Weerstand

10 November 2020

In deze vreemde tijd, waarin een virus ons leven bepaalt, is verhoging van onze weerstand belangrijker dan ooit. Ons immuunsysteem, dat onze weerstand bepaalt, kan op meerdere manieren versterkt worden: voldoende bewegen (minimaal een half uur per dag; onafgebroken, maar het hoeft niet in hoge intensiteit te zijn), veel water drinken, goed slapen, alcohol en nicotine vermijden, stress verminderen en goed voedsel tot je nemen. Wat dat laatste punt betreft: iedereen weet onderhand wel dat suikerarm en vetarm eten beter voor je gezondheid is.  

 

Vitamines, mineralen en andere bouwstoffen

Veel minder bekend is dat er de afgelopen tientallen jaren geleidelijk aan een vermindering is opgetreden van de effectieve waarde van vitamines, mineralen en andere bouwstoffen in ons voedsel. De waarheid hieromtrent wordt ons, bewust of onbewust, door vele instanties onthouden. De verarmde en met gif behandelde landbouwgrond, en daarmee het eten dat wij momenteel kopen via de reguliere kanalen, bezit echter niet meer datgene wat we nodig hebben om gezond te eten.

Ik ben al dertig jaar werkzaam op het gebied van de cosmetische geneeskunde, maar daarnaast houd ik me al minstens even lang bezig met het thema voedingssupplementen. Ik ben er zeker van dat gezond eten niet meer zonder extra ondersteuning gaat van voedingssupplementen. Perfect Age brengt een lijn op de markt, waar alles in zit wat je nodig hebt om het ontstane tekort aan te vullen.

 

Niet vergeten

Wat we in dit moeizame tijdsgewricht ook niet moeten vergeten is het belang van ons uiterlijk: als we er goed uitzien voelen we ons beter, en krijgt ons immuunsysteem een boost. Perfect Age brengt daarom de zogeheten Cosmeceuticals (een samentrekking van de woorden “cosmetic” en “farmaceutical”) op de markt: producten die je op de huid kunt aanbrengen om de structuur en het functioneren van die huid te verbeteren. In de huid (en überhaupt in het hele lichaam) richten vrije radicalen schade aan. Vrije radicalen zijn reactieve moleculen die links en rechts verbindingen aangaan, onder meer met het DNA in een cel. Dat raakt daardoor beschadigd, zodat de cel niet meer goed functioneert of doodgaat. Zo ontstaat huidveroudering.

 

Vrije radicalen

Het gevaar van vrije radicalen schuilt overal: ze ontstaan onder invloed van zonlicht, luchtvervuiling, maar ook gewoon door het inademen van zuurstof. De anti oxidanten in de Perfect Age Cosmeceuticals maken vrije radicalen onschadelijk, waardoor huidveroudering wordt tegengegaan.

Blijf gezond; zorg dat u neemt wat voor u belangrijk is!

 

Robert Schoemacher