Take your SPF to the next level

20 April 2021

In deze blog leggen we kort uit waar SPF eigenlijk voor staat, welke zonnefilters er zijn en wat zonneschade met de huid doet. En vertellen we waarom de schoonheidsspecialisten van Nouvital Cosmetics adviseren om naast een goede dagcrème ook een aparte Sun Care toe te voegen aan je skinroutine en je zo te beschermen tegen dat o zo heerlijke zonnetje.

 

SPF: waar staat dat voor?

SPF staat voor Sun Protection Factor en ken je waarschijnlijk wel van de zonnebrandcreme. De factor wordt aangeduid met de getallen 20, 30 of 50(+). Dit zegt eigenlijk in hoeverre een product, mits je er genoeg van aanbrengt, de huid beschermt tegen UVB-stralen. Door een simpel sommetje zou je kunnen uitrekenen hoelang de SPF werkt op de huid. Het enige wat je moet weten is hoe snel je huid rood wordt in de zon zonder een Uv-filter te gebruiken. Dus bijvoorbeeld wanneer je binnen 10 minuten ziet dat je huid rood wordt, vermenigvuldig je dat met je factor. Helemaal betrouwbaar is het niet, door de hitte kun je namelijk gaan zweten waardoor de SPF van de huid afgaat. Je zult de SPF onder andere hierom ook vaker op de huid moeten aanbrengen om echt goed beschermd te zijn. Wist je dat er maar 1% verschil zit tussen een factor 30 en een factor 50? Denk dus niet dat je met een hogere factor ineens veel beter bent beschermd! Je zult beide vaker moeten smeren om goed beschermd te blijven.

 

Soak up the sun

 

Zonneschade aan de huid

We weten inmiddels allemaal wel dat de zon niet goed is voor onze huid en dat verbanden echt geen pretje is. Maar welke schade kan de zon nu daadwerkelijk aanrichten? De huid zal met de tijd verouderen, dit komt door interne, zoals genen, en externe factoren, zoals Uv-straling, tabaksrook of vervuiling. Karakteristieke veranderingen in de huid als gevolg van interne en/of externe factoren noemen we photo-aging. Enkele veranderingen in de huid die je kan ervaren zijn de vorming van rimpels, maar ook pigmentatie van de huid en afbraak van collageen. In het ergste geval kan te veel Uv-straling zorgen voor huidkanker. Allemaal zaken waar we niks mee te maken willen hebben!


Ons advies

Veel dagcrèmes bevatten tegenwoordig een SPF, maar hiermee ben je dan eigenlijk maar gedeeltelijk beschermd. Omdat de SPF gedurende de dag qua werking steeds zal verminderen, ben je al snel niet meer goed beschermd zonder dat je dat zelf misschien door hebt. Wij adviseren daarom onze klanten altijd apart een zonnebescherming te gebruiken naast de dagcrème. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Sun Care SPF 30 van Nouvital Cosmetics. Deze bevat naast verschillende Uv-A en Uv-B filters ook verzachtende ingrediënten die de huid beschermen, hydrateren en zorgen voor een gezonde uitstraling.

Je kunt hiernaast één van de dagcrèmes van Nouvital gebruiken. Deze crèmes zijn verrijkt met Vitis vinifera (grape) fruit cel extract: een druivenstamcel die de huid beschermt op celniveau tegen de negatieve invloeden van Uv-stralen. Het voorkomt Uv-stress in de huidcellen en photo-aging van de huid. De druivenstamcel is speciaal ontwikkeld om in combinatie met een Uv-filter optimaal te werken. Maar hoe zit dat eigenlijk met stamcellen uit planten?

 

Zonnen

 

Stamcellen uit planten

In tegenstelling tot mensen en dieren, zijn planten in staat om zelf organen, zoals blad, bloemen en stengels te vormen. Deze unieke eigenschap is zeer interessant voor de cosmetische wetenschap waarin blijvend gezocht wordt naar dè anti-verouderingsmethode.

Zoals eerder beschreven zijn wij namelijk allemaal onderhevig aan het feit dat onze huid zal verouderen door genen en/of omgevingsfactoren. Beide gevallen kun je eigenlijk beperkt voorkomen. Vanaf je dertigste begint de collageenafbraak en zul je per jaar ongeveer 1% verliezen. Het is dus belangrijk dat je je huid helpt om afbraak (door interne en externe factoren) te voorkomen of te remmen. Stamcellen uit planten kunnen hierbij helpen. Tot voor kort waren deze stamcellen nog te groot om de huid daadwerkelijk binnen te dringen, maar inmiddels zijn er speciale technieken ontwikkeld waardoor dit wel kan.

De stamcellen worden namelijk verkregen na lysis (scheiden van cellen) van plantencellen met behulp van homogenisatie onder hoge druk. De cellen worden hiermee volledig gebroken waardoor de actieve ingrediënten volledig worden vrij gegeven. Het geproduceerde extract van de plantaardige stamcellen wordt hierna ingekapseld in een dragersysteem om de afgifte in bijvoorbeeld een crème te verhogen.

Nu ben je dus helemaal op de hoogte van hoe je je huid goed kan beschermen en wat de werking is van onze producten. Laat dat zonnetje maar komen!

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

 

Onze favoriete Nouvital zonbescherming:

Nouvital Moisturizing Cream Nouvital Royal Epigen Cream Nouvital Sun Care Special SPF 30

Nouvital Moisturizing Cream

Nouvital Royal Epigen Cream

Nouvital Sun Care SPF 30