Wat te doen tegen droge lippen?

door Anja van Dijken
30 Oktober 2021

Wie kent het gevoel niet? Je lippen voelen droog, trekkerig, ze laten zelfs velletjes los, ze kunnen zelfs bloeden en hierdoor pijnlijk zijn. Droge lippen wat te doen en vooral wat niet te doen, om nog erger te voorkomen. Tips tegen droge lippen,  je kunt het maar weten en we geven je graag uitleg over de oorzaak droge lippen.

 

Wat is de oorzaak van droge lippen?

Droge lippen heeft alles te maken met uitdroging. De huid van de lippen is ontzettend dun, dus het logisch dat het vocht uit deze huid sneller zal verdampen. Door zonlicht, het winterse droge en schrale weer, maar ook uitdrogende lipproducten zijn de grootste uitdrogende factoren die de droge lippen oorzaak zijn.

Hoe los je droge lippen op?

Er zijn een aantal dingen die je vooral niet moet doen, het zal de droge lippen alleen maar erger maken, maar natuurlijk ook waardevolle tips. We zetten deze don’ts en de do's voor je op een rijtje.

 

Wat moet je vooral NIET doen tegen droge lippen?

Likken: je lippen nat maken door te likken, is maar een oplossing van korte duur. Ons speeksel bevat de nodige bacteriën die de lippen nog meer zullen gaan uitdrogen. Dus niet meer doen.

Mondademhaling: het slapen met je mond open, maar ook als je wakker bent: mondademhaling droogt de lippen uit. Neusademhaling is even wenne, maar zowel voor je lippen als je totale gezondheid is neusademhaling een betere optie.

Te weinig drinken: als deze te weinig is, zullen de lippen uitdroging gaan vertonen.

Onbeschermde lippen in de zon: gebruik een lippenbalsem met SPF niet alleen zodra je in de zon gaat, maar ook gedurende het gehele jaar is dit een gouden tip.

Zout, zuur en pittig eten: je droge lippen zullen dit als niet prettig ervaren, het kan er zelfs door verergeren.

 

Comfort Zone Skin Regimen Lip Balm Hemptouch Intensive Lip Balm

Comfort Zone Skin Regimen Lip Balm

Hemptouch Intensive Lip Balm



Wat moet je doen tegen droge lippen?

Wat te doen tegen droge lippen, soms extreem droge lippen, een veelgestelde vraag. Dit zijn onze droge lippen tips:

Gebruik dagelijks het gehele jaar door lipverzorging, een goede vettige lippenbalsem, zonder parfum, parabenen en uitdrogende ingrediënten. Daarnaast is het aan te raden om tijdens de zonnige periodes (ook tijdens zonnige winterdagen) standaard een lippenbalsem met SPF te gebruiken.

Zorg dagelijks voor voldoende vochtinname, water, groene thee, gezonde sapjes.

Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis.

Trek niet aan de droge velletjes. Hierdoor kunnen wondjes ontstaan, het verergert de uitdroging.

Leer jezelf neusademhaling aan.

 

Welke producten helpen tegen droge lippen?

Droge lippen wat te doen? Het is fijn om hierin ook een goed product advies te krijgen. We hebben er een aantal voor je uitgelicht, die zeer effectief zijn bij droge lippen:

Loveli Lipbalm - Peach Image Skincare IMAGE MD - Restoring Lip Enhancer SPF 15

Loveli Lipbalm - Peach

Image Skincare IMAGE MD - Restoring Lip Enhancer SPF 15

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.