Leeftijd… Het is maar een getal

door Anja van Dijken
2 Oktober 2021

Vorige week net een jaartje erbij gekregen en brrrr, het begint inmiddels toch wel oud te voelen hoor! 58 jaar, schoon aan de haak. Die 60 komt nu wel heel dichtbij. Het voelt bijna als iets dat boven je hangt ofzo. Als die 6 ervoor komt, dan ben je echt oud. Dan krijg je van die speciale kortingspasjes op culturele evenementen. Allemaal mooi, maar dat is toch voor de “echte” oudjes, niet voor mij. Maar de realiteit is hard en ik heb er mee te dealen, haha!

Als mensen me nu vragen hoe oud ik ben geworden, zeg ik gewoon 48 in plaats van 58 en soms geloven ze het ook nog, geweldig toch! Net voor de vakanties was ik met onze kleindochter naar haar schooltje omdat ze op de foto kwam, samen met haar kleine broertje. Zegt de fotograaf tegen mij: “mama……”, ze zag me van de achterkant en toen ik me omdraaide en haar lachend aankeek zei ze heel wijs niets, maar glimlachte even. Dan weet je weer genoeg toch? Maar wel erg leuk.

 

Aan de collageenpoeder

Volgens mij is het ook van elke leeftijd. Of je nu richting de 30, 40, 50 of 60 loopt, dat nieuwe cijfer is toch even wennen. Als je daarbij op een slechtere dag ook nog eens jezelf kritisch in de spiegel bekijkt, dan voelt dat nieuwe getal net even iets meer dan gewoon een cijfer. Gelukkig is relativeren dan de beste keuze. Maar hoe het ook zij, ik heb dit zomer de stoute schoenen aangetrokken en heb besloten om aan de collageenpoeders te gaan. Ik had er veel goede dingen over gehoord en gelezen. Je huid, haren, nagels, botten en spieren, ze krijgen allemaal een boost. En dat is wat je wilt als die grote 6 dichterbij komt.

Ik heb me dus goed ingelezen, want troep is aan mij niet besteed en vooral niet als het gaat om voeding. Van dit goedje kwam ik alleen maar positieve recensies tegen en niets negatiefs. Wel dat er verschillen bestaan tussen runder- en viscollageen. Maar het zijn verschillen waarbij de rundervariant een breder spectrum bedient en de viscollageen iets kleiner is qua peptiden; dit komt dan weer de opname in je lichaam ten goede. En wat ik ook ontdekt hebt, het is belangrijk de collageenpoeder in combinatie met vitamine C te gebruiken, dit bevordert de opname van het collageen in het lichaam.

 

De resultaten

Even een paar interessante weetjes tussendoor:

Ik gebruik het nu ongeveer een kleine 3 maanden en ik meen het verschil te merken. De “oude vrouwtjes” kwaaltjes, die er ook bij mij zo langzamerhand aankomen, worden iets minder en als ik in de spiegel kijk…. tja, wat zal ik ervan zeggen, mijn huid is mooier dan hij was. Het is natuurlijk ook nog steeds een beetje nazomeren, veel buiten, met daarbij af en toe wat zonnestralen oppikken. Dit alles komt de huid en ook mezelf zeker ten goede, dus ik houd nog een slag om de arm. Toch ben ik enthousiast en hoopvol gestemd.

Buiten de collageenpoeders om, of je nu een jonge 30-er bent of inmiddels bijna een 60-er, ik denk dat het goed is om je lichaam en je brains uit te blijven dagen. Zet je hersencellen maar flink aan het werk, dat extra tandje erbij kan echt geen kwaad. En je lichaam? Ook die heeft dezelfde behoefte, rust roest wordt er zo vaak gezegd en ik denk dat dat ook zo is.

En leeftijdscrisis? Nee hoor, we gaan er maar geen punt van maken en leven gewoon lekker door in goede gezondheid, dat is het allerbelangrijkste toch! En mijn vriendin zegt altijd, leeftijd??? Het is maar een getal, don’t worry, leef en geniet!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.