Slaap je huid mooi

door Julianne Bruining
11 April 2019

Slaap je huid mooi

Je huid heeft overdag veel te verduren. Je huid wordt blootgesteld aan factoren die de huidkwaliteit kunnen aantasten. Denk hierbij aan de verschillende temperaturen (binnen en buiten), weersinvloeden zoals regen, wind, warmte of zon, make-up en toxische stoffen die in de lucht dwarrelen. Uit onderzoeken blijkt dat het herstel van de huid 's nachts optimaal is: diverse natuurlijke huidmechanismen werken 's nachts weliswaar twee keer zo hard dan overdag! De nacht is hierdoor een perfect moment voor een juiste huidverzorging met Oolaboo's Beauty Sleep Program, omdat de huid de werkstoffen uit de producten beter kan opnemen. De heerlijke producten van Oolaboo zijn 100% vrij van siliconen, parabenen, sulfaten (SLS/SLES) en minerale oliën.

Wat doet de huid 's nachts?

De huid kan 's nachts beter werkstoffen opnemen, omdat hij actiever is dan overdag. Diverse onderzoeken hebben met metingen vast kunnen stellen welke verschillen er zijn in de activiteit in de huid 's nachts en overdag. Er zijn vier natuurlijke mechanismen die de huidkwaliteit bepalen:

1|  Celvernieuwing

De huid vernieuwt zich continu, doordat huidcellen een levensloop doorgaan. Nieuwe cellen worden gemaakt en oude huidcellen sterven af. Uit onderzoeken is gebleken dat deze cyclus van celvernieuwing en het aantal celdelingen hierbij het hoogst is rond 01.00 uur 's nachts en het laagst is rond 13.00 uur ‘s middags. De huid is 's nachts dus erg actief en de nieuwe cellen kunnen gelijk aan de slag met de werkstoffen uit je nachtverzorging. Dit resulteert in een stralende huid wanneer je wakker wordt.

 

3| Desquamatie (afschilfering)

Onze huid leeft en vernieuwt zichzelf elke vier á zes weken. Deze vernieuwing is zichtbaar in de vorm van schilfers: de hoornlaag laat de dode huidcellen los en in andere huidlagen wordt gewerkt aan nieuwe cellen voor een stralende teint. Uit onderzoeken blijkt dat deze afschilfering het meest actief is rond  01.00 uur en 05.00 uur ‘s nachts.  

 

 

2| Microcirculatie

De microcirculatie in de huid, oftewel de bloedsomloop door de kleine vaten, is optimaal tussen 00.00 uur en 05.00 uur 's nachts. Deze toename in bloeddoorstroming komt onder andere door de versnelde celvernieuwing die in de nacht plaatsvindt. Op dit tijdstip is de huid actief bezig met het afvoeren van afval- en giftstoffen en het aanvoeren van zuurstof en voedingsstoffen. De huid is 's nachts warmer door deze verbeterde bloedsomloop en neemt hierdoor ook beter werkstoffen op.

 

4| Herstel barrièrefunctie

De huid heeft een natuurlijk beschermjasje, de huidbarrière, die de huid beschermt tegen schadelijke  invloeden van buitenaf. Gedurende de dag wordt dit beschermjasje steeds zwakker doordat hij belast  wordt door allerlei factoren. Voor het slapen gaan reinig je de huid, zodat vuil, zweet, talg en make-up van de huid verwijderd wordt. De huidbarrière is na de reiniging op zijn kwetsbaarst. ‘s Nachts hersteld de barrièrefunctie zich, door de versnelling van celvernieuwing, afschilfering en microcirculatie. Een goed functionerende barrièrefunctie resulteert in een gekalmeerde, soepele huid.

 

Maak van je nachtrust je schoonheidsslaapje

De producten van de Beauty Sleep Routine hebben de juiste werkstoffen voor de nacht, zodat het herstel van de huid optimaal is. 

Oolaboo Ageless Eye Pads

Deze oogpads zijn een ware boost voor de dunne ooghuid. De ogen weerspiegelen de ziel. De huid rondom de ogen is gevoelig voor emotie, stress en slaap. Het verdient daarom een beetje extra liefde. De Ageless Pads kun je inzetten in kuurverband, of als een boost één keer in de week. Ze bevatten een hoog gehalte aan hyaluronzuur: een lichaamseigen eiwitstof die dient als vulmiddel tussen de cellen. Bij voldoende hyaluron tussen de cellen is de huid stevig en veerkrachtig, bij een tekort zijn droogtelijntjes en/of rimpeltjes zichtbaar. Ook is hyaluron in staat om vocht aan te trekken en vast te houden, wat zich uit in een frisse uitstraling van de huid. De Ageless Pads bevatten ook Aloë Vera, zoethoutextract en dwergkalmoes. Aloë Vera stimuleert het collageen aanmaak, doordat het de fibroblasten (bindweefselcellen die onder andere verantwoordelijk zijn voor collageen aanmaak) een boost geeft.  

Start je Beauty Sleep Routine door de huid en ogen te reinigen met de Wipe Off 3 in 1 Daily Nutrition Cleansing Nectar. Breng vervolgens onder beide ogen een Ageless Pad aan. Ze werken direct verkoelend op de vermoeide ooghuid. Laat 10 tot 20 minuten zitten, zodat de werkstoffen in de huid kunnen dringen. Masseer na het verwijderen van de eyepads het residu met de ringvingers in de huid. Gebruik gedurende drie avonden achter elkaar of één keer per week. Bij juist gebruik van de Ageless Pads kunnen droogtelijntjes verminderen of verdwijnen, zal de ooghuid veerkrachtiger zijn en een frissere uitstraling geven. De verpakking bevat drie sachets met twee oogpads. Draag overdag de Truffle Indulgence Nutrition Eye Cream voor optimale verzorging. 

Oolaboo Beauty Sleep face cream 

De Beauty Sleep face cream is een intensief voedende en herstellende nachtcrème. Met als hoofdingrediënt Manuka Honing biedt deze crème een sterke anti-oxidante werking, die de schade herstelt die de vrije zuurstofradicalen overdag hebben toegebracht. Actieve nutriënten, zoals avocado, abrikoos, moerasbloemzaatolie en karitéboter, activeren en stimuleren het celmetabolisme van de huid. De nachtcrème bevat ook een hoog gehalte aan hyaluronzuur en in combinatie met de hyaluronrijke Ageless Eye Pads verfijnt het droogtelijntjes en geeft het de huid veerkracht en spanning. 

De nachtcrème is dagelijks te gebruiken en het effect van het Beauty Sleep Routine kan worden uitgebreid met het Beauty Sleep Elixer serum. Dit serum heeft een hoge concentratie vitamine C en E, die in liposomen zijn ingekapseld, waardoor deze vitamines stabiel blijven. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen en egaliseert hyperpigmentatie en acné(littekens). Vitamine E maakt de huid steviger en elastischer. 

 

Get the deal!

Koop nu de Ageless Pads en de Beauty Sleep face cream in het Beauty Sleep Routine pakket en ontvang 25% korting op de totaalprijs van deze twee producten EN een gratis eco-friendly pouch. Deze pouch is geschikt om mee te reizen of om mee te nemen naar het strand. Doordat hij uit doorschijnend materiaal bestaat mag hij ook mee in de handbagage in het vliegtuig! Je kunt deze fantastische deal hier online kopen. 

 

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.
Zorgeloos zonnen doe je zo! (update)
Lees meer...
8 Jul 2020