Het belang van het switchen van je huidverzorging per seizoen - Care for Skin
Gratis verzending vanaf € 39
Klantenbeoordeling 9,4
Groots assortiment niche huidverzorging

Winterjas uit, lentejas aan!

Winterjas uit, lentejas aan!

Nu wij onze winterjas opbergen en de lentejas gaan dragen, is het erg belangrijk om ook je huid een ander jasje te geven. Nieuwe producten in de juiste volgorde, om de huid klaar te stomen voor het mooie weer en de schade van de winter te verhelpen.

Winterjas uit, lentejas aan!

De winter verdwijnt langzaamaan en de lente staat officieel alweer voor de deur (21 maart!). Met al wat mooie zonnige dagen achter de rug, beginnen de lentekriebels te komen en worden de zomerplannen alweer gemaakt. Een voorjaarsschoonmaak van het huis, winterkleding opbergen en wat minder stamppotten eten, wat meer salades. Allemaal stappen die we wellicht maken om onszelf voor te bereiden op de lente. Maar vergeet je niet om ook je huidverzorgingsroutine aan te passen naar het nieuwe seizoen?

In de winter verdient je huid wat meer liefde en aandacht. Je huid moet zich trotseren door gure wind, kou, regen en de droge lucht die veroorzaakt wordt door de verwarming. In de winter is het daarom belangrijk om een goede volle dagcrème te dragen, die een beschermlaag biedt als een winterjas, tussen jouw huid en het koude weer. Ook de huid zelf gaat zich beschermen en maakt een extra dikke zuurmantel aan. Dit houdt in dat dode huidschilfers zich gaan opstapelen en zo een dikkere hoornlaag creëren. Dit kan de huid een doffe, schilferige en bleke uitstraling geven. Regelmatig een lekker voedend masker, gaf de huid weer een oppepper en zo kon ze er weer even tegenaan.

Nu wij onze winterjas opbergen en de lentejas gaan dragen, is het erg belangrijk om ook je huid een ander jasje te geven. Nieuwe producten in de juiste volgorde, om de huid klaar te stomen voor het mooie weer en de schade van de winter te verhelpen.

 

Dagelijkse reiniging

We starten de nieuwe huidverzorgingsroutine met de juiste reiniging. Dagelijks de huid reinigen is belangrijk, want de huid wordt gedurende de dag bevuild met make-up, stofjes, zanddeeltjes en toxische stoffen, zoals uitlaatgassen, haarlak en parfumdeeltjes die in de lucht zweven. Ook scheidt de huid zelf afvalstoffen uit, zoals talg en zweet, die verwijderd moet worden om de huid gezond en mooi te houden. Een goed reinigingsproduct is in staat om de huid te ontdoen van vuiltjes op milde wijze. Kies een product dat goed bij jouw huidtype past en vergeet ook niet af te sluiten met een geschikte lotion, om de pH-waarde van de huid te herstellen.

Intense reiniging

Een MUST om de huid klaar te stomen voor de lente. Met een intense reiniging bedoelen wij een peeling, gommage of lysing, die één tot twee keer per week wordt toegepast op een schone huid. In de winter heeft de huid een beschermlaag opgebouwd, door een dikke hoornlaag te creëren met dode huidschilfers die nog niet bereid zijn om los te laten. Met een juiste peeling verdun je deze laag met dode schilfers, waardoor de huid weer gaat stralen, de huid soepeler wordt en ook droogtelijntjes kunnen verdwijnen. Daarnaast maak je de huid toegankelijker voor werkstoffen uit de opvolgende producten, omdat de werkstoffen door een minder dikke huidbarrière hoeven te treden. Kies een product dat goed bij jouw huidtype past. Wil je het verschil weten tussen een peeling, gommage, lysing of scrub? Lees dan onze uitgebreide omschrijving, onderaan deze pagina. Onze favorieten zijn de volgende:

Quintenstein Bio Exqur Peeling Special / €37,50
Medik8 Pore Refining Scrub / €41,00 
Dr. Grandel Ferment Peeling / €25,90 


Ampullen in kuurverband

Na een juiste reiniging is het tijd voor de verzorging. Normaal gesproken brengen we eerst een serum aan, wat de huid een boost aan werkstoffen biedt en doelgericht een huidprobleem aanpakt. Maar het voorjaar is een perfect moment om te starten met een iets intensiever product in kuurverband. Ampullen bevatten een nog hogere concentratie werkstoffen en qua substantie is hij waterig. Hoe dunner een product, hoe kleiner de molecuul van het product. Hoe kleiner de moleculen, hoe beter de werkstoffen in de huid dringen. Wanneer je ampullen in kuurverband gebruikt, stimuleer je de huid continu tot celactivatie. Om maximaal resultaat te behalen adviseren wij een kuur van minimaal 7 dagen te houden. Eén ampul is voor één gebruik, want ze zijn maar 24 uur houdbaar wanneer ze opengebroken zijn. Ampullen zijn er voor verschillende huidtypes, maar om de huid te preppen voor de lente zijn ampullen met hyaluron en collageen altijd goed. Wil je meer informatie over ampullen? Lees dan de info onderaan deze pagina. Onze favorieten zijn: 

Quintenstein Ampoules Neuropeptide Special / €67,50
Medex Hydro-gen Ampullen / €47,10
Dr. Grandel Hyaluron Moisture Flash / €15,20

 

Dagcrème

In de winter droegen we een volle dagcrème, om de huid te beschermen tegen de kou. Nu de temperaturen stijgen en de zon wat vaker zijn stralen laat zien kunnen we kiezen voor een iets minder volle crème. De weersomstandigheden zijn minder irriterend voor de huid en dus hoeft de beschermlaag niet zo dik te zijn. Daarnaast is het erg belangrijk om een SPF (zonnefactor) in de dagcrème te hebben. Voor het voorjaarszonnetje volstaat een SPF 15 of 20. Mochten de dagen zonniger worden, kies dan voor een SPF 30 of 50.

 

Tanning

We hebben de zon weinig gezien de afgelopen tijd en dus zien we wellicht een beetje pips. De huid blootstellen aan zon is gezond, omdat dit onder andere vitamine D aanmaakt en dit heeft ons lichaam nodig. Maar we weten ook allemaal dat UV-stralen onze huid kan beschadigen en dit kan resulteren in hyperpigmentatievlekken of zelfs huidkanker. Ook de zonnebank doet meer kwaad dan goed. Om weer een beetje kleur op onze huid te krijgen, kun je gebruik maken van een tanning product. De meeste mensen kennen dit waarschijnlijk als de bodylotion die de volgende dag een kleur gaf en waarbij je vaak strepen kreeg, omdat het niet goed uitgesmeerd was. Tegenwoordig zijn er hele mooie producten op de markt in mooie substanties (zoals een spray of een mousse) die een ‘guide-kleur’ geven: een kleur die direct zichtbaar is, maar die je na de inwerktijd weer afspoelt onder de douche. Zo weet je zeker dat je geen plekkken bent vergeten! Sommige tanningproducten zijn ook geschikt voor het gezicht. Onze favoriet is Marc Inbane en vergeet niet de bijpassende handschoen te gebruiken!

Marc Inbane Natural Tanning Spray / €39,95
Marc Inbane Glove / €9,95

 

Heb je hulp nodig bij het bepalen welke producten bij jou passen? Of heb je vragen over de toepassing van de producten? Bel dan met één van onze specialisten, wij helpen u graag.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden