Stappenplan voor zijdezachte voeten

door Julianne Bruining
8 September 2020

Stap 1: De voeten scrubben

Scrub je voeten één keer per week met de Instant Hand, Nail & Foot Scrub van Dr. Tadlea. Deze scrub bevat zoutdeeltjes die de droge huid weg scrubben en bevat daarnaast een aantal heerlijk geurende en voedende oliën die de huid diep voeden. Na het scrubben is het eelt verweekt en kun je aan de slag met een eeltsteen.

 

Stap 2: Eelt verwijderen

De Sole Mate is een eeltsteen en eeltschraper in één. Het roestvrijstralen gedeelte verwijdert snel en voorzichtig het eelt en de dode huid. Met het finishing gedeelte tover je de huid van je voeten om tot zijdezacht, soepel en glad.

 

Stap 3: Nagelriemen terugduwen

Vervolgens is het belangrijk om de teennagels te verzorgen, beginnend bij de nagelriemen. Met de Dual Sided Pushy kun je voorzichtig de nagelriemen naar achteren drukken. Vervolgens gebruik de nagelriemknipper Grip & Snip Blue om eventuele overtollige nagelriemen weg te knippen. De nagelriemknipper is ook erg fijn bij losse velletjes aan de vingers! Het knippen voorkomt uitscheuring van de nagelriemen.

 

Stap 4: Knippen

Vervolgens kun je de voetnagels knippen met de teennagelknipper. Teennagels zijn over het algemeen een stuk dikker en sterker dan handnagels en daarom is een speciale teennagelknipper aan te raden. De randen van de nagels kunnen echter na het knippen wat scherp zijn, dus een vijl is niet overbodig. Vijl rustig in één richting langs de randen van de nagels na het knippen om ze minder scherp te maken.

 

Stap 5: Lakken

Wil je graag de teennagels lakken? Dan is dit het moment! Gebruik voor het beste resultaat een basecoat onder en een topcoat over de kleur die je wenst. De basecoat zorgt voor een betere hechting en voorkomt dat de gekleurde nagellak eventueel in de nagel zelf gaat zitten. De topcoat biedt een extra bescherm- en glanslaag, zodat je extra lang plezier van je nagellak hebt. Laat de nagellak tussen de laagjes door goed drogen en uitharden. Wanneer een laag niet voldoende is uitgehard zal het heel lang duren voordat het geheel uitgehard is. En je wilt niet een afdruk van je sokken in de nagellak hebben zitten. ;)

 

Stap 6: Voeden

Als de nagellak helemaal is opgedroogd en uitgehard, of als je de nagels niet gaat lakken maar ze wel mooi in model hebt gebracht met het bokkenpootje en een vijl, dan is het nu belangrijk om de voeten goed te voeden. Gebruik hiervoor een speciale voetencrème zonder paraffine of petrolatum. Paraffine en petrolatum worden veel gebruikt in crèmes, maar zijn twee goedkope grondstoffen uit de olie industrie die de huid afsluiten. Als je op lange termijn een voetencreme met één of beide van deze grondstoffen gebruikt, zullen de voeten op lange termijn alleen maar droger worden. De Deeply Nourishing Foot Cream van Thalgo is verrijkt met mineralen uit de zee en ruikt heerlijk naar perzik, groene bladeren en witte musk. Deze crème is niet vet, wordt snel door de voeten opgenomen en maakt de huid zijdezacht!

 

Stap 7: Verkoelen

Heb je wel eens last van vermoeide of opgezwollen voeten? Dan is de Herboriste Detox Brume Jambes Légères van Payot een echte aanrader. Deze spray zorgt voor een direct verkoelende nevel met Klimop-extract, Tuinkers-extract, Hamamelis-extract, Sint Janskruid-extract, Witte paardenkastanje-extract, Rode Wingerd-extract en Menthol. De nevel heeft het verkoelende effect van ijsklontjes, waardoor vocht wordt afgedreven. Samengaand met ontspannende ingrediënten zorgt dit product direct voor een verlichtend effect bij een vermoeiend en zwaar gevoel. De spray kan zowel op de benen als op de voeten gebruikt worden en laat geen vettig laagje achter.

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

 

Onze tips voor zijdezachte voeten:

Hand, foot & nail scrub Sole Mate Deeply Nourishing Foot Cream


Dr Tadlea
Hand, foot & nail scrub

SHOP NU


Tweezerman
Sole Mate

SHOP NU

Thalgo
Deeply Nourishing Foot Cream

SHOP NU

 

Bekijk alle producten in de categorie 'Voetverzorging'

 

 

Misschien vind je deze blog ook interessant:

Jouw lijf van top tot teen: beautyproducten

 

 

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breidt haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakvrouw die graag ingrediëntenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.