Verschil dagcrème en nachtcrème

door Anja van Dijken
3 Juni 2013

Om beter antwoord te kunnen geven op deze vragen moeten we eerst de reden achterhalen waarom we een crème gebruiken. Meestal gebruiken we een huidverzorging om de volgende redenen:

  • Bescherming
  • Voeden
  • Jong houden van de huid

De huid loopt gedurende de dag en nacht een cyclus door. Overdag zal de huid ons lichaam beschermen tegen weer en wind en milieu-invloeden. Tijdens de nacht zal de huid herstellen. De huidbarrière wordt tijdens de nacht gevoed en versterkt, zodat ook de huid bij het ontwaken weer gereed is om ons een dag te beschermen. Wanneer we dit weten wordt het verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème al duidelijker.

 

De dagcrème

De dagcrème helpt de huid ons lichaam beter te beschermen tegen weersinvloeden en bijvoorbeeld Uv-straling. In een dagcrème zitten ingrediënten die deze bescherming versterken en/of overnemen. De ingrediënten in de dagcrème zijn afgestemd op het huidtype en de behoefte van deze huidtype. Vaak aangevuld met een Uv-filter die de huid beschermt tegen schadelijke Uv-straling.

 

De nachtcrème

Een nachtcrème heeft daarentegen geen tot weinig beschermende functie. Deze crème helpt de huid van een dag te herstellen gedurende de nacht. De ingrediënten in deze crème zijn aangepast op het huidtype en de behoeftes van die huidtype. De nachtcrème voedt, hydrateert en helpt de huid te herstellen. De nachtcrème bevat daarom ook geen Uv-filter en zijn vaak iets romiger dan een dagcrème.

 

De 24-uurs crème

De 24- uurs crème, ook wel gezichtscrème genoemd, die we ook vaak aangeboden zien, biedt een combinatie van beide crèmes. Zonder een bepaald overgewicht te hebben naar een dag- of nachtcrème. Een 24-uurs crème zal nooit zo specifiek zijn dat deze beide kan vervangen.

We hopen u zo een idee gegeven te hebben van het verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème.

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

 

Onze favoriete crèmes

Medik8 Advanced Day Total Protect - SPF 30 Oolaboo Beauty Sleep Face Recovering Nutrition Night Cream Neoderma Neo-Hydro Face Cream - 50ml

Medik8 Advanced Day Total Protect - SPF 30

Oolaboo Beauty Sleep Face Recovering Nutrition Night Cream

Neoderma Neo-Hydro Face Cream - 50ml

 

 

 

Misschien vind je deze blog ook interessant:

Vanaf welke leeftijd moet je anti-ging producten gebruiken

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.