Haarvrij het voorjaar in

door Julianne Bruining
4 April 2019

Perfect ontharen doe je zo!

Mooie zonnige dagen komen ons weer tegemoet en vakantieplannen zijn wellicht al gemaakt. Nadat we ons lichaam lekker een hele winter lang onder warme kleding hebben kunnen bedekken, is ze wel toe aan een pamper-beurt. Zo schreven we in een vorige blog al over de perfecte self tan, om die witte melkflesjes van ons weer wat kleur te geven. Maar ook het scheermes komt weer tevoorschijn. In deze blog hebben we het graag even over een aantal mooie producten, om jouw huid zo glad en zacht mogelijk te maken, zonder stoppels, ingegroeide haren en rode bultjes na het scheren!

 

De zomer MUST-HAVE

Daar issie dan, onze redder in nood! Nieuw in het assortiment, met een verbeterde formule dan zijn voorganger, de wellicht bekende Gel Double Action Post-Epilation Anti-repousse & hydratant. De Decleor Clove Post Hair Removal Cooling Gel staat deze zomer in de spotlight en wordt onze beste vriend.

Een heerlijk verkoelende gel van Decleor voor na het ontharen. Kruidnagel, kamille en LHA verzachten en verkoelen de huid en hebben een anti-inflammatoire werking op het behandelde gebied.
Het belangrijkste bestanddeel van kruidnagel is eugenol, het werkt antibacterieel en verdovend. Kamille werkt onder andere ontstekingswerend en jeukstillend. LHA is de afkorting voor Lipo Hydroxy Acid en dit werkt hoornlaagverdunnend, wat betekent dat het de huid dunner maakt, waardoor haren makkelijker door kunnen komen en niet ingroeien. 

 

Decleor Clove Post Hair Removal Cooling Gel

Decléor Post Hair Removal Cooling Gel

 

De juiste voorbehandeling

Om de perfecte gladde shave te krijgen kan een juiste voorbehandeling een groot verschil maken. Scheren doe je meestal onder de douche. Hoe langer je onder de douche staat, hoe weker de huid en de haartjes worden. Hierdoor zijn de haren zachter en makkelijker weg te scheren. Zorg er dus voor dat je een paar minuten onder de douche staat voordat je gaat scheren. Tijdens het douchen kun je je lichaam heerlijk wassen met de nieuwe Decleor Bath & Shower Gel - 250 ml | Rose Damascena

 

De perfecte shave

Dan kun je nu aan de slag met je scheermes. Zorg dat je een goede scheerschuim gebruikt, zodat je scheermes soepel over de huid glijdt. Je hebt aan een dun laagje genoeg. Gebruik niet te lang één en hetzelfde mesje. Leg, bij het vaker gebruiken van één scheermes, het mesje altijd op een droge plek. Op die manier kan zich geen roest of rommel gaan nestelen door het vocht. Na het scheren is je huid vatbaar voor ontstekingen en wondjes, doordat de porie waar zich het haartje in bevindt, toegankelijk is voor bacteriën. Breng daarom gelijk de Decléor Clove Post Hair Removal Cooling Gel aan. Deze brengt een beschermlaagje over de huid en werkt gelijk antibacterieel. Het verzacht een schraal en prikkelend gevoel en kalmeert de huid. De gel kun je een aantal dagen gebruiken, om de huid zacht en rustig te houden. 

 

De Decléor Clove Post Hair Removal Cooling Gel is niet alleen te gebruiken na het scheren, maar ook na het epileren of harsen van de haren. Het is een erg fijn product na het harsen van de bikinilijn of een Brazilian Wax. Zo ga je stralend de zon tegemoet!  

 

Wil je graag persoonlijk huidadvies? Onze schoonheidsspecialisten helpen je graag. Stuur vrijblijvend een mailtje met je vraag naar [email protected] of spreek onze schoonheidsspecialistes aan de telefoon via 085 060 7005.

Julianne Bruining
Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breidt haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakvrouw die graag ingrediëntenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.