Water = Gezondheid = Essentieel voor de huid

door Anja van Dijken
1 Februari 2021

Hydramemory lijn van Comfort Zone

De huid als de spiegel van onze geestelijke en lichamelijke gesteldheid en van de keuzes die we iedere dag maken. Wist je dat 60% van het lichaamsgewicht van een volwassene bestaat uit water? Dat water het belangrijkste bestanddeel is van onze organen?

Dit zijn de percentages op een rijtje:

  • 75% van onze spieren…
  • 22% van onze botten…
  • 85% van onze hersenen…
  • 70% van de huid…
  • 80% van ons bloed bestaat uit water.

We verliezen dagelijks 2 tot 3 liter water door onder andere transpiratie en temperatuurregulatie. Water is essentiëler dan voeding: we kunnen 15 dagen in leven blijven zonder voedsel, maar slechts 4 a 5 dagen zonder water. Met deze feiten op een rijtje kunnen we er niet onderuit hoe belangrijk het is om het water in ons lichaam op peil te houden voor een vitale gezondheid en een mooie huid.

Als ons lichaam gedehydrateerd, oftewel: te weinig vocht heeft, raakt slaat het alarm: we krijgen dorst. Hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, trage spijsvertering, verminderd fysiek presteren, verhoogde kans op infecties, pijnlijke spieren en gewrichten, kunnen allemaal in verband gebracht worden met gebrek aan hydratatie, oftewel water.

Dehydratatie voor de huid. Dit kan genetische oorzaken hebben, maar is meestal een gevolg van schadelijke factoren van buitenaf, lifestyle en voedingspatroon. Wanneer de huid “dorst” heeft zal deze als volgt reageren:

  • Ze gaat er dof en vaal uitzien.
  • Ze voelt oncomfortabel en strak aan.
  • Ze wordt gevoeliger.
  • Ze veroudert sneller.

Met al deze gegevens op een rijtje heeft Comfort Zone wetenschap en natuur gebundeld in de Hydramemory Lijn: een hydraterend systeem dat zorgt voor een DUBBELE hydratatie die de barrièrefunctie versterkt en de optimale vochtverspreiding in alle huidlagen bevordert. Uiteraard is deze lijn volledig vrij van siliconen, parabenen, minerale oliën en zijn de ingrediënten tot 99% van natuurlijke oorsprong.

De Hydramemory lijn bestaat uit 6 producten, is een intens hydraterende lijn, die de vochtbalans herstelt en optimaal in balans houdt. Herstelt daardoor de compactheid, vitaliteit en vertraagt het verouderingsproces van de huid. De producten zijn in principe geschikt voor alle huidtypes, maar met name voor de normale en gedehydrateerde huid.

 

Comfort Zone Hydramemory Essence:

Het paradepaardje binnen de Hydramemory lijn, de lotion die als een optimale hydratatie kan worden ingezet, de huid direct 54% meer hydratatie geeft en de opname van een volgend product maximaliseert. Dit product bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten.

 

Comfort Zone Hydramemory Serum:

De Hydramemory Serum hydrateert de huid langdurig en intensief, het bevat 1,5 % hyaluronzuur. De productie van hyaluronzuur wordt versterkt waardoor de huid dagelijks meer gehydrateerd wordt. Het serum bestaat uit 96% natuurlijke ingrediënten.

 

Comfort Zone Hydramemory Cream Gel en Comfort Zone Hydramemory Cream:

De Gel wordt veelal voor de zomer in gezet en de Cream voor de winterperiode. Beide producten geven een 24 uurs hydratatie en zorgen voor een zeer intense hydratatie voor de huid. Deze producten bestaan voor 92% uit natuurlijke ingrediënten.

 

Comfort Zone Hydramemory Mask:

Direct effectief hydraterend masker, bevat een hoog gehalte aan hyaluronzuur en moringaolie, welk kan worden ingezet zowel overdag als nachts, als een leave-on mask, bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten.

 

Comfort Zone Hydramemory Eye Gel:

Deze ooggel zorgt voor een intense hydratatie rondom de gevoelige eye zone en is er mede op gericht om wallen en donkere kringen te verminderen. Zeer geschikt bij vermoeide ogen, door vele uren achter de PC, lange vliegreizen en bij te weinig slaap. De ooggel bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten.

 

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

 

Onze favoriete producten uit de Hydramemory lijn:

Comfort Zone Hydramemory Mask Comfort Zone Hydramemory Serum Comfort Zone Hydramemory Essence

Comfort Zone Hydramemory Mask

Comfort Zone Hydramemory Serum

Comfort Zone Hydramemory Essence

 

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.