Wat is een nachtcrème?

30 September 2020

Een nachtcrème is meer verzorgend dan een dagcrème, het zorgt ervoor dat de huid ’s nachts goed kan herstellen van de schadelijke invloeden die het overdag heeft opgedaan. Anders dan een dagcrème, bevat een nachtcrème nooit zonnefilters, simpelweg omdat je huid dat ’s nachts niet nodig heeft. Vaak is een nachtcrème wat dikker en voller dan een crème voor overdag, waardoor het iets langer de tijd nodig heeft om in te trekken.


Hydraterende nachtcrème

Je herkent een vochtarme huid aan een trekkerig gevoel en droogtelijntjes. Het verschil met een droge huid is dat een vochtarme huid over voldoende talg beschikt. Heet douchen, te weinig water drinken en het gebruiken van agressieve producten zijn vaak de boosdoener. De huidbarrière is beschadigd en de huid kan het aanwezige vocht slecht vasthouden. Heb je een vochtarme huid? Dan is een hydraterende nachtcrème geschikt voor jou. Een hydraterende nachtcrème zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid ’s nachts weer op peil wordt gebracht. Bovendien bevat het veel essentiële vetzuren om de algehele conditie van je huid te verbeteren. Vaak bevatten hydraterende crèmes hyaluronzuur. Dit ingrediënt staat erom bekend dat het een aanzienlijke hoeveelheid vocht kan vasthouden. Maar ook aloë vera is een vaak gebruikt ingrediënt. Het hydrateert je huid tot in de diepste huidlagen. Aloë vera bevat veel vitamine A, E en E wat zorgt voor een helende en geneeskrachtige werking.

Bekijk hier al onze hydraterende nachtcrèmes.

 

Nachtcrème anti-aging

Een ouder wordende huid gaat vaak gepaard met fijne lijntjes en pigmentvlekjes, ook wel ouderdomsvlekjes genoemd. Vanaf je 25ste levensjaar wordt aangeraden te starten met anti-aging producten. Een nachtcrème is een goed product om mee te beginnen. Een anti-aging nachtcrème voedt je huid intensief. Na je 25ste levensjaar neemt de productie van collageen in je huid af. Daarom zijn veel anti-aging crèmes erop gericht de huidverslapping tegen te gaan en juist te verstevigen. Veel anti-aging crèmes bevatten vitamine A. Deze vitamine vermindert fijne lijntjes en rimpels en ondersteunt de natuurlijke collageenproductie. Maar ook pigmentvlekjes kan je goed voorkomen en lichter maken door het gebruik van een goede nachtcrème. Pigmentvlekjes zijn die kleine, donkere vlekjes in je gezicht die ontstaan door een teveel aan melanine op die plek. Ze ontstaan vaak door de verbranding van de huid door Uv-stralen. Een nachtcrème met vitamine C kan de teint weer egaler maken. Sommige merken hebben zelfs een complete lijn die er specifiek op gericht is om pigmentvlekjes effectief tegen te gaan.

Bekijk hier al onze anti-aging nachtcrèmes.

 

Nachtcrème droge huid

Een droge huid herken je meestal aan schilfertjes en een trekkerig gevoel. Bij een droge gezichtshuid heeft de bovenste huidlaag een tekort aan vetten. Bij het kiezen van een nachtcrème voor de droge huid is het daarom belangrijk om te letten op ingrediënten die de vetten weer aanvullen. Niacinamide (vitamine B3), cacaoboter en squalaan zijn belangrijke ingrediënten bij de behandeling van de droge huid. Squalaan is een ingrediënt dat de huid zijn natuurlijke balans weer teruggeeft. Het herstelt de elasticiteit en laat de huid weer stralen. Cacaoboter zorgt ervoor dat de huid intensief gevoed en gehydrateerd wordt. Schilfertjes verdwijnen en de natuurlijke glans van de huid komt weer tevoorschijn. Niacinamide heeft de mooie eigenschap dat het ceramiden en vrije vetzuren in de huid aanmaakt. Dit zijn precies de natuurlijke vetten die bij een droge huid ontbreken. Tarwekiel olie en macadamia notenolie helpen de huid het vetgehalte te herstellen, maar voelen vaak wat vettig aan, maar doordat het de hele nacht de tijd heeft om in te trekken zal je bij het wakker worden merken dat de huid alle voedingsstoffen volledig heeft opgenomen.

Bekijk hier al onze nachtcrèmes voor de droge huid.

 

Nachtcrème gevoelige huid

Een gevoelige huid kenmerkt zich door jeuk of een trekkerig gevoel, rode en schrale plekjes. Vaak is een gevoelige huid dunner dan andere huidtypes. Stress, het gebruiken van verkeerde huidverzorgingsproducten en onderliggende huidaandoeningen zijn vaak de oorzaak. Bij een gevoelige huid is het belangrijk milde producten te gebruiken die de huid voeden en herstellen. Agressieve ingrediënten zoals bijvoorbeeld hoge percentages alcohol ontdoen de huid van het natuurlijke vetlaagje en brengen de pH-waarde uit balans. Zorg ervoor dat je nachtcrème voor de gevoelige huid ingrediënten bevat die de natuurlijke huidbarrière ondersteunen, zoals bijvoorbeeld niacinamide. Niacinamide verstevigt de huid en verbetert meteen de elasticiteit. Verder helpt het de huid bij het vernieuwingsproces en herstelt het de huidbarrière. Jojoba olie voedt de huid intensief en maakt de huid zijdezacht en glanzend. Ook is jojoba olie hypo allergeen, wat betekent dat de kans op irritaties en allergische reacties zeer klein is.

Bekijk hier al onze nachtcrèmes voor de gevoelige huid.

 

Nachtcrème Vette Huid

Een vette huid gaat snel glimmen, heeft vaak grove poriën en vaak mee-eters en/of puistjes. Dat komt doordat de huid teveel talg produceert. Een vette huid kan hormonaal zijn (hallo pubers!), maak ook voeding en het klimaat spelen een grote rol. Anders dan de meeste mensen denken, moet je ook een vette huid met milde producten behandelen. Zorg voor talg regulerende ingrediënten in de nachtcrème voor de vette huid. Let bijvoorbeeld op de toevoeging van salicylzuur. Salicylzuur zorgt ervoor dat overmatig talg wordt opgelost en puistjes verminderen. Retinol (vorm van vitamine A) is een krachtige antioxidant en urea zorgt ervoor dat de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Groene thee en vitamine C zijn ook goede ingrediënten in een nachtcrème voor de vette huid omdat het een heleboel antioxidanten bevatten. Antioxidanten gaan huidveroudering tegen en gaat ontstekingen tegen. Het helpt de huid herstellen waardoor rode plekjes na puistjes eerder zullen vervagen. Antioxidanten versterken elkaar werking. Zoek daarom naar crèmes waar bijvoorbeeld zowel vitamine C (Ascorbic acid) én vitamine E (Tocopherol) in zit. Ook vitamine E heeft ontstekingsremmende eigenschappen maar bovenal verlicht het littekens die veroorzaakt zijn door acné.

Bekijk hier al onze nachtcrèmes voor de vette huid.

 

 

 

Onze favorieten van Nouvital

Nouvital - Moisturizing Cream Nouvital Vitamin A Concentrate Nouvital - Biomimetic Peeling
Nouvital Moisturizing Cream
SHOP NU
Nouvital Vitamin A Concentrate
SHOP NU
Nouvital Biomimetic Peeling
SHOP NU