Vochtwallen en cupping!

door Anja van Dijken
2 November 2021

Wallen onder je ogen.... We hebben hier al vaker over geschreven, maar het blijft elke keer opnieuw een trigger om hier aandacht aan te schenken. Meerdere oorzaken liggen ten grondslag aan wallen, we hebben ze in alle soorten en maten.

Dit keer steken we in op wallen die komen vanuit vochtophoping onder de ogen en wel heel specifiek. vochtwallen en cupping!

Een verslapte ooghuid geeft de ruimte aan vocht- en vetophoping. Het ene hoeft niet het gevolg van het andere te zijn. Vochtophoping zien we ook vaker bij mensen met een allergie, slechte slapers, maar ook komt het veel voor op oudere leeftijd, dan heeft je lichaam namelijk meer moeite om dit vocht af te voeren.

 

Vochtwallen en cupping

 

Als het gaat om vochtafdrijving dan zijn er altijd een aantal dingen die je zelf in de gaten kunt houden:

 • Zorg voor een goede nachtrust.
 • Begin elke ochtend met een wandeling, dit zorgt voor een goede bloedsomloop, dus ook de regulatie van je vochthuishouding wordt daarmee gestimuleerd.
 • Gebruik een goede gezichtsverzorging en breng deze kloppend met de zijkant van je vinger aan. Dit stimuleert de bloedsomloop, waardoor vocht en afvalstoffen worden afgevoerd.
 • Vermijd roken en alcohol.

 

Bellabaci en cupping

Cupping therapie is in feite een eeuwende therapie, waarvan wordt beweerd dat deze rond 3000 jaar voor Christus in Oost-Azië en ook het oude Arabië al werd toegepast.

Bellabaci heeft drie types cups in haar assortiment: 

 • Bellabaci Facial Cups: geschikt voor iedereen met beginnende lijntjes, voor versteviging van de huid en een sterkere doorbloeding. Deze set bestaat uit 2 cups, een zachte en een hardere variant.
 • Bellabaci Bambino Cups: geschikt voor de niet gevoelige en de meer geoefende (cupping) huid. De cups zijn korter dan de Facial Cups en daardoor intensiever in gebruik. Zeer geschikt voor de fijnere, kleinere oppervlakten, zoals rondom de lippen en oogcontouren. Deze set bestaat uit 2 cups, een zachte en een hardere variant.
 • Bellabaci Body Cups: een set van 2 cups, een zachte en een hardere variant, die de strijd aangaan met striae, cellulitis, pijnlijke en gespannen spieren.

Alle cups dienen gebruikt te worden in combinatie met een gezichts- of cupping olie. Kies hiervoor een passende olie die dusdanige voeding biedt, waardoor het aan te pakken "probleem" extra wordt behandeld. De cups zijn vrij van BPA (chemische stof in kunststof), worden niet plakkerig zodra ze met olie in aanraking komen en zijn gemaakt van medische siliconen.

 

Wat doet cupping?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor cupping. Het principe van cupping is het plaatselijk stimuleren van de bloedsomloop en het afvoeren van vochtophopingen. Cupping is in feite te vergelijken met bindweefselmassage. Hierdoor komen er allerlei processen op gang in de huid die positieve effecten op de huid hebben en de algehele conditie van de huid verbeteren. Een aantal hiervan op een rijtje:

 • De doorbloeding van de huid verbetert.
 • Afvalstoffen worden afgevoerd.
 • De huid wordt steviger, omdat de fibroblasten worden gestimuleerd waardoor het collageen wordt aangemaakt.
 • Kraaienpootjes en beginnende rimpels vervagen.
 • Werkstoffen worden beter opgenomen.
 • Werkt drainerend op vochtophopingen.
 • Maakt verkleving los.
 • Verzacht striae.
 • Vermindert cellulitis.
 • Werkt ontspannend op de spieren, zowel gezichts- als lichaamsspieren; kan positief uitwerken bij aangezichtsspanning en – hoofdpijn.

 

Vochtwallen en cupping

 

Maar nu specifiek vochtwallen & cupping

Om het gebied rondom de ogen te behandelen met cupping, worden de Bellabaci Facial Cups aanbevolen. Deze cups zijn geschikt voor de fijnere en kleinere oppervlakten, zoals de oogcontouren, maar kunnen ook voor het volledige gelaat worden ingezet.

De Facial Cups heeft twee varianten, de harde en de zachtere versie. De zachte variant is voor de oogcontouren een goede cup, die de doorbloeding zal stimuleren, de huid zal verstevigen en bovenal het vocht zal afdrijven.

 

Hoe gaat cupping van de vochtwallen in zijn werk?

Reinig je ooghuid en breng rijkelijk een passend serum of oogcrème aan. Het liefst een product dat rijk is aan vetten of een olie, om de cup goed te geleiden.

Je plaats de cup op de huid door deze in te knijpen, daarmee zuigt de cup al vacuüm.

Let op: Je moet de cup blijven bewegen, dus niet op eenzelfde plek laten. Daarbij werk je in banen van binnen naar buiten onder de ogen richting de slaap en dan recht naar beneden, langs de kaak naar beneden richting de halslijn (sleutelbeen), zodat het vocht via de lymfe kan worden afgevoerd.

Elke baan 1 of 2 keer. De beweging moet niet te langzaam worden uitgevoerd en geen roterende beweging maken, alleen van binnen naar buiten met een druk-zuig beweging.

De frequentie van deze thuisbehandeling ligt voor de 1e acht weken op 3 tot 4 maal per week, met een tussenpose van minimaal 1 dag. Na deze acht weken kan de behandeling worden bijgehouden met eenmaal per week.

Als nabehandeling kan er gekozen worden voor een oogmasker of een verzorgende oogcrème.


Bellabaci Cups:

Bellabaci Facial Cups Bellabaci Body Cups Bellabaci Bambino Cups
Bellabaci Body Cups Bellabaci Bambino Cups
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.