Wat je écht niet op je gezicht mag gebruiken

door Anja van Dijken
17 Januari 2022

Je hoort het nog te vaak, de goed bedoelde, maar dan foute tips als het gaat om huidverzorging. Dan doelen we niet op de echte huidverzorging, maar de zogenaamde “huis, tuin & keuken” tools die nog steeds worden gebruikt.

We geven je hiervan de meest voorkomende voorbeelden, met daarbij de gevolgen voor de huid, maar ook een oplossing.

 

Tandpasta

Heb je een puistje, doe er tandpasta op. Dit wordt gauw gezegd onder de jeugd. NIET DOEN! Tandpasta droogt uit, dit kan goed zijn voor het puistje, maar is slecht voor de huid. De combinatie van fluoride en menthol kunnen je huid zo uitdrogen dat er brandwondjes kunnen ontstaan.

Wat wél te doen? Kies voor een product dat onzuiverheden herstelt, de huid kalmeert. De Azulen Paste van Dr. R.A. Eckstein, daarmee kunnen puistjes plaatselijk worden aangestipt.

Doctor Eckstein Azulen Paste
Doctor Eckstein Azulen Paste

 

 

Baking Soda

Een natuurlijk ingrediënt dat helemaal “hot” is en dat door veel mensen wordt gebruikt als beauty ingrediënt. Als een masker of scrub om de huid te zuiveren en te kalmeren. Om het op je huid te gebruiken is NIET OKE! Dit heeft alles te maken met de pH waarde van Baking Soda. Deze ligt rond de 8,1, zeer basisch dus. Na gebruik zal het de natuurlijke zuurgraad van de huid verstoren, waardoor de bacteriële flora en de enzymen worden aangetast. Dit geeft schade aan de huid. Ook in verdunde vorm of in combinatie met een zuur (azijn) zal de pH waarde van Baking Soda niet zomaar wijzigen, dus NIET DOEN!

Zoek je een kalmerend product, maar ook een zuiverend product voor de geïrriteerde en eventueel zonverbrande huid? De SOS – The Ampoule van Dr. Grandel werkt ontstekingsremmend, vermindert rode vlekjes, stimuleert genezing van de huid en verhoogt de weerstand van de huid. Deze ampullen zijn naast elk ander merk inzetbaar als basis onder de dagcrème of nachtcrème.

Dr. Grandel SOS - The Ampoule
Dr. Grandel SOS - The Ampoule

 

 

Heet water

Neem jij graag een (te) hete douche? Je bent zeker niet de enige. Helaas droogt je huid behoorlijk uit door het heet douchen. De van nature aanwezig oliën op je huid lossen door heet water en zepen op, waardoor de huid te schraal zal worden. In de winterperiode is onze huid ook nog eens veel droger dan tijdens de rest van het jaar. In deze periode gaat het dus dubbelop. Doordat het vetlaagje op je huid is weggespoeld, zal ook het vocht in je huid sneller verdampen. Het gevolg is al gauw: droogteplekjes door een verstoorde huidbarrière.

Om de gezichtshuid te herstellen hiervan kies je dagelijks voor een gezichtstoner die de huid hydrateert en voorziet van een lichte lipidelaagje. Maria Galland 1000 Milla La Lotion is zo’n toner die de huid sterk hydrateert, verzacht, kalmeert en tevens de huid voorziet van een beschermend vochtvasthoudend laagje.

 Maria Galland 1000 Mille La Lotion
Maria Galland 1000 Mille La Lotion

 

 

Body Lotion

Er wordt al gauw gedacht, body lotion is een sterke moisturizer, hydrateert mijn lichaam, dus is het ook goed voor mijn gezichtshuid. HELAAS! Niets is minder waar. Bodylotion bevat wel veel hydraterende eigenschappen, maar deze zijn afgestemd op je lichaam en niet op je gezichtshuid. Helaas bevatten vele bodylotions ook nog eens parfum. Dit droogt in feite alleen maar meer uit. Conclusie: geen bodylotion voor je gezichtshuid.

Heeft jouw huid een sterke moisturizer nodig? Kies dan voor een gezichtscrème die deze eigenschappen in huis heeft. De Moisturizing Cream van Nouvital is een zijdeachtige gezichtscreme voor de vochtarme huid, verrijkt met extra vitaminen, fytosterolen, avocado-olie en sterke moisturizers (NMF). Tevens bevat deze gezichtscreme een natuurlijke bescherming tegen schadelijke UV straling door middel van titaanoxide.

Nouvital Moisturizing Cream
Nouvital Moisturizing Cream

 

 

Haarlak

Haarlak wordt nogal eens gebruikt om make-up te fixeren, vooral door jongere meiden. NEE NEE NEE, nooit meer doen! Het heeft eigenlijk geen extra uitleg nodig, maar het haarlak droogt je gezichtshuid enorm uit, verstopt de poriën en zal de huid uiteindelijk gaan irriteren.

Het fixeren van je make-up kan op een veel mooiere en gezondere manier. Cent pur Cent Le Fixeur is een 100% natuurlijk primer & fixatie spray, die de huid hydrateert en de make-up fixeert. Deze Fixeur bevat 100% natuurlijk mineralen, is hypoallergeen, diervriendelijk en daardoor een volledig verantwoord product.

Cent Pur Cent Le Fixeur
Cent Pur Cent Le Fixeur

 

 

Advies nodig?

Vind je het lastig om het juiste product te vinden voor jouw huid? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.