Scrubben

7 Juli 2017

Scrubben

Dacht je dat met een scrubbeurt je mooie bruine kleur verdwijnt? Dat is niet zo! Om het maximale uit je tan te halen, moet je juist scrubben, ook na het zonnen, want dan vernieuwt je huid zich sneller. Zo verwijder je niet alleen dode huidcellen, maar word je ook sneller en egaler bruin! Vergeet niet om daarna je huid weer te voeden met een hydraterende dagcreme/nachtcreme, masker etc. Ga daarna pas over op zonnebrandcremes. 

 

Gezichtsscrub 

Een gezichtsscrub is afhankelijk van wat voor soort huidtype je hebt. Heb je een gevoelige/dunne huid, dan hoef je eigenlijk niet te scrubben. Je huid is al erg dun, door je huid te scrubben wordt het erg gevoelig. Wil je toch graag scrubben, doe dan alleen de T-zone. Heb je een vette/dikke huid dan kun je kiezen voor een stevige scrub. Ga niet staan schrobben op je gezicht, je huid is erg gevoelig en kwetsbaar.

 

Lichaamsscrub

Bij een lichaamsscrub ligt het er ook aan wat voor soort huidtype je hebt. Je enkels, voeten en ellebogen worden vaak vergeten met scrubben! De gevoelige plekken van je lichaam verschillen per persoon, op die plekken kun je beter niet gaan scrubben. Je hebt dan meer kans op verbranden door dat je huid erg dun is. Smeer je naar het scrubben in met een lekkere body lotion

 

Hoevaak scrubben?

Hoevaak je je huid kunt scrubben verschilt erg per huidtype. Heb je een droge/gevoelige huid scrub dan ongeveer 2x per maand. Heb je een normale huid tot vette huid, dan kun je je huid 1/2 keer per week scrubben. 

 

Wat is het verschil tussen scrubben & peeling?

Scrubben & peeling worden vaak door de war gehaald. Een scrub bevat korreltjes die een peeling niet heeft. Een peeling is over het algemeen ook iets agressiever. Je laat het diep intrekken in je huid waardoor de werkstoffen diep in je huid doordringen. 

 

 

 

Onze favoriete producten van Marlyse Blue:

Marlyse Blue Cleanser Marlyse Blue Mask Moisturizing Marlyse Blue Day Cream Supreme SPF25

Marlyse Cleanser Salicylic

Marlyse Mask Moisturizing

Marlyse Day Cream Supreme

Marlyse Blue kopen? Voor 21:00 besteld = morgen in huis!

 

 

Misschien vind je deze blog ook wel interessant:

Blog: Minerale olie in cosmetica, goed of slecht