Waxen

11 Mei 2021

Neem maar afscheid van je scheermes, waxen is dé manier om tot wel 4 weken haarloos door het leven te gaan. Misschien heb je al eerder gebruik gemaakt van koude waxstrips die verkrijgbaar zijn bij drogisterijen. Tegenwoordig zijn er veel betere waxmethodes ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld hard wax. Waxen heeft meerdere voordelen, en die voordelen nemen alleen maar toe naarmate je vaker waxt. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder. 

Wat is wax?


Waxen is een populaire methode om haartjes voor een langere tijd te verwijderen. Met het scheren van haren snijd je alleen de zichtbare haren boven de huid weg, hierdoor zal je binnen enkele dagen alweer stoppeltjes voelen. Wax verwijdert de haren mét haarwortel uit de huid, dit zorgt ervoor dat je wel tot 4 weken haarloos bent.


Er zijn verschillende soorten waxsoorten verkrijgbaar:

  • Strip wax: Deze waxsoort is er in verschillende varianten. Koude waxstrips waar de wax al op is aangebracht, deze kan je bij drogisterijen kopen. Stripwax in blik; deze waxsoort moet in een blik verwarmd worden en met een spatel op de huid worden aangebracht. Deze wax droogt niet op en wordt niet hard. Hierdoor kan je de wax met een waxstrip verwijderen. En als laatst bestaan er nog waxcartridges, dit is een vloeibare wax in speciale cartridges om eenvoudig op de huid aan te brengen. Deze wax droogt ook niet op en moet hierdoor met een waxstrip verwijderd worden.
  • Hard wax: Deze wax hoort verwarmd te worden in een speciaal daarvoor ontworpen waxheater. Hard wax is verkrijgbaar is parels of blokjes. Hard wax breng je met een spatel aan op de huid, en kan je zonder waxstrip van de huid verwijderen.

 

Waxen

 

De hard waxsoorten die bij Care for Skin verkrijgbaar zijn, zijn de Elastic Black Film Wax, Elastic Pink Film Wax, Elastic Blue Film Wax en de StarSoft Wax tablets. Ondanks dat het alle vier hard waxen zijn, hebben ze wel verschillende eigenschappen en zijn ze geschikt voor verschillende delen van het lichaam.De Elastic Black Film Wax is dankzij zijn structuur geschikt om hele stugge haren te verwijderen, zoals bijvoorbeeld bikinilijn of oksels. De Elastic Pink Film Wax bevat titaandioxide, dit zorgt ervoor dat de wax alleen hecht aan de haren en niet aan de huid. Hierdoor is deze wax ook geschikt voor gevoelige huiden. De Elastic Blue Film Wax is qua structuur ietwat dunner en daardoor ook makkelijker aan te brengen op grote oppervlakten, zoals bijvoorbeeld de benen. Heb je een erg gevoelige huid? Kies dan voor de StarSoft Wax Tablets, deze tablets zijn vrij van geur- en kleurstoffen. Dit maakt deze wax erg geschikt voor het waxen van de wenkbrauwen en bovenlip. De toegevoegde grondstoffen in deze wax verminderen de kans op roodheid in het gezicht na het waxen.

 


De voordelen van waxen

Het is misschien makkelijker om ongewenste haren te verwijderen met een scheermes, maar waxen heeft enorm veel voordelen, waardoor je niet meer snel zal teruggaan naar scheren.

  • De gewaxte haren blijven tot wel 4 weken weg.
  • Wax verwijdert niet alleen ongewenste haren, maar exfolieert ook de huid. Je huid zal een stuk minder droog worden, en ingegroeide haren worden ook meteen aangepakt! Vergeet niet de huid extra te hydrateren na een waxbehandeling met de StarSoft Emulsion.
  • Hoe vaker je waxt, hoe langer de haren wegblijven. Door waxen “beschadig” je als het ware het haarzakje waar een haar uit groeit. Hoe vaker je waxt, hoe slapper de haarzakjes worden. Dit betekend dat de haren die weer terug groeien minder snel en dunner terugkomen.

 

bikini lijn waxen

 

Hoe wax je met hard wax?

De voor- en nabehandeling maakt de waxbehandeling. Gebruik om de huid te ontsmetten de Prepil Gel, deze voorbehandeling ontsmet niet alleen de huid, hij zorgt er ook nog eens voor dat het waxen een stuk minder gevoelig is. Masseer het product goed in totdat het volledig door de huid is opgenomen. Verwarm vervolgens de wax in de waxheater op een hoge setting om de wax volledig te laten smelten. Wanneer de wax volledig vloeibaar is, zet dan de temperatuur terug op de middelste setting om deze af te laten koelen. De wax heeft een honingachtige textuur wanneer deze klaar is voor gebruik. Test de temperatuur van de wax eerst op de binnenkant van je pols voordat je de wax aanbrengt op het waxgebied. Breng de wax aan met een spatel in de richting van de haargroei, houd de spatel in een hoek van ongeveer 40°, hierbij mag je best wat druk gebruiken. Laat de wax drogen, en verwijder dan de wax tegen de haargroei in. Vergeet niet hierbij goed de huid te spannen met je andere hand.

Zorg ervoor dat de haren lang genoeg zijn wanneer je gaat waxen. Kortere haren zijn moeilijker om te waxen, en breken dan ook sneller af. Dit betekent niet alleen dat je weer sneller stoppels voelt, maar ook dat je haren sneller geneigd zijn om in te groeien (Ons go-to product voor ingegroeide haren is de Starpil Hair Puller!).

Onze favoriete waxproducten: