Wissel je foundation in voor een BB cream!

door Anja van Dijken
27 Maart 2023

Zet je foundation voorlopig op de hoogste plank en kies voor een BB Cream. Als je gewend bent aan een foundation, klinkt de BB Cream misschien als een grote stap. Je foundation aan de kant en de BB Cream in aanslag. Waarom zou je dit doen? Eerst maar es uitleggen wat is een BB Cream.

 

Wat is een BB Cream?

BB Cream staat voor Beauty Balm of Blemish Balm. Het wordt vaak weggezet als een getinte dagcrème, maar met deze term doen we de BB Cream tekort. Het is meer dan dat. Een goede BB Cream zorgt ervoor dat jouw huid een mooi en sterk gehydrateerde tint krijgt met daarbij een goede zonnebescherming.

De BB Cream bevat namelijk een SPF, die varieert van SPF15 tot SPF50. Maar er zijn nog meer mooie eigenschappen die we niet kennen van de BB Cream:

  • Optimale hydratatie.
  • Bescherming met een SPF15 tot SPF50.
  • Camouflerend, egaliserend, zonder de huid af te dekken.
  • Geschikt voor alle huidtypes.
  • Anti-aging.
  • Fris en gladde huid.

Foundation of BB Cream, welke kies jij?

Weet wat je smeert, houd dit altijd in je achterhoofd. Dit geldt ook voor een foundation of een BB Cream. Zodra het mooie weer eraan komt, dragen we een laagje minder als het gaat om onze kleding. Dit hoeft niet anders voor je huid te zijn, maar laat je huid meer van het daglicht zien.

Foundations heb je in verschillende varianten, de vloeibare foundation is hiervan wel de meest bekende. Maar ook de poeder foundation en de volledig dekkende foundations zijn inmiddels zeer populair. Vooral als het gaat om het camoufleren van huidproblemen, geboortevlekken en tatoeages. Het grote voordeel van deze sterk camouflerende foundations is, dat deze foundations waterproof en zweetbestendig zijn, maar ook nog eens lang en mooi blijven zitten.

Dan de BB cream, hoe is deze? Een compleet ander product. BB Cream staat voor Beauty Balm of Blemish Balm. Een lichtere variant van de foundation, niet alleen qua dekking, maar vooral het afsluiten van de huid is bij een BB Cream niet aanwezig. De BB cream staat bekend om haar sterke hydratatie, de SPF in zich en de anti-aging ingrediënten. Schrik niet, maar anti-aging mag al vanaf je 25e levensjaar mee aan de slag.

 

Is BB cream beter dan foundation?

In de zonnige periodes van het jaar, zoals de Lente en de Zomer is een BB cream beter dan een foundation.

Dit is waarom:

  • De huid blijft beter gehydrateerd, hydratatie is belangrijk in de periode dat we meer buiten zijn.
  • Het bevat de dagelijkse zonbescherming van een SPF, variërend van SPF30 tot SPF50.
  • De BB cream verstopt de huid niet, ademt meer dan een foundation, omdat de foundation van zichzelf meer afsluit.
  • De BB cream is geschikt voor elk huidtype.
  • De BB cream herstelt de huid, is anti-aging.

De BB cream is dus echt meer dan een "gewone" getinte dagcrème. Als je een foundation als te zwaar ervaart, dan is de BB Cream zeker een goed alternatief.

 

Thalgo BB Cream
Thalgo BB Cream

 

Is BB Cream goed voor je huid?

De BB Cream is zeer goed voor je huid. Het bevat hele mooie verzorgende, beschermende, maar ook herstellende ingrediënten. Het is eigenlijk een all-in-one product, een moisturizer, een foundation en een beschermer met een hoge SPF. De BB Cream is ervoor om je huid te hydrateren, te verzorgen, oneffenheden weg te werken en je huid te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen met de mooiste ingrediënten:

  • Hyaluronzuur, Vitamine E voor hydratatie.
  • Vitamine B voor aanmaak van collageen.
  • Beschermen met een SPF15-SPF50, waarvan ook met natuurlijk filter verkrijgbaar, zoals zinkoxide en titaanoxide.
  • Veel Antioxidanten die je huid beschermen tegen oxidatieve stress.

 

Oolaboo Skin Superb BB Cream
Oolaboo Skin Superb BB Cream

 

Hoe breng je BB Cream aan?

Je kunt de beste BB Cream als je dagelijkse verzorging aanbrengen in een paar eenvoudige stappen:

  • Reinig je huid met een cleanser en sluit de reiniging af met een gezichtstoner.
  • Gebruik een hyaluronzuur serum of een vitamine C serum voor overdag onder de BB Cream. Breng de BB Cream aan als een dagcrème en werk deze goed uit. Is je huid extra droog (dus weinig vetten) kun je altijd een extra dagcrème onder de BB Cream gebruiken.
  • Breng de BB cream aan als een dagcrème. Dit kan met je vingers, make-up spons of een foundation kwast.

 

Novexpert BB Cream - Caramel Cream Golden
Novexpert BB Cream - Caramel Cream Golden

 

Wat is de beste BB Cream?

De beste BB Cream voorziet je huid van optimale hydratatie, bescherming en herstel. Deze mooie items zijn onze favorieten.

1. Thalgo BB Cream: deze BB Cream SPF15 zorgt voor een langdurige hydratatie, maakt de huidstructuur gladder en geeft de huid een natural glow.

2. Oolaboo Skin Superb BB Cream is verzorgend, hydraterend en camouflerend. Een BB Cream op basis van natuurlijke en plantaardige oliën, zonder PEG's, parabenen, siliconen, minerale oliën, ftalaten.

3. Novexpert BB Cream: is licht van structuur, geeft de huid een lichte dekking en optimale bescherming. Deze BB cream is 100% natuurlijk en hypoallergeen, biedt daarnaast de huid een krachtige anti-aging verzorging in de vorm van een collageenbooster.

 

Advies welke BB Cream nodig?

Heb je advies nodig welke BB Cream de beste BB Cream is voor jou? Neem dan contact op met onze Care for Skin specialisten, we staan graag voor je klaar met een goed huidadvies.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.