Verwen je huid met vitamine C

24 Maart 2021

We zijn allemaal op zoek naar het wondermiddel dat onze huid jeugdig en stralend maakt en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine C is niet alleen gezond om binnen te krijgen via voeding, het is ook een populair ingrediënt dat geschikt is voor alle huidtypes en steeds vaker in cosmetica wordt gebruikt vanwege de veelbelovende eigenschappen.  

Wat is vitamine C?


Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, is een wateroplosbare vitamine die van nature voorkomt in ons lichaam. Het is een antioxidant die vrije radicalen bestrijdt en de aanmaak van collageen in de huid stimuleert. Doordat vitamine C een antioxidant is, helpt het de huid te beschermen tegen de oxidatieve stress die veroorzaakt wordt door invloeden van buitenaf. Deze oxidatieve stress zorgt voor huidveroudering. Ascorbinezuur is de chemische naam voor vitamine C, zo zal je het ingrediënt ook vaak terugvinden op de ingrediëntenlijst van een cosmetisch product. Ascorbinezuur is onder te verdelen is twee verschillende soorten: L-ascorbic acid en D-ascorbic acid. Deze varianten kan je ook als synthetische vorm in cosmetica aantreffen.  

Vitamine C

 

Voordelen voor de huid waar iedereen van wilt profiteren


Of je nou jong of oud bent, en een gevoelige of normale huid hebt. Vitamine C heeft voor elk huidtype en huidconditie voordelen! Deze alleskunner onder de cosmetische ingrediënten pakt namelijk veel huidproblemen aan, van pigmentvorming tot fijne lijntjes. Daarnaast heeft vitamine C niet een irriterend effect op de huid.Vitamine C heeft het vermogen om hyperpigmentatie te verminderen (denk hierbij aan ouderdomsvlekken, zon schade). De reden dat vitamine c zo een positief effect heeft op hyperpigmentatie, is omdat vitamine C de aanvoer van tyrosine stopt. Deze stof is belangrijk voor de aanmaak van melanine, wat verantwoordelijk is voor ongewenste donkere vlekjes op het gelaat. Daarnaast is vitamine c ook zeer geschikt om roodheden op de huid aan te pakken. Vitamine C heeft een ontstekingsremmende werking op de huid. Roodheden die ontstaan door bijvoorbeeld rosacea of ontstekingen op de huid zullen verdwijnen met behulp van vitamine c. Ook zorgt vitamine C ervoor dat de haarvaatjes op je gezicht minder zichtbaar zijn.Vitamine C zorgt er niet alleen voor dat de aanmaak van collageen in je huid wordt gestimuleerd, het beschermt ook het collageen wat al terug te vinden is in de huid. Een goede hoeveelheid collageen in de huid zorgt ervoor dat de huid jong en vitaal oogt. Wie wil dat nou niet!

Het grootste voordeel van vitamine C is dat het bescherming geeft tegen vrije radicalen. Dit zijn moleculen die niet meer stabiel zijn en elektronen nemen uit gezonde cellen. De gezonde cellen worden hierdoor vernietigd. Vitamine C geeft de elektronen aan vrije radicalen, waardoor die van de gezonde huidcellen niet worden aangetast. Al deze bovenstaande eigenschappen zorgen ervoor dat vitamine C je huid de glow en egale teint geeft waar je naar op zoek bent.


 

Hoe gebruik je vitamine C?


Dit bijzondere ingrediënt werkt het best in een product zoals een serum of concentraat, omdat het dan het vermogen heeft om dieper tot in de huid door te dringen. Vitamine C is een enorm goede beschermer tegen vrije radicalen zoals zon en vervuiling, breng het daarom ’s ochtends aan op de huid. Breng hierna altijd een moisturizer aan om de huid te hydrateren. En vergeet je SPF niet! Ondanks dat vitamine C het vermogen heeft om zonschade te bestrijden, betekend dit niet dat je deze belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine kan vergeten. Bescherm je huid tegen veroudering en smeer je elke twee uur in met een SPF. Wil je het maximale uit de werking van vitamine C halen? Combineer vitamine C dan met vitamine E!
 vitamine E is net als vitamine C een antioxidant die beschadiging van vrije radicalen bestrijdt. Samen zorgen ze ervoor dat de vrije radicalen in de huid minder snel de goede huidcellen aantasten en heeft vitamine E het vermogen om tot dieper in de huid door te dringen. Doordat vitamine C een wateroplosbare vitamine is, kan het voorkomen dat het product gaat oxideren en van kleur veranderd. De werking van de vitamine C zal hierdoor verloren gaan. Zorg ervoor dat het product niet in aanraking komt met zonlicht en dat je het bewaart op een donkere plek. Daarnaast is het het beste om producten met vitamine C aan te schaffen in een airless pompsysteem. 

Vitamine C

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

 

Onze favoriete SPF bescherming:

Nouvital Vitamin C Concentrate Nouvital Vitamin E Concentrate Nouvital Sun Care Special SPF 30

Nouvital
Vitamin C Concentrate

Bekijk hier

Nouvital
Vitamin E Concentrate

Bekijk hier

Nouvital
Sun Care Special SPF 30

Bekijk hier