Waarom gezichtsmaskers van toegevoegde waarde zijn voor jouw skincare routine

16 November 2021

Wat doen gezichtsmaskers voor je huid?

Maskers hebben in vergelijking tot crèmes een hoger percentage aan actieve werkstoffen, vitaminen en voedingsstoffen. Dit houdt in dat je sneller het gewenste resultaat krijgt in het aanpakken van je huidproblemen. Ze creëren een barrière op de huid waardoor de werkstoffen in het masker beter worden opgenomen. Gezichtsmaskers hebben het vermogen om snel je huid te hydrateren, de huidstructuur te verbeteren en huidproblemen snel aan te pakken. Door een gezichtsmasker al één keer per week aan te brengen worden andere cosmeticaproducten beter door de huid opgenomen.

 

Soorten gezichtsmaskers

Crème maskers

Crème maskers zijn van een dikkere textuur dan een moisturizer. Vaak zijn dit soort maskers geschikt voor de droge en/of vochtarme huid. Een crème masker droogt niet altijd in op de huid. Na gebruik van een crème masker ziet de huid er direct glanzend en gehydrateerd uit.

 

Gel maskers

Gel maskers zijn, zoals de naam als zegt, van gel gemaakt. Ze hebben de textuur die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld jam. Geschikt voor droge tot vette huidtypes. Gel maskers hebben vaak een verkoelend effect op de huid.

 

Gezichtsmasker

 

Exfoliërende maskers

Exfoliërende maskers bevatten werkstoffen die ervoor zorgen dat de dode huidcellen worden verwijdert van de huid. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld AHA’s en BHA’s. Mogelijk bevatten ze ook korrels om de huid te exfoliëren.

 

Sheet maskers

Sheet maskers zijn vellen in de vorm van je gezicht. Het materiaal van dit vel kan variëren van katoen tot biocellulose. Sheet maskers worden verpakt in een sachet waarin ze zijn doordrenkt met een serum. Dit serum wordt opgenomen door de huid wanneer het sheetmasker op het gezicht zit. Sheetmaskers zijn makkelijk in gebruik en eenmalig te gebruiken.

 

Klei maskers

Klei maskers worden gemaakt op basis van kleisoorten en/of houtskool. Dit type masker heeft een absorberend effect op de huid, waardoor ze geschikt zijn voor de vette en onzuivere huidtypes.


Hoe breng je een gezichtsmasker aan op de huid?

  1. Reinig je huid met één van je favoriete cleansers. De cleanser zorgt ervoor dat vuil van buitenaf, make-up en oliën van de huid worden verwijderd. Dit is nodig om het masker optimaal zijn werk te laten doen. Kies hiervoor een cleanser aangepast op jouw huidtype.
  2. Breng het masker aan op de huid met een speciale maskerkwast of met je vingertoppen. Wanneer je het masker met je vingers aanbrengt is het belangrijk om je handen eerst goed gewassen te hebben om te voorkomen dat bacteriën op de huid komen. Vermijdt bij het aanbrengen de oogcontouren. Je hals en decolleté kan optioneel ook worden behandeld met het masker.
  3. Afhankelijk van het soort masker dat je gebruikt, laat je het masker ongeveer 10 minuten op de huid zitten. De huid heeft na deze tijd al de werkstoffen in het masker opgenomen. Het is dus overbodig om een masker een langere tijd op de huid te laten. Bij een stay-on masker is het niet nodig het masker van de huid te verwijderen, de actieve werkstoffen in een stay-on masker kunnen dan de gehele nacht doorwerken in de huid.
  4. Verwijder het masker met een vochtige washand/gastendoekje. Na het verwijderen van het masker kan je nog een dag- of nachtcrème op de huid aanbrengen.

Tip: Nouvital heeft een aantal concentraten in het assortiment die fijn zijn om te gebruiken onder een gezichtsmasker. Deze hebben een verhoogd percentage aan één actieve werkstof en hiermee kan je nog sneller en effectiever je huidprobleem aanpakken. Masseer het concentraat in op de huid voordat je het gezichtsmasker aanbrengt.

 

Gezichtsmaskers


Fijne maskers in het assortiment van Nouvital

Hyaluronic Gel Mask

Zoals de naam het al zegt, is het Hyaluronic Gel Mask een gelmasker. Het Hyaluronic Gel Masker bevat drie verschillende soorten hyaluronzuur, die het vermogen hebben tot in verschillende lagen van de huid door te dringen. Hyaluronzuur staat erom bekend de ultieme vochtaantrekker van de huid te zijn. Een gehydrateerde huid ziet er gladder uit en rimpels en fijne lijntjes zijn minder zichtbaar. Zeer geschikt voor de droge en vochtarme huid met droogtelijntjes. Breng het masker 1 a 2 maal per week aan om je huid een echte hydratatie boost te geven.

 

Phytocell Mask

Dit cel vernieuwende anti-aging masker is speciaal bestemd voor de rijpere, droge en/of vochtarme huid. Phytocell Malus Domestica, een innovatief substraat van appelstamcellen (in liposoomvorm) beschermt en activeert onze huideigen stamcellen. Dit leidt tot een sterke en continue huidvernieuwing, waardoor de huid langer jong toont. Het verhoogt de productie van collageen in de huid, waardoor dit stay-on masker effectief bestaande rimpels vermindert en rimpelvorming sterk zal afremmen. Het Phytocell Mask is een stay-on masker. Hierdoor is het masker fijn om ’s avonds voor het slapen op te brengen. Het masker kan dan de gehele nacht inwerken op de huid.

 

Deep Cleansing Mask

Dit zuiverende crème masker is geschikt voor de verhoornde, onzuivere, vette huid en de huid met grove poriën. Voorziet de huid van een diepte reiniging op een huidvriendelijke manier. Het masker Deep Cleansing Mask bevat extracten van hoefblad, melisse en tijm en heeft een beschermende en hydraterende werking op de huid.

 

Onze favorieten: