Tips om er verzorgd uit te zien ZONDER make-up

door Julianne Bruining
3 December 2019

Verzorgd zonder make-up

Make-up: de één is er gek op, een ander heeft er niks mee. Toch willen we allemaal graag verzorgd de deur uit. In deze blog geef ik je graag wat tips die daadwerkelijk verschil zullen maken in jouw uitstraling. Omdat ik begrijp dat je ’s ochtends niet de tijd van de wereld hebt, heb ik de stappen opgesplitst in een avond- en ochtendroutine. Door ’s avonds wat meer tijd te besteden zal je merken dat je stralender wakker wordt.

Tips voor in de avond

Tip 1    
Reinig je huid elke avond met een milde, maar effectieve reinigingsmelk. Verkies een hoogwaardig merk boven een drogisterij merk, want deze bevat kwalitatief betere ingrediënten, wat de huid in betere conditie brengt.   

Tip 2   
Scrub je huid één tot twee keer per week. Dit ontdoet de huid van een doffe teint, eventuele bultjes en schilfers en stimuleert de doorbloeding. Hiermee ontwaak je een ware ‘glow’, waardoor je meer zult stralen zonder make-up. Heb je een gevoelige dunne huid? Gebruik dan een peeling of lysing zonder korrel.

Tip 3    
Verwijder donshaartjes of overmatige haren in het gezicht. Tijd voor je pincet of voor een gezichts-scheermesje: dit zijn botte scheermesjes die alleen het dons van het gezicht verwijderen.

Tip 4   
Draag een intensief herstellend nachtmasker tijdens het slapen. ’s Nachts is de huid het meest actief en gaat het hard aan de slag met de werkstoffen uit je producten. Daarnaast zorg je ervoor dat eventuele schilfertjes of droge plekjes in de nacht verdwijnen. Ook helpt het wondjes, van bijvoorbeeld puistjes, sneller te genezen. Je kunt tanning drops door het nachtmasker heen mengen, voor een subtiel gezond kleurtje op je gezicht de volgende dag.

Tip 5   
Doe een beetje haarolie in je haar en zorg er vervolgens voor dat het in een mooie gladde vlecht of knot zit. Met deze tip kun je de volgende dag genieten van glanzende heatless krullen of slag in je haar.

 

Tips voor in de ochtend

Tip 6 
Breng een oogcrème aan, eventueel met een subtiel tintje. Deze verbetert de ooghuid en verfrist direct eventuele donkere kringen. 

Tip 7
Een dagcrème met milde groenpigmenten egaliseert direct de huid, doordat het roodheden neutraliseert. Tevens bevat hij huidverbeterende ingrediënten, zodat je de hele dag een goed gevoede huid hebt.

Tip 8
Krul je wimpers met een wimperkrultang en breng de wenkbrauwen in model met een wenkbrauwborsteltje. Gebruik eventueel wat wenkbrauwgel of vaseline om ze in model te houden gedurende de dag.

Tip 9 
Draag geen rode trui, maar juist een kleur die jouw haar en huidskleur complimenteert. Een rode trui kan eventuele roodheid in het gezicht doen laten opvallen! Ontdoe ook je haar van de vlecht of de knot en style je haar netjes.

Tip 10
Breng een lippenbalsem met een tintje aan op de lippen.

Extra tip 11
Als je 's ochtends iets meer tijd hebt en extra fancy wil gaan, kun je 's ochtends een verhelderend en verfrissend masker aanbrengen. Dit stimuleert de doorbloeding en ontdoet de huid van de afvalstoffen van de nacht! Ga vervolgens verder met tip 6 t/m 10. 

 


De juiste huidverzorging vind je bij een huidverbeterend, eerlijk en natuurlijk cosmetica-merk. Wij raden je aan om eens een kijkje te nemen bij de producten van Oolaboo. Wil je graag passend huidadvies? Neem dan contact met ons op via de e-mail ([email protected]) of bel naar 0850-607005. Wij helpen je graag.

Misschien vind je deze blog ook wel interessant: Basishuidverzorging | Welke producten heb ik minimaal nodig?

Onze tips:

Essential Cocktail 100% Natural REnewing Oil Blend Superb Easy Matching Nutrition Blemish Balm Deep Hydrating Hair Bath

Oolaboo
Essential Cocktail 100% Renewing Oil Blend

SHOP NU

 

Oolaboo
Superb Easy Matching Nutrition Blemish Balm

SHOP NU

 


Oolaboo
Deep Hydrating Hair Bath

SHOP NU

 

 

 

 

Misschien vind je deze blog ook wel interessant:

Blog: Fysische of chemische zonnefilter?

 

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breidt haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakvrouw die graag ingrediëntenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.