Verklein grove poriën met Medik8

door Anja van Dijken
1 Augustus 2022

Grove poriën worden als erg storend ervaren, de meesten willen er maar wat graag vanaf. Maar het blijft een hardnekkig iets. Is het verkleinen van je poriën een utopie of is er toch iets aan te doen? Lees mee hoe grove poriën ontstaan en of de veelbelovende producten kunnen waarmaken wat ze beloven.

 

Help ik heb grove poriën!

Jouw “help” zette ons aan het denken, we krijgen de vraag namelijk geregeld. Tips om grove poriën aan te pakken, maar dan wel het eerlijke verhaal.

Vaak gaat het hebben van grove poriën of grote poriën gepaard met een vettere huid, maar ook een huid die hierdoor gevoelig is voor mee-eters. Je make-up wordt er hierdoor niet mooier op, maar met het aanbrengen van make-up lijken de grove poriën zelfs erger en wordt het probleem zeker niet verholpen.

Als je de oorzaak van grove poriën kent, raak je des te gemotiveerder om dit huidprobleem waar mogelijk te tackelen.

 

Hoe ontstaan grove poriën?

Vette huid, acne, mee-eters…. het hoort veelal bij elkaar, het zijn de ingrediënten voor het ontstaan van grove poriën. Maar hoe dan? Wat gebeurt er precies bij het ontstaan van grove poriën. De oorzaken op een rijtje:

  • De vette huid produceert veel talg (huidvet). De porie kan hierdoor gemakkelijk verstopt raken. Dit gebeurt dan richting de uitgang van de porie aan het huidoppervlak. Hier hoopt zich vuil, dode huidcellen en make-up resten gemakkelijk op en deze zetten de uitgang van de porie dicht. Hierdoor zal ook de uitgang zich gaan verwijden en bij herhaling zullen de wanden van de porie verzwakken. De uitgang van een porie kent namelijk geen spiertje en zal bij uitzetting niet zomaar terugschieten naar zijn originele staat.

  • De collagene en elastine vezels in de cellen zorgen voor een stevige en elastische huid. Zodra dit vermindert zal ook de huidelasticiteit verminderen en zullen de randen van de porie gaan verzwakken, waardoor deze minder goed sluiten en dus verwijd blijven. Hiervoor zijn direct twee oorzaken aan te geven: ouderdom en zonschade. Ouderdom begrijpen we allemaal, maar dus ook de schadelijke UV-stralen breken collagene en elastine vezels af, waardoor verslapping van de randen van de porie een feit wordt.

Veelal is een grovere porie dus van nature al aanwezig, maar door verstopping en verslapping zal de uitgang van de porie zich gaan verwijden en uiteindelijk gaan verslappen.

Grove poriën zijn veelal verwijde, verslapte poriën. Een porie verkleinen is eigenlijk niet mogelijk, maar de verslapping, oprekking en verwijding van de porie dat is wezenlijk iets anders.

 

Kun je poriën verkleinen?

Ja, voor een heel groot gedeelte kunnen we grove poriën verminderen, de verwijding minder zichtbaar maken, waardoor het aanzien van het gezicht egaler wordt en er een verfijnder huidbeeld ontstaat.

Hiervoor heb je twee basis ingrediënten nodig, die helpen grove poriën te verkleinen.

  • Preventief, dus het voorkomen.
  • Grove poriën behandeling met de juist producten.

 

Wat te doen tegen poriën?

Wat te doen tegen grove poriën, hier zijn twee essentiële stappen voor nodig, namelijk het voorkomen van en het behandelen van de grove en verwijde poriën.

Medik8 heeft de lijn Medik8 Pore Refining en is met deze lijn de specialist in het verkleinen van grove poriën op je gezicht en grove poriën op je neus.

De 5 tips gekoppeld aan de producten van Medik8 Pore Refining op een rijtje:

 

1. Gebruik milde reinigingsproducten op basis van salicylzuur, amandelzuur en melkzuur. De Medik8 Pore Cleanse Gel Intense zal door deze zuren de talg en het vuil in de poriën oplossen, de ontstekingen van de acne remmen en de huid hydrateren. Wat daarbij mooi is dat de Rode Klaver als ingrediënt de talgproductie reguleert, waardoor verwijding van de porie wordt voorkomen.

 

Medik8 Pore Cleanse Gel Intense
Medik8 Pore Cleanse Gel Intense

 

2. Gebruik geregeld een exfoliant op basis van salicylzuur en amandelzuur. De Medik8 Pore Refining Scrub is een milde, romige en fijne gezichtsscrub. De aanwezige zuren lossen het talg en vuil in de poriën op en door de jojoba-korrels worden tegelijk de dode huidcellen van het gezicht verwijderd, waardoor de verstopping wordt opgelost en nieuwe verstoppingen worden voorkomen. Daarnaast bevat deze scrub Niacinamide, oftewel vitamine B3. Dit prachtige ingrediënt zal het opgerekte, verwijde porie uiteinde verstevigen, de talgproductie in betere banen lijden, maar ook een ongelijkmatige huidteint, rimpels en een doffe huid verbeteren.

 

Medik8 Pore Refining Scrub
Medik8 Pore Refining Scrub

 

3. Een gezichtstoner die de porie zuivert, diep reinigt en de natuurlijke elasticiteit van de huid herstelt, dat is de Medik8 Pore Minimising Tonic. Opnieuw zal de Rode Klaver de talgproductie regelen, maar ook het aanwezige amandelzuur en melkzuur zullen zorgen dat de huid optimaal schoon blijft op een hele milde wijze.

 

Medik8 Pore Minimising Tonic
Medik8 Pore Minimising Tonic

 

4. De Medik8 Activated Charcoal Mask Kit heeft een zuiverend, verhelderend en porieverfijnend effect. Het vuil wordt door het actieve koolstof uit de porie onttrokken, waardoor er een intense reiniging plaatsvindt. De huid wordt door dit masker direct gelift en poriën zullen zichtbaar worden verkleind.

 

Medik8 Activated Charcoal Mask Kit
Medik8 Activated Charcoal Mask Kit

 

5. Kies altijd een goede dagcrème met SPF, de Medik8 Advanced Day Ultimate Protect SPF50+  doordrenkt de huid met een langdurige hydratatie, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden opgevuld. De huid wordt optimaal beschermd tegen UVA en UVB stralen en beschermd ook tegen blauw licht. Hiermee voorkom je zonschade aan je huid en daarmee dus ook de afbraak van collagene en elastine vezels.

 

Medik8 Advanced Day Ultimate Protect SPF50+
Medik8 Advanced Day Ultimate Protect SPF50+

 

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.