Column 9 | Bergen of toch maar heuvels

door Anja van Dijken
8 Januari 2021

Kriebels

Heb jij dat ook, de feestdagen voorbij, de kerstboom eruit en dan begint het te kriebelen. Je wilt eigenlijk wel iets anders in je huis, met je huis, het liefst alles tegelijk en dan is het duidelijk: je hebt aan een grondige poetsbeurt een paar nieuwe planten erin dit keer geen voldoening genoeg. Dan maar de hele kamer leeg, manlief eens heel voorzichtig schuin aankijkend… je kent het vast wel… een brom, een zucht en dan komt het verlossende woord eruit. Laten we maar aan de slag gaan, maar denk nou niet dat ik alles alleen ga reden in twee of drie dagen, dit is een klus die we samen moeten gaan doen.

Dit keer loopt zo’n spontaan plan dan toch even anders dan normaliter, alle kluswinkels zijn in de lockdown. Om dan een nieuw kleurtje voor je muren uit te kiezen is net even iets spannender dan normaal.

 

Geen berg te hoog

Voor ons geen berg te hoog en we nemen de hobbel. Online flink gezocht, afbeeldingen bekeken van de leukste interieurs in combinatie met de mooiste muren, alles super strak gestyled natuurlijk. Hoe dan ook, we hebben de keuze gemaakt. Het wordt een licht groene teint die ook neigt naar zacht grijs, afgewerkt met een wit plafond en de schouw wordt houtskool zwart.

Ons plafond is van hout, 20 jaar geleden weliswaar voor het laatst geschilderd, dan blijkt deze toch net iets geler te zijn dan verwacht, wat een klus zeg. Een mini steiger in de kamer, waar we samen ongeveer een 150 keer op en af zijn geklommen. Deze heeft super goed dienst gedaan en na 1 flinke wasbeurt en 2 schilderbeurten is het gelukt. We hebben weer een wit plafond. En dan kom je er ook nog es achter hoeveel spierpijn je kunt hebben, zelfs op plekken van waar je niet wist dat je spieren had.
Al met al, genietend van de Top2000, is het ons gelukt, onze kamer is weer een waar paleisje. Deze kan online zo mee doen in mijn zoekopdracht, ik ben er stiekem trots op.

 

Een nieuw begin

En zo is het nieuwe jaar voor ons weer begonnen, met een heerlijk opgeruimd gevoel. Het doet me goed om af en toe zo eens flink door te kunnen pakken, wat hobbels te nemen die ik normaal niet zo gauw aandurf, net zoals in het echte leven.

Dat zijn voor 2021 ook mijn goede voornemens, gewoon aanpakken wat op mijn pad komt, want het komt daar niet voor niets. Met een positieve blik naar de omstandigheden kijken. En de bergen? Daar maak ik hobbels van. Want dat lukt me om overheen te kijken en deze te tackelen. Is de berg toch te hoog, dan maar nemen in meerdere stapjes en dan blijkt dat het toch maar heuvels zijn in plaats van bergen.

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.
Column 9 | Bergen of toch maar heuvels
Lees meer...
8 Jan 2021
Column 8 | Oh kom er eens kijken...
Lees meer...
27 Nov 2020