Blog over Huidverzorging - Valentijnsdag - 14 Februari - Care for Skin
Gratis verzending vanaf € 39
Klantenbeoordeling 9,4
Cadeau vanaf € 75

Valentijnsdag - 14 Februari

  • Geplaatst op
  • Door Anja van Dijken
  • 0
Valentijnsdag - 14 Februari

VALENTIJNSDAG – 14 FEBRUARI

Wat vieren we nu eigenlijk?

De Liefde?
Is het alleen maar Amerikaans en heeft het wel zin?
Of is het te commercieel en op verkoop van de mooiste cado’s gericht?

Daar hebben we allemaal we een mening over, maar laten we eerst eens kijken: wie was Valentijn nu eigenlijk.
Welke Valentijn zich nu eigenlijk de Valentijn mag noemen naar wie deze gedenkdag is ontstaan, is eigenlijk niet helemaal bekend. Over de oorsprong van 14 februari doen diverse verhalen de ronde:

14 Februari was de feestdag van de Godin Juno, de koningin van alle (Romeinse) goden en godinnen. Tevens was zij de beschermheilige van vrouwen en het huwelijk. In vroeger tijden begonnen de festiviteiten één dag na het feest van Juno. Romeinse jongens en meisjes werden door middel van een soort loting voor een heel jaar aan elkaar gekoppeld.

De Romeinse priester Valentijn zou in het geheim huwelijken hebben voltrokken in een tijd dat het voor soldaten verboden was in het huwelijk te treden. Zijn activiteiten werden ontdekt, hij werd gevangen gezet en hij overleed in de gevangenis. Zijn begrafenis was op 14 februari 270 jaar v.Chr.

Een ander verhaal gaat over een priester die, vanwege zijn geloof, werd vervolgd, gemarteld en gevangen gezet. Ondanks al zijn martelingen was hij in staat de dochter van de bewaker van haar blindheid te genezen. Op 14 februari is hij onthoofd, maar diezelfde ochtend nog schreef hij dit meisje nog een brief die hij ondertekende met “Jouw Valentijn”. Hij werd later heilig verklaard en vooral in het Victoriaanse Engeland werd 14 februari een zeer populaire feestdag.

Valentijn zou een arts geweest zijn. Wanneer iemand hem om raad vroeg, gaf hij een bloem. Na zijn dood ontving een blind meisje een brief van deze arts. Uit de brief viel een bloem, en volgens de legende kon het meisje direct weer zien. Naar aanleiding van deze legende is het geven van bloemen op Valentijnsdag gebaseerd.


Allemaal verschillende verhalen dus.
Maar de verhalen hebben één ding gemeen, en dat is DE LIEFDE.
En wat is er dan mis mee, het vieren van de liefde.
Om op één dag in het jaar daar eens bewust bij stil te staan. Om op één dag in het jaar erover na te denken, wie zal ik es in het zonnetje zetten, wie verklaar ik mijn liefde of wil ik gewoon laten zien dat ik hem of haar waardeer.

Tja, het is dan wel georganiseerd en ligt vast op de 14e februari, so what.
Zo’n dag bepaalt ons (althans mij wel) er opnieuw bij om aan mijn omgeving te vertellen dat ik van ze houd, ze waardeer...

Het uitdelen van je liefde aan anderen, blijf dat vooral doen, niet alleen op Valentijnsdag, maar op elke dag van je leven.
Dat hoeft niet met grote cado’s (mag wel natuurlijk), maar het gaat erom dat je je hart laat spreken!

Ik wens je een hele fijne Valentijnsdag!!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden