF50 Sunscreen Lotion, zijn beide 100% natuurlijk en organisch met een natuurlijk zonnefilter, zodat je gelijk weer in het water of de zonnige piste op kunt. Je kunt er zelfs tot 80 minuten actief mee zijn in het water zonder te verbranden. Super vertrouwd en handig voor de actieve watersporters, wintersporters of zonaanbidders onder ons.

Salt & Stone SPF 30 Sunscreen Lip Balsem

Salt & Stone SPF 30 Sunscreen Lip Balsem

 

De Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lip Balsem is een unisex, waterbestendig en uiteraard 100% natuurlijke en organische lippenbalsem. Het bevat verzachtende en herstellende amandelolie, arganolie en bisabolol De lippenbalsem met SPF werkt daardoor antibacterieel en heeft een positieve invloed op de celstofwisseling.

Het voordeel van een SPF op basis is van een natuurlijk filter, zoals zinkoxide of titaanoxide, is dat het gelijk werkt. Natuurlijke filters liggen op de huid en beschermen gelijk zodra je deze hebt opgebracht. Elke ander type filter (chemisch) heeft een half uur inwerktijd nodig voordat het je beschermt. Goed om te weten, vooral als je geen tijd hebt om de zonnebrand in te laten werken en laten we wel zijn, een natuurlijk (fysisch) filter is wel zo goed voor je huid, je lijf en beter voor het milieu.

 

Salt & Stone kopen?

Kies jij ook voor eenvoud, biologisch, natuurlijk en vegan? Care for Skin heeft het volledig assortiment van Salt & Stone, mooie eerlijke producten, no-nonsense en unisex. Super handig in de badkamer, handtas of mee op reis. Heb je advies nodig? Laat het ons dan weten, onze huidspecialisten geven je graag een uitgebreid huidadvies.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.