Stappenplan voor de perfecte huidverzorgingsroutine!

door Anja van Dijken
29 Oktober 2023

Bestaat de perfecte huidverzorgingsroutine? Ja, die bestaat. De perfecte huidverzorgingsroutine is de routine die precies bij jou past. Niets moeten, maar er gewoon 100% achter kunnen staan, omdat het om jouw huid gaat, jouw routine.

Wat is het beste huidverzorgingsstappenplan voor jouw huid?

Huidverzorging is meer dan alleen elke morgen je crème opsmeren. Gezichtsverzorging heeft een volgorde, noem het maar een ritueel, en dit heeft een reden. Huidverzorging voor thuis mag simpel zijn, maar tegelijk wil je wel weten wát je smeert en waarom.

Een korte, krachtige en duidelijke huidverzorgingsroutine in 2 of 5 stappen. Heb je veel of weinig tijd? Waar heeft jouw huid behoefte aan? Kies het stappenplan dat bij jou past.

 

Vier verschillende huidverzorgingsroutines op een rij!

We hebben voor jou een viertal routines, van basic tot uitgebreid en als kers op de taart: het wekelijks extraatje!

Welke skincare-jas trek jij je huid aan?

 

Basic skincare routine:

Reinigen met een cleanser en dit afsluiten met een gezichtstoner, elke ochtend en avond.

Dagcrème met SPF in de ochtend en een nachtcrème voor de avond.

 

Basic+ skincare routine:

Reinigen met een cleanser en dit afsluiten met een gezichtstoner, elke ochtend en avond.

Serum na het reinigen, elke ochtend en avond.

Dagcrème met SPF in de ochtend en een nachtcrème voor de avond.

 

Basic++ skincare routine:

Reinigen met een cleanser en dit afsluiten met een gezichtstoner, elke ochtend en avond.

Serum na het reinigen, elke ochtend en avond.

Oogverzorging, elke ochtend en avond.

Dagcrème met SPF in de ochtend en een nachtcrème voor de avond.

 

Basic+++ skincare routine:

Reinigen met een cleanser en dit afsluiten met een gezichtstoner, elke ochtend en avond.

Exfoliant 2-3 per week, in de avond.

Serum na het reinigen, elke ochtend en avond.

Oogverzorging elke ochtend en avond.

Dagcrème met SPF in de ochtend en een nachtcrème voor de avond.

 

Wekelijks extraatje skincare routine:

Masker 1-2 per week, liefst in de avond.

 

 

Wat doet een huidverzorging?

Wat doet huidverzorging met je huid en wat doen de verschillende producten uit de huidverzorgingsroutine?

De verschillende stappen uitgelicht:

 

Wat doet een cleanser?

Een cleanser reinigt je gezicht, hals en decolleté van vuil, stof, make-up en talg zonder dat je huid uitdroogt. Een cleanser is altijd de 1e stap in je huidverzorgingsroutine.

 

Murad Essential-C Cleanser Murad Essential-C Toner

Murad Essential-C Cleanser

Murad Essential-C Toner

 

 

Wat doet een gezichtstoner, tonic of toner?

Een gezichtstoner versterkt de huidbarrière, verwijdert de laatste resten van de reiniging en zorgt voor een gezonde vochtbalans in de huid. Tegelijk maakt de beste gezichtstoner de huid ontvankelijk voor de volgende stap.

 

Wat doet een exfoliant?

Een exfoliant verwijdert de dode huidcellen van de bovenste huidlaag met als doel: extra reiniging, stimuleren van de aanmaak van nieuwe huidcellen, poriën reinigen en vervagen van fijne lijntjes.

 

Murad Vita-C Triple Exfoliating Facial Murad Hydro Dynamic Quenching Essence

Murad Vita-C Triple Exfoliating Facial

Murad Hydro Dynamic Quenching Essence

 

 

Wat doet een serum?

Het beste serum bevat hoge concentraties actieve werkstoffen om de huid extra hydratatie te geven, te boosten met vitamines en antioxidanten, de huidvernieuwing te stimuleren, de stevigheid en elasticiteit te verbeteren, pigmentatie te verhelpen of de huidconditie te verbeteren (acne, anti aging, gevoeligheid, pigmentatie).

 

Wat doet een dagcrème met SPF?

Een dagcrème met SPF beschermt de huid overdag tegen de schadelijke UV-stralen die altijd aanwezig zijn, ook bij bewolkt weer. Daarnaast hydrateert een dagcrème, beschermt deze de huid tegen uitdroging, maar ook tegen andere invloeden van buitenaf: vuil, wind en blauw licht.

 

Murad Perfecting Day Cream SPF30 Murad Intense Recovery Cream

Murad Perfecting Day Cream SPF30

Murad Intense Recovery Cream

 

 

Wat doet een nachtcrème?

De beste nachtcrème herstelt de huid van celschade, kalmeert en geeft intense voeding zoals o.a. vocht, vitamines, antioxidanten, collageen en peptiden.

 

Wat doet een oogcrème?

Een oogcrème verzorgt de dunne en gevoelige ooghuid. De beste oogcrème zorgt voor minder snel fijne lijntjes, rimpels, wallen of donkere kringen door een extra goede hydratatie en zorgt voor herstel van de huid.

 

Murad Renewing Eye Cream Murad Vita-C Dark Circle Corrector

Murad Renewing Eye Cream

Murad Vita-C Dark Circle Corrector

 

Wat doet een masker?

Een masker is erop gericht een specifieke huidconditie of huidprobleem aan te pakken. Droogte, vochtigheidsgraad, acne/jeugdpuistjes, anti aging, pigmentatie. Een masker kan dit als geen ander omdat deze voorzien is van een cocktail aan gerichte voedingsstoffen.

 

Wat is de beste huidverzorging?

De beste huidverzorging begin met een basis skincare routine: Reinigen met een cleanser, nabehandelen met de gezichtstoner en afsluiten met de dagcrème (met SPF) voor overdag en een nachtcrème voor de avond.

 

3 gouden regels voor de beste huidverzorging

Kies een stappenplan dat bij jouw huid en huidtype past.

Vermijd altijd stressfactoren die jouw huidconditie negatief beïnvloeden, zoals: teveel zon, roken, slechte voeding en stress.

Voorkom te allen tijde uitdroging, dus te weinig vocht. Dit geldt voor alle huidtypes, van de meest droge huid, gevoelige huid tot aan de vette huid.

 

Advies nodig beste skincare routine?

Heb je advies nodig wat voor jou de beste skincare routine is? Neem contact op met de specialisten van Care for Skin, we helpen je graag verder.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.