Zonneproducten. Wanneer wel, wanneer niet.

door Anja van Dijken
28 Februari 2019

Wintersport of een voorjaarswandeling…. Wanneer gebruik je nu wel of geen zonneproduct?

We onderschatten de kracht van de zon die schijnt, maar ook wordt de kracht en het effect onderschat als de zon niet schijnt. De zon heeft drie soorten straling, UV-A, UV-B en UV-C. De laatste wordt gefilterd door de ozonlaag, maar de UV-A en UV-B daar hebben we wel degelijk mee te maken. De UV-straling die ons bereikt bestaat voor 95% uit UV-A en voor 5% uit UV-B.

UV-A is de veroorzaker van het ouder worden van de huid en UV-B laat de huid verbranden.
UV-A straling is het hele jaar door aanwezig en wordt niet tegengehouden door wolken of glas. Deze straling dringt ook diep door tot in de lederhuid, maar doet geen pijn en daarom heb je het effect ervan ook niet gelijk in de gaten. Deze straling veroorzaakt dus de snelle huidveroudering en is tevens kankerverwekkend.
UV-B straling is voornamelijk in het voorjaar, de lente en de zomer aanwezig.

De meeste zonneproducten beschermen de huid tegen het verbranden en hebben daarom alleen een UV-B bescherming. Het is dus eigenlijk beter om je huid ook goed te beschermen tegen de UV-A straling, dit om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Let bij aankoop van een zonneproduct dus goed op wat je in huis haalt.

Ons advies voor de wintersport of een voorjaarswandeling…? Ga er beschermd op uit, dan is het volop genieten!

 

 

Onze favorieten:

Decleor Aloe Vera Sun Face Fluid Mary Cohr SPF50 Hui;e Seche Anti-Age Corps Maria Galland 202 Gel Apres Soleil


Decléor
Aloë Vera Sun Face Fluid SPF30

SHOP NU

 


Mary Cohr
SPF50 Huile Seche Anti-Age Corps

SHOP NU

 


Maria Galland
202 Gel Après Soleil Visage Et Corps

SHOP NU

 

 

 

 

Misschien vind je deze blog ook wel interessant:

Blog: Minerale olie in cosmetica, goed of slecht

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.