Welk masker helpt tegen puistjes, de onzuivere huid en grove poriën?

door Anja van Dijken
15 November 2021

Als jouw huid gevoelig is voor acné, van oorsprong vettig is, overmatig talg produceert en regelmatig ontstekingen vertoont is het zinvol om geregeld een gezichtsmasker te gebruiken die een diep reinigende en ontstekingsremmende werking heeft. Vermoedelijk is je huid uit balans als het gaat om de talgproductie. Een dergelijke disbalans kan genetisch zijn, maar ook hormonale invloeden of een reactie op andere factoren, zoals omgeving, voeding, leefstijl spelen hier zeker een rol in.

 

Welk masker helpt tegen onzuiverheden en grove poriën?

Om de juiste keuze te maken is het goed om te weten wat een masker tegen puistjes doet voor je huid. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende actieve ingrediënten dat een masker tegen puistjes, de onzuivere huid en grove poriën bevat:

 

Charcoal

Een gezichtsmasker waarin houtskool wordt gebruikt absorbeert talg, herstelt, zuivert en kalmeert het de huid en reguleert het de talgproductie. Charcoal, oftewel houtskool is een bijzonder effectief ingrediënt binnen de huidverzorging. Omdat charcoal enorm poreus is, heeft het van zichzelf een enorm absorberend vermogen. Zodra je een charcoal masker aanbrengt op het gezicht, gaat de houtskool aan het werk en zal het dienst doen als een zuiverend masker. Het gezichtsmasker absorbeert het overtollige talg, daarmee ook alle onzuiverheden en afvalstoffen.

Het Holika Holika Pure Essence Mask Sheet-Charcoal bevat charcoal, dit is goed voor het verkleinen van grove poriën en het verminderen van ontstekingen. Tegelijk ontgift het de huid. Het masker vermindert oneffenheden en zorgt voor een egale teint en verzacht huidirritaties.

Zodra het charcoal masker wordt verwijderd van de huid, zal het reinigende effect van dit masker gelijk zichtbaar zijn.

 

 

Kaolin en Bentoniet klei

Een gezichtsmasker waarin de milde, natuurlijke Kaolin en Bentoniet klei wordt gebruikt, zal de huid zuiveren, verhelderen en kalmeren, maar ook het overtollige talg zal worden geabsorbeerd. De huid krijgt hierdoor een helderder en frissere aanblik. Veelal hebben deze gezichtsmaskers een mild peelende werking. Het Maria Galland 68 Masque Purifiant D-Tox heeft dit mede dankzij het papayacomplex, wat als keratolytisch enzym (hoornlaagverdunnend) werkt. Het verwijdert dode huidcellen en het wilde-pistache-extract vermindert oneffenheden en verfijnt het huidreliëf. Het masker droogt in na een aantal minuten inwerktijd. Een lekker fris masker om eens per week je huid een oppepper mee te geven, dit masker is dus voor de vettere huid, zelfs als deze gevoelig is.

 

Salicylzuur

Het ingrediënt Salicylzuur in een gezichtsmasker tegen puistjes werkt exfoliërend, waardoor de verstoppingen in de huid zullen verminderen. Het masker verwijdert de dode huidcellen, remt de talgproductie en pakt bacteriën aan die de puistjes veroorzaken. Puistjes raken uitgedroogd, waarbij ook de huid ontvet wordt. Dit alles met als resultaat een egalere, gevoede huid met zichtbaar minder onzuiverheden, zoals puistjes. Het Image Skincare Clear Cell Clarifying Masque bevat niet alleen Salicylzuur, maar ook Kaolin klei, waardoor het talg wordt geabsorbeerd. Hyaluronzuur zorgt voor een extra hydratatie. Deze hydratatie is erg belangrijk, dit voedt niet alleen de huid, maar zal ook meer balans in de talgproductie (lees: vet-vochtbalans) geven, waardoor de huid minder talg zal gaan produceren.

 

Hoe vaak gebruik je een masker tegen onzuiverheden en grove poriën?

Hoe vaak je een masker tegen puistjes gebruikt is afhankelijk van de huidconditie van de huid. Bij een actieve acné, sterk vettende huid kan het gezichtsmasker zeker om de dag worden gebruikt, om zo af te bouwen naar eenmaal per week. Het masker kan zelfs plaatselijk op de meest actieve delen worden ingezet, indien gewenst. Let hierbij op dat het masker het gezicht niet uitdroogt, maar juist in balans brengt en rustiger maakt.

 

Hoe verzorg je je huid verder?

  • Een goede dagelijkse verzorgingsroutine is een must, denk daarbij aan: cleanser, lotion en dag-en nachtverzorging afgestemd op de vette en onzuiver huid. Let daarbij op dat de producten ook gericht zijn op hydratatie van de huid. Door een betere hydratatie zal de huid meer in balans (lees: vet-vochtbalans) komen, waardoor het minder talg produceert. Daarnaast is het belangrijk om geregeld te kiezen voor een dieptereiniging, bijvoorbeeld in de vorm van een reinigend masker voor de vette en onzuivere huid.
  • Gezonde voeding en leefstijl. Voeding is van invloed op je hormonen en daarmee op de huid. Met name vette en suikerrijke producten zullen de vette huid (talgproductie) stimuleren. Een grote inname van groente en fruit (met veel antioxidanten), voldoende vocht (water en groene thee), werken positief op de vette en onzuivere huid. Maar ook dagelijks buiten zijn zal de huid ten goede komen.
  • Kies geregeld voor een reinigingsbehandeling bij de schoonheidsspecialist. De specialist kan de dieper gelegen onzuiverheden behandelen en verwijderen.

 

Tenslotte

Indien je een vettere, onzuivere huid hebt, zul je altijd actief bezig moeten blijven met de huid. Balans is hierbij het sleutelwoord, als het gaat om de talgproductie en de huidconditie. Balans krijgen en houden in je dagelijks huidverzorgingsroutine, je voeding en je leefstijl.

 

Holika Holika Pure Essence Mask Sheet-Charcoal Maria Galland 68 Masque Purifiant D-Tox Image Skincare CLEAR CELL - Clarifying Masque
Holika Holika Pure Essense Mask Sheet-Charcoal Maria Galland 68 Masque Purifiant D-Tox Image Skincare CLEAR CELL - Clarifying Masque
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.