Wat is Q10 en hoe werkt het?

door Anja van Dijken
14 Oktober 2021

Je kent het vast wel, je bent op zoek naar een goed werkzaam anti-aging product, maar waar moet je op letten, welk ingrediënt zie je graag in jouw anti-aging product verwerkt, maar vooral wat doet het voor jouw huid. Q10 is zo’n ingrediënt, een goed werkzaam anti-aging ingrediënt. Maar wat is het, wat doet Q10 voor je huid en wat is het resultaat van het gebruik van Q10. We leggen het je graag uit.

 

Wat is Q10?

Q10 is een co-enzym, een vitamine achtige stof  dat van nature in ons lichaam aanwezig is en door ons lichaam zelf wordt aangemaakt. Het heeft positieve invloeden op alle cellen in ons lichaam.

 

Wat doet Q10?

Q10 bevat super veel positieve eigenschappen, invloeden op onze huid- en onze lichaamscellen. Maar wat is Q10 nu eigenlijk en wat doet Q10 voor onze huid en ons lichaam. Een korte opsomming van de Q10 werking:

  • Het stimuleert de energieproductie van onze lichaamscellen.
  • Is een krachtig antioxidant, waardoor onze lichaamscellen worden beschermd.
  • Vermindert de kans op ontstekingen (als gevolg van de werking als antioxidant).

 

Wat is een antioxidant? 

Antioxidanten zijn super beschermers voor je huid en je lichaam. Het is een verzamelnaam van stoffen zoals vitamines C, E, sporenelementen zoals seleen en bioactieve stoffen die aanwezig zijn in groente en fruit, maar ook groene thee bevat dit waardevolle goedje. Je kunt er zogezegd maar niet genoeg van “in huis” hebben. Ze beschermen de huid en het lichaam tegen vervuiling, gevolgen van blauw licht op de huid, de gevolgen van stress, ze verstevigen, verzachten en laten de huid stralen.

Antioxidanten vangen vrije radicalen zogezegd. Dit zijn stoffen die schade kunnen geven aan cellen en weefsel. Op langere termijn helpen antioxidanten tegen beschadiging van het weefsel en daarmee worden mogelijk ziekten als kanker, hart- en vaatziekten voorkomen.

Vrije radicalen  worden veroorzaakt door vervuiling, blauw licht, stress, roken, teveel zon, alcohol, ongezonde voeding en leefstijl en zullen bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering.

Antioxidanten zijn dus het antwoord op vrije radicalen.

 

Wat is het resultaat van het gebruik van Q10?

Q10 is dus een antioxidant en is daarmee een superfood als het gaat om de eerste tekenen van huidveroudering te voorkomen. Onder invloed van vrije radicalen worden collagene en elastine vezels afgebroken en zullen rimpels en verslapping van de huid ontstaan. Het gebruik van Q10 in je dagelijkse anti-aging gezichtsverzorging is daarmee een echte aanrader en zal het proces van afbraak van de collage en elastine vezels doen vertragen en waar mogelijk herstellen.

 

Wat zijn de ingrediënten van Q10?

Ingrediënten die erg goed combineren met een Q10 crème zijn, vitamine E, vitamine C, maar ook hyaluronzuur. De Q10 werking is hierdoor veelzijdig, zal de huid ontdoen van oxidatieve stress (vrije radicalen) die veroorzaakt wordt door onder andere stress, zonschade.

Q10 als ingrediënt is zeker een aan te raden ingrediënt als het gaat om anti-aging huidverzorging.

Q10 is ook als supplement verkrijgbaar en wordt ingezet na een intense ziekte periode, om chronische vermoeidheid tegen te gaan. Inzetbaarheid van dit supplement is altijd raadzaam die via de huisarts of behandeld arts te doen.

 

Welke huidverzorgingsproducten zijn er met Q10?

Q10 is een werkzaam ingredient in verschillende soorten anti-aging producten, zoals een specifieke Q10 crème, Q10 booster en een Q10 ampul.

Malu Wilz Q10 Energizer beschermt de huid tegen veroudering, voedt de huid met de extra vitamines en hyaluronzuur.

Medex Nano Emulsion Dit Q10 serum bevat niet alleen Q10, maar ook de vitamines E en C, zeer effectief serum na een stressvolle periode zoals bijvoorbeeld ziekte, die de huid helpt herstellen.  

 

Wat zijn de voordelen van Q10?

Door de Q10 werking, met een zeer effectief resultaat en gericht is op de vermoeide, verslapte en verouderde huid heeft het gebruik van Q10 in je dagcreme, nachtcreme en serum zichtbare voordelen.

De huid zal na gebruik van Q10 opknappen en zich herstellen, weerbaarder zijn. Maar ook fijne lijntjes, pigmentatie, de gevolgen van zonschade zullen verminderen.

Q10 een waardevol ingrediënt in de strijd tegen vrije radicalen en anti-aging.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.