SPOTLIGHT: Neoderma's Airless verpakkingen

door Julianne Bruining
3 Oktober 2019

WE ARE AIRLESS

Neoderma begrijpt dat je niks van je product wilt verspillen, vooral niet wanneer je geïnvesteerd hebt in een hoogwaardig merk. In plaats van je verpakking leeg te moeten spatelen of de tube kapot te knippen kun je nu vertrouwen op hun 'zero waste & airless' verpakking. Wat is airless en wat betekent dit voor jou als consument?


De nadelen van lucht

Airless verpakkingen bestaan al een tijdje, met bijvoorbeeld het bag-in-bottle systeem of een pompflacon die vacuüm zuigt. De verpakking sluit de inhoud (dus je crème bijvoorbeeld) volledig af tegen lucht, vocht en licht. Dit heeft vele voordelen. Maar tijdens het productieproces van deze al bestaande technologie, komt de inhoud wel in aanraking met lucht tijdens het productieproces, doordat de inhoud eerst in de dispenser wordt geschonken en daarna pas de lucht eruit wordt gezogen. Bij het afronden van de productie is de verpakking inderdaad airless, maar de inhoud is gedurende het vulproces al aangetast, oxidatie noemen we dat.

Een nadeel van lucht bij je producten is dat (de kostbare) werkstoffen vervliegen. Sommige heel snel, sommige wat langzamer. Hoe dan ook, de kwaliteit van je product, die tot stand komt door de actieve werkstoffen, gaat achteruit vanaf het moment van productie. Eenmaal thuis op de plank bij de consument is de werkstofactiviteit dus niet meer zo hoog als waar ze voor betaald heeft. Daarnaast tast lucht de geur, houdbaarheid en textuur aan van het product. Ook wordt de inhoud bij blootstelling aan lucht besmet met micro-organismen en schimmels die in de lucht dwarrelen. Om die reden worden niet-airless producten volgestopt met conserveermiddelen die een product beschermen tegen besmetting, maar deze conserveermiddelen zijn niet allemaal goed voor onze huid.


Neoderma's visie

Neoderma gaat daarom een stap verder. De revolutie begint bij de productielocatie: de fabriek in Cypres waar de producten worden gemaakt is volledig vernieuwd tot farmaceutische standaarden. De hygiëne voldoet aan de kwaliteitseisen van een labaratorium en het productieproces is geautomatiseerd door middel van robotcontrolestations in elk deel van de productielijn.  Er komt dus eigenlijk geen mens meer aan te pas tijdens het vulsysteem. De fabriek voldoet aan alle eisen waardoor er bij wijze van medicatie zou mogen worden geproduceerd. Airless betekent volledig vrij van lucht en bij Neoderma begint dat al bij de eerste stap in het productieproces, waardoor ze afgewerkte producten produceren en leveren zonder oxidatie en productvervuiling. De nieuwe fabriek komt de consument en het milieu ten goede.  Airless geeft de mogelijkheid om afval te elimineren en de mogelijkheid om gasvrije producten te produceren. Airless-verpakking wordt naar verwachting de nummer 1-verpakkingsmethode ter wereld. Neoderma is hierbij het eerste bedrijf dat in staat is om deze technologie in het hele productie-installatie te implementeren, waardoor ze een innovator zijn op dit gebied. En hier zijn ze trots op.


Voor jou als consument

Kortom, Neoderma garandeert met hun airless verpakkingen dat hun producten:
1. De maximale werkstofactiviteit bevat, doordat de werkstoffen niet hebben kunnen vervliegen vanaf het productieproces.
2. Er minder conserveermiddelen aan de producten zijn toegevoegd, doordat de airless verpakking op zichzelf al een uitstekende conservering biedt. Hierdoor meer ruimte voor actieve en huidverbeterende ingrediënten.
3. De exacte inhoud bevat, door het geautomatiseerd vulsysteem. 50ml is 50ml.
4. Het mogelijk is om alle inhoud uit de dispenser te krijgen, doordat de productverpakking vacuüm zuigt en tot op de mililiter de inhoud uitscheidt.
5. Langer houdbaar zijn.

Heb je al een kijkje genomen in het assortiment van Neoderma? Klik hier om naar de producten te gaan. Misschien vind je de volgende blog ook wel interessant: Welke Neoderma-lijn past bij jou? 

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.