Gezichtsverzorging

2000+ producten voor de verzorging van jouw huid. Op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je 24 van onze fijnste producten.

Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging of beter gezegd huidverbetering is dé specialiteit van Care for Skin. We zijn ontstaan vanuit een schoonheidssalon en de producten die wij in ons assortiment hebben zijn geselecteerd door huidspecialisten. Op gebied van gezichtsverzorging vind je bij ons hoogwaardige producten met een hoge concentratie werkstoffen die jouw huid verzorgen en verbeteren, ook wel huidverbeterende producten genoemd.

Verder wordt de huid iedere dag blootgesteld aan zonlicht, schadelijke stoffen, make-up etc. Om je huid in goede conditie te houden is een goede gezichtsverzorging nodig. Maar ook als je een huidprobleem hebt is het belangrijk om de juiste gezichtsverzorging te gebruiken om het beste resultaat te behalen. 

Wil je meer weten over huidtypes en huidconditie? Lees dan onze blog "Wat is mijn huidtype en huidconditie?"

Wat is de volgorde van skincare?

In de basis bestaat gezichtsverzorging uit twee belangrijke stappen: reinigen en verzorgen. Pas je skincare routine elke ochtend en avond toe voor het beste resultaat.

Stap 1: Reinigen

Een gezonde huid begint met de juiste reiniging, dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid voldoende werkstoffen kan opnemen. Een cleanser verwijdert stof, zand, afvalstoffen en make-up van de huid. Hierdoor voorkom je verstopte poriën en stimuleer je een gezond huidbeeld.

Stap 2: Gezichtstoner

Een gezichtstoner brengt na de reiniging de pH-waarde van de huid weer in balans. Hiermee verwijder je ook nog de laatste restjes vuil en make-up van de huid na het reinigen.

Stap 3: Serum

Een serum is de voeding voor je huid en bevat de actieve werkstoffen om je huid te verbeteren. Serums hebben kleinere moleculen dan een crème en kunnen daarom dieper in de huid doordringen. Breng daarom altijd éérst een serum of concentraat aan en daarna de gezichtscrème.

Stap 4: Oogcrème

Een oogcrème vermindert kraaienpootjes en fijne lijntjes waardoor het gelijk zorgt voor een frisse oogopslag. De huid rond de ogen is drie keer dunner dan bij de rest van het gezicht, daarom is een oogverzorging een mooie aanvulling.

Stap 5: Gezichtscrème 

Een gezichtscrème gebruik je zowel 's ochtends als 's avonds om de huid te verzorgen en een beschermlaagje te geven tegen externe invloeden. Gebruik voor een allround verzorging eventueel overdag een beschermende dagcrème met SPF en 's avonds een herstellende nachtcrème in plaats van een 24-uurs gezichtscrème.

 

Stap 6: Extra verzorging

Om je huid extra te boosten kun je wekelijks nog een exfoliant, masker en ampullen toevoegen aan je skincare routine. Een peeling of exfoliant zorgt voor een dieptereiniging en stimuleert de huidvernieuwing voor een egale teint. Een gezichtsmasker voedt de huid intensief en brengt het weer in de beste huidconditie. Ampullen bevatten een extra hoge concentratie werkstoffen die helpen om huidveroudering en huidproblemen te voorkomen.


Gezichtsverzorging voor vrouwen

Vrouwen maken minder collageen, elastine en talg/haar follikels aan dan mannen. De huid bij vrouwen is dan ook ongeveer 20 tot 30% dunner omdat collageen, elastine en talg/haar follikels de huid ondersteunen. Logischerwijs betekent dit dat de vrouwenhuid ook wat minder sterk is, met als gevolg dat vrouwen eerder rimpels zullen krijgen. Daarnaast hebben vrouwen meer last van hormonen, waardoor de huid na de overgang nog sneller zal verouderen. Gelukkig kun je de gezichtsverzorging hierop aanpassen.

Huidverzorging vanaf 25 tot 35 jaar

Tussen de leeftijd van 25 en 35 jaar is het verstandig om huidverbeterende producten met hyaluronzuur te gaan gebruiken en om te beginnen met bijvoorbeeld glycolzuur of retinol (vitamine A). Hyaluronzuur bindt in de huid tot wel 1000x het eigen gewicht aan vocht aan zich. Glycolzuur en retinol exfoliëren en stimuleren de celvernieuwing, waardoor de huid actief blijft en collageen en elastine aanmaakt. 

Huidverzorging vanaf 35 tot 60 jaar

Bij de leeftijd van 35 tot 60 jaar is het belangrijk om tekorten in het collageen- en elastineniveau op te vullen door middel van actieve peptiden. Peptiden hebben een positief effect bij het verminderen van huidveroudering en bij het aanpakken van rimpels, huidverslapping en pigmentatie. Actieve peptiden zijn bijvoorbeeld: argireline, peptide-4, palmitoyl tripeptide-5 en palmitoyl tripeptide-38.

Zonverzorging

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het smeren van een factor 20, factor 30 of factor 50 de beste anti-aging en bescherming is die je maar kunt gebruiken. Zo'n 93% van de symptomen van vroegtijdige huidveroudering worden veroorzaakt door uv-stralen. Zonschade is vaak pas zichtbaar na een aantal jaren, wanneer de schade al lang en breed aangericht is. Kies dus altijd voor een dagcrème, dagcreme met SPF en in de zomermaanden voor een zonnebrand voor het gezicht.

 

Natuurlijke gezichtsverzorging

Er ontstaat steeds meer bewustwording over de schadelijke stoffen die in huidverzorgingsproducten zitten. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven en natuurlijke merken op de markt. De ingrediënten van natuurlijke huidverzorging producten worden van natuurlijke en plantaardige bronnen verkregen, daarom zijn natuurlijke producten goed voor jouw huid én het milieu.

De voordelen van natuurlijke gezichtsverzorging

In de meeste gevallen wordt natuurlijke huidverzorging beter verdragen door je huid omdat het geen irriterende stoffen bevat. Aan veel huidverzorging en huidverbeterende producten worden chemische bestanddelen toegevoegd die niks voor je huid doen. De voordelen van natuurlijke gezichtsverzorging op een rijtje:

  • Vrij van kleurstoffen, parfum en andere stofjes die huidirritaties veroorzaken.
  • Er worden geen parabenen aan toegevoegd die knoeien met je eigen hormonale huishouding. 
  • De productie ervan is minder belastend voor het milieu.

 

Welke merken gezichtsverzorging zijn natuurlijk?

Bij Care for Skin hebben we meerdere merken in het assortiment die 100% natuurlijk zijn. Wij hebben onze favoriete natuurlijke merken voor je uitgezocht.

De producten van SMPL Skincare zijn 100% natuurlijk en eerlijk. Ingrediënten die niks toevoegen, zullen niet voorkomen in de producten van SMPL Skincare. Bij de keuze van ingrediënten, productie en de verpakking van het product staat zowel het belang van de huid als die van de planeet voorop.

De producten van Quintenstein zijn 100% natuurlijk, ecologisch, biologisch, vegetarisch en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij wordt in de dagcrèmes gebruik gemaakt van natuurlijke uv-filters. In de meeste Quintenstein producten zit vitamine A, B, E en F verwerkt en essentiële oliën en kruiden.

Loveli staat garant voor 100% natuurlijke producten. Je zult geen schadelijke stoffen terugvinden in de natuurlijke deodorants en huidverzorging van Loveli care. De producten zijn daarnaast ook niet getest op dieren.

De kracht van Neoderma is door middel van natuurlijke ingrediënten de huid te verbeteren. De huidverbeterende producten zijn vrij van synthetische kleurstoffen, parabenen, minerale oliën en paraffine. Daarbij wordt er alleen gebruik gemaakt van allergeenvrije parfum én de producten zijn ook nog volledig dierproefvrij.

 

Gezichtsverzorging kopen

Gezichtsverzorging koop je makkelijk en eenvoudig bij Care for Skin, dé online huidpecialist. Bestel online voor 21:00 uur en je hebt je producten de volgende dag in huis.

Wil je graag huidadvies op maat en een gezichtsverzorging met huidverbeterende producten die passen bij jouw huidbehoefte? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van persoonlijk huidadvies.