Vakantie voorbij

door Anja van Dijken
7 Augustus 2021

Nieuwe week, nieuwe kansen! Deze oneliner wordt vaak door ons gebruikt. Zo is het ook met vakantie. Als deze weer voorbij is, ligt er een nieuw werkend jaar voor ons en dat biedt zeker nieuwe kansen. Zo ook dit jaar, we zijn net weer een weekje aan de bak na drie heerlijke weken vrij zijn. Heel degelijk met het caravannetje en onze fietsen op stap, zoals bijna half Nederland dit heeft gedaan of nog gaat doen.

 

Fietsen op Texel

Het buitenland trok ons zeker, maar tegelijk voelde het dit jaar iets te onzeker om de stap te zetten. Dus een rondje in ons mooie kikkerlandje was de inzet dit jaar. Met als weliswaar niet geplande kers op de taart: een tweedaagse fietstrip inclusief de boottocht naar Texel. Een mini uitdaging die spontaan ontstond. In het verleden hebben we vele vakanties doorgebracht op Texel, weliswaar met het complete gezin. Dus wat herinneringen ophalen leek ons leuk om te doen.

Wij houden er niet van om ons op voorhand vast te zetten door een camping te bespreken. Soms pakt het goed uit, maar logischer wijze niet altijd. Dit jaar pakte het gelukkig goed uit, alleen de derde plek in Noord Holland was vrij ver van de kust en ook van Texel. Het van oorsprong geplande dagje fietsen op Texel zat er daarom niet in. We stonden al 35 km van Den Helder af met de caravan, dan nog een dag fietsen op het eiland en weer 35 km terug. Dit leek ons geen strak plan, dus dan maar niet naar Texel. Van nature kan ik dan stevig balen, maar ik heb gelukkig om het karakter om vanuit oplossingen te denken en te handelen. Zo kwam al snel het plan op tafel om de fietstassen in te pakken en er een tweedaagse trip van te maken. Op onze e-paarden, gewapend met een extra onderbroek, tandenborstel, droge kleren en acculaders, gingen we als echte pro’s het avontuur aan.

Van luxe caravanbewoners, oftewel de 'glampers', behoorden we ineens tot een andere groep vakantiegangers, namelijk de echte 'die-hards' die op hun stalen rossen weer en wind trotseren om tot hun volgende doel te komen! Onze gewoonte om niet even een overnachting te bespreken hebben we achterwege gelaten en een B&B was al snel geboekt. Ook een dergelijk verblijf was voor ons een nieuwe ervaring. De ochtend van vertrek hebben we ons luifeltje toch maar afgebroken. Deze was een week eerder door een hevige stortbui ingestort (total loss)  en dat lieten we ons niet weer gebeuren. Rond 11.00 uur vertrokken we en uiteindelijk, achtervolgd door onweersbuien en hevige regenbuien fietsten we om 14.30 uur de boot op in Den Helder. Geen spatje regen gevoeld gelukkig en heerlijk even de beentjes omhoog tijdens de overtocht. Het ultieme gevoel op zo’n boot. Alsof je een wereldreis maakt, genieten!

Na ruim een half uur fietsten we de dijk op richting Oudeschild. Langs het wad, laverend tussen de Texelse schaapjes door… het voelde als thuiskomen. Wat is het daar toch mooi en het gevoel van ultieme vrijheid overheerste ons. Ingecheckt in Oudeschild in onze schattige B&B, hebben we opnieuw de fietsen gepakt en zijn het eiland overgegaan. Heel kneuterig fietsten we aan de hand van een app met daarop fietsknooppunten waarmee de route werd uitgezet. Kneuterig, maar wel heel handig en je komt langs de leukste plekjes, waar je anders aan voorbij gaat.

 

De volgende dag

De volgende ochtend na een heerlijk ontbijt weer de fietstassen ingepakt en onze e-paarden weer van stal gehaald. Ze hadden genoeg gegeten die nacht en konden de terugreis dan ook zeker aan. Met windkracht 5 hebben we dan ook dankbaar gebruik gemaakt van hun paardenkrachten. Na nog wat rondfietsen, een kort shop- & terrasmoment in Den Burg, weer op voor de terugreis naar Den Helder. Het stuk fietsen aan zee rondom Den Helder richting Callantsoog, zo’n 10 kilometer, was zelfs voor ons e-bikers pittig zat met deze windkracht, maar wel heerlijk.

Al met al een erg leuke ervaring, die we zeker vaker in deze hoedanigheid vaker zullen gaan oppakken. Hier schijnen zelfs complete vakanties op ingericht te zijn, wat een ontdekking. Een nieuwe uitdaging is geboren en zoals ik al eerder aangaf, daarmee ook weer nieuwe kansen. Ik houd hiervan!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.