Wat is het belang van een hals en decolleté crème?

door Anja van Dijken
19 September 2022

Je wordt ’s morgens wakker en je decolleté lijkt wel een opgevouwen, craquelé vloeipapiertje. Daarbij komt nog als je even buiten zit, de zon schijnt en hoppa! Je decolleté huid is de eerste plek die flink wat zonnestralen te verduren krijgt.

Je ziet en voelt dat deze huid iets nodig heeft, het heeft een andere huidstructuur en door onze eigen gewoontes kunnen we er helaas niet omheen. Je hals en decolleté vragen echt om een andere en intensievere verzorging.

Waarom is deze huid nu zo anders dan het gezicht? We leggen het je graag verder uit.

 

Waardoor krijg je rimpels in je hals?

Er zijn meerdere oorzaken voor het ontstaan van rimpels in je hals en decolleté. Hieronder de vijf grootste op een rij.

 • Minder bloedvaten, talg- en zweetklieren.
  Bloedvaten zorgen voor een goede doorbloeding waardoor de huid wordt gevoed. De talg- en zweetklieren zorgen voor de nodige vetten en het afvoeren van afvalstoffen. Minder talgklieren betekent dus dat deze huid gauw droog en vochtarm wordt. Daardoor krijgt de huid niet de voeding die het nodig heeft.

 • Slaap- en zithouding.
  De kwetsbare en dunnere decolleté huid laat zich makkelijk vouwen. Wanneer je een zijslaper bent druk je geregeld de huid van en tussen je decolleté bij elkaar, hierdoor ontstaan "gewoonte" rimpels. Hetzelfde geldt ook zeker voor je zithouding. Als je geneigd bent om je schouders naar elkaar toe te trekken, dan liggen ook hier de “gewoonte” rimpels op de loer.

 • Uv-straling.
  De decolleté huid wordt vaak vergeten bij het insmeren en ongemerkt krijgt deze huid toch veel zon. Vooral dagelijks als we naar buiten gaan wordt er vaak alleen op het gezicht een SPF aangebracht, meestal via een verzorgende dagcrème met SPF. De hals en decolleté komen dan helaas in het vergeethoekje terecht.

 • Reguliere huidveroudering.
  Het is een heel natuurlijk proces, waarbij helaas wel het vernieuwingsproces wordt vertraagd en de collagene en elastine vezels jaarlijks steeds verder afnemen.

 • Ongezonde leefstijl.
  Het heeft effect op onze hals en decolleté, maar het werkt uiteraard ook verder door op de rest van ons huid en lichaam. Denk daarbij aan roken, alcohol, stress, slechte voeding en te weinig beweging. Als we niet goed voor onszelf zorgen, gaat het verouderingsproces van onze huid ook steeds sneller.

 

Hoe verzorg je je hals en decolleté?

Hoe fijn is het om te weten hoe je dit gedeelte van je huid verzorgt, en wat het beste dagelijks verzorgingsritueel voor jouw hals en decolleté is. We laten het je zien in een stappenplan.

 1. Reinigen: ‘s Ochtends en ‘s avonds de huid reinigen met een milde cleanser. Vervolg met een gezichtstoner voor de droge huid of een gezichtstoner voor de vochtarme huid.

 2. Voeden: Hiervoor raden wij een vitamine C serum of een anti-aging serum aan, omdat deze de huid beschermen tegen externe factoren die de huid verouderen. Denk aan de zon en het milieu, met ook pigmentatie als gevolg.

 3. Herstel en onderhoud: Gebruik dagelijks een hals en decolletécrème, deze crème is er speciaal op gericht om de huid te verstevigen, hydrateren en liften.

 4. SPF: Last but not least. Draag je open kleding? Gebruik dan altijd een zonverzorging met factor 30. Het liefst één die niet alleen tegen de zon beschermt, maar ook tegen blauw licht. Zon en schermlicht verouderen namelijk de huid.

 

Tips waar je om moet denken

 • Slaaphouding: Probeer deze aan te passen naar rugligging voor het behoud van een mooie huid.
 • Zithouding: Zit altijd met een rechte rug, schouders iets naar achter en kruip niet teveel in elkaar achter de laptop of telefoon.
 • Geen parfum op je huid: Breng dit aan in het haar of op de kleding. Het gebruik van parfum op de huid zal in de zon pigmentatie veroorzaken.
 • Gebruik geen scrubs: De korrels in een scrub beschadigen de hals en decolleté huid. Wil je de huidvernieuwing stimuleren? Kies dan voor een peeling op basis van glycolzuur om de celvernieuwing op milde wijze te stimuleren.

 

Heb je een aparte hals en decolleté crème nodig?

Hier zijn de meningen over verdeeld, maar wij van Care for Skin adviseren dit wel. Om een mooie huid te behouden is het echt nodig om goed te reinigen, voeden en onderhouden. Herstellende en beschermende producten zijn dan zeker geen overbodige luxe.

Een hals en decolleté crème is erop gericht om de collagene en elastine vezels aan te sporen tot het vernieuwen van deze cellen. De huid wordt daardoor zichtbaar steviger, strakker en raakt in een betere conditie. Tegelijk zorgt een hals en decolleté crème voor extra hydratatie. Een gezichtscrème is daarvoor helaas niet voldoende. 

Tijdens en na de overgang neemt de productie van oestrogeen in het vrouwelijk lichaam af. Oestrogeen zorgt o.a. voor de aanmaak van de collagene en elastine vezels. Het is dus heel logisch dat de huid in de overgang gebaat is bij een goed verstevigende hals en decolleté crème.

Neem je in jouw dagelijkse verzorgingsroutine je hals en decolleté huid al mee? Dan kunnen we niets anders dan jou een dikke pluim geven!

 

Top 5 hals en decolleté crème!

Nouvital Décolleté Rejuvenating Cream

Nouvital Décolleté Rejuvenating Cream

 

Nouvital Décolleté Rejuvenating Cream is een anti aging crème, speciaal ontwikkeld voor de verslapte huid van de hals en het decolleté. Rimpels en fijne lijntjes zullen verdwijnen en de huid zal er jonger en veerkrachtiger uit zien.

Image Skincare The MAX - Stem Cell Neck Lift

Image Skincare The MAX - Stem Cell Neck Lift

 

Image Skincare The MAX - Stem Cell Neck Lift is een ultra-verstevigende hals en decolleté crème, die de verslapte huid lift en verstevigt. De plantaardige stamcellen en peptiden zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine, waardoor de huidelasticiteit wordt verbeterd en er een strakke contourlijn wordt gecreëerd. 

Comfort Zone Sublime Skin Neck & Decollete Fluid

Comfort Zone Sublime Skin Neck & Decollete Fluid

 

De Comfort Zone Sublime Skin Neck & Decollete Fluid is een verstevigende hals en decolletécrème voor de rijpe huid, gericht om huidverslapping tegen te gaan en microrimpels in de hals en decolleté te corrigeren. Het verstevigende jojobazaadextract en anti aging duizendblad werken effectief samen voor meer stevigheid, elasticiteit en om horizontale belijning in de hals te verminderen.   

 

Doctor Eckstein Decollete Supreme

Doctor Eckstein Decollete Supreme

 

De Doctor Eckstein Decollete Supreme is een speciaal ontwikkelde crème voor dit tere huidgebied, meer elasticiteit, stevigheid en een gladdere huid. Door het aanwezige zeecollageen wordt het vernieuwingsproces gestimuleerd; de aanwezige sterolen zorgen dat de huid haar vocht vast houdt en geeft de huid extra weerstand.

Maria Galland 90 Soin Du Cou

Maria Galland 90 Soin Du Cou

 

Maria Galland 90 Soin Du Cou is een zeer efficiënte en intense verzorging die specifiek gericht is op de hals en decolleté huid, de huid die veel behoefte heeft aan regeneratie. Elasticiteit en veerkracht worden aanzienlijk verhoogt, fijne lijntjes en ook pigmentatie worden dankzij de aanwezige anti-aging lipopeptiden verminderd.

 

 

De beste tips voor het aanbrengen van een hals en decolleté crème

Wij hebben nog de volgende tips voor jou om een hals en decolleté crème aan te brengen.

 • Aanbrengen: Breng de hals en decolleté crème aan vanuit het midden richting de schouders. Trek het daarna door vanaf het midden van de hals, richting de kin naar boven. Doe dit met licht masserende bewegingen.
 • Masseer: Heb je een keer meer tijd voor het aanbrengen, masseer je huid dan ook gelijk. Het stimuleert de doorbloeding waardoor de crème en andere voedende producten beter door de huid worden opgenomen. Het heeft zeker een gunstig effect op de huid.

 

Hals & Decolletecrème kopen?

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden en wil je een hals en decolletecrème kopen, dit kan online bij Care for Skin. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen kun je uiteraard ook bij Care for Skin terecht, je kunt ons bellen of mailen en kunt altijd advies krijgen van één van  onze schoonheidsspecialistes.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.