Blog over Huidverzorging - Verschil Dagcrème en Nachtcrème - Care for Skin
Gratis verzending vanaf € 39
Klantenbeoordeling 9,4
Cadeau vanaf € 75

Verschil Dagcrème en Nachtcrème

  • Geplaatst op
  • Door Anja van Dijken
  • 0

Wat is nu het verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème? Hebben we gedurende de nacht een andere crème nodig? Deze vragen gaan we proberen te behandelen in het volgende artikel.

Om beter antwoord te kunnen geven op deze vragen moeten we eerst de reden achterhalen waarom we een crème gebruiken. Meestal gebruiken we een huidverzorging om de volgende redenen:


-                Bescherming

-                Voeden

-                Jong houden van de huid


De huid loopt gedurende de dag en nacht een cyclus door. Overdag zal de huid ons lichaam beschermen tegen weer en wind en milieu-invloeden. Tijdens de nacht zal de huid herstellen van dit beschermen. De huid-barrière wordt tijdens de nacht opnieuw gevoed en versterkt, zodat ook de huid bij het ontwaken weer gereed is om ons een dag te beschermen. 


Wanneer we dit weten wordt het verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème al duidelijker.


De dagcrème

helpt de huid ons lichaam beter te beschermen tegen weersinvloeden en bijvoorbeeld Uv-straling. In een dagcrème zitten ingrediënten die deze bescherming versterken en/of overnemen.
De ingrediënten in de dagcrème zijn afgestemd op het huidtype en de behoefte van deze huidtype. Vaak aangevuld met een Uv-filter die de huid beschermt tegen schadelijke Uv-straling.


De nachtcrème

heeft daarentegen geen tot weinig beschermende functie. Deze crème helpt de huid van een dag te herstellen gedurende de nacht. De ingrediënten in deze crème zijn aangepast op het huidtype en de behoeftes van die huidtype. De nachtcrème voedt, hydrateert en helpt de huid te herstellen. De nachtcrème bevat daarom ook geen Uv-filter en zijn vaak iets romiger dan een dagcrème.


De 24-uurs crème

die we ook vaak aangeboden zien, bied een combinatie van beide crèmes. Zonder een bepaald overgewicht te hebben naar een dag- of nachtcrème. Een 24-uurs crème zal nooit zo specifiek zijn dat deze beide kan vervangen.

We hopen u zo een idee gegeven te hebben van het verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden