Help... Mijn huid jeukt!

door Anja van Dijken
3 Februari 2021

Help!

In de winterperiode was dit met regelmaat een kreet van mijn klanten. Al voordat ze in de stoel lagen, veelal nog met de deurklink in de hand was het hoge woord eruit: HELP, mijn huid jeukt. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik dan ook weleens dacht… kom nu eerst eens binnen, ga lekker liggen in de stoel en vertel dan eens waar het probleem zit. Uiteraard nam ik de klacht serieus en door wat verder te vragen kwamen we er veelal achter waar het door kwam. Want het mag helder zijn: deze klacht komt zo ontzettend veel voor, dat ook de oorzaken net zoveel variëren als de klacht zelf.

 

Goede verzorging

Toch heeft de ervaring mij geleerd dat het bijna allemaal is terug te brengen naar het niet voldoende verzorgen van de huid, oftewel, het je huid niet geven wat ze nodig heeft. Want als je huid een dergelijk probleem heeft, dan komt het ergens iets tekort. Het is bijna economie, een kwestie van vraag en aanbod. Als je huid vraagt om iets en ze krijgt het niet, dan zal ze reageren met een irritatie, gevoeligheid of jeuk…. en naar jou roepen: Help, ik jeuk!

Hoe dan ook, de vraag is op de juiste plek gesteld en ik ga met al mijn enthousiasme en inzicht over naar een goed advies met meestal een prima herstel van de huid. En als resultaat: geen jeuk meer.

 

Mijn dagelijkse routine

Nu ik zelf meer op kantoor zit en de leeftijd mee gaat tellen, voel ik het ook dat de huid meer vraagt dan ooit tevoren en begrijp ik de nood die mijn klanten ook geregeld hebben geuit: HELP, mijn huid jeukt! Doe daarbij nog eens een vorstperiode, hier en daar een opvlieger en ja hoor…. Alle ingrediënten voor een jeukende huid zijn aanwezig. Nu heb ik voor mezelf als het gaat om een jeukende, trekkerige huid, vooral in deze periode, het volgende gevonden.

Dagelijks gebruik ik een volle dag- en nachtcrème. Daarnaast gebruik ik voor overdag een Hyaluronserum onder de dagcrème en veelal een herstellend serum onder mijn nachtcrème. Overdag gebruik daarnaast, als alles is ingetrokken, een BB crème. Dit vind ik een geweldig product, beetje een kleurtje en tegelijk blijft de huid heerlijk gehydrateerd aanvoelen. En als klap op de vuurpijl, mocht de zon onverwachts schijnen, de meeste BB’s hebben ook nog eens een SPF30 in zich.

Als ik thuiskom van kantoor, of zoals nu bij het thuiswerken, doe ik overdag nog een extra keer mijn dagcrème op, gewoon over de make-up. Dit doe ik al deppend en de strakheid is gelijk weer weg. Hier zijn uiteraard genoeg andere mooie producten voor, maar ik houd het dan bij vooral even praktisch zijn. En natuurlijk in de avond, na onze wandeling, lekker de beentjes omhoog, mijn gezicht reinigen, gewoon vanuit de luie stoel, mijn gezicht klaarmaken voor de nacht. Serumpje, nachtcrèmetje, oogcrème en soms in plaats van een nachtcrème gebruik ik een nachtmasker. Net even wat extra voeding en het voelt heerlijk! Manlief kijkt me meestal grinnikend aan vanaf z’n luie stoel, maar ik geniet, mijn dagelijks ritueel is weer compleet.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.