Top 10 Acne producten

2
Clarifying Foam
€32,50
3
Azulen Concentrate
€22,40
4
Cremalgin
Webecos
€20,50
5
Black Mask 100ml
€36,00
6
Active Pureness Corrector
€28,00
7
Crystal Retinal 3
€63,95
8
Comedo Mutilat
€27,30
9
Impure Skin Complex
Doctor Eckstein
€47,90

Acné ontstaat dus door verstopte talgklieren. Vaak zijn hormonale schommelingen de oorzaak. Daarom ontstaat acné vaak tijdens de pubertijd. Vooral een toename van testosteron zorgt voor een toename van de talgproductie. Gelukkig heeft niet iedereen hier last van. Het is ook een kwestie van genetische aanleg. De ene heeft een paar mee-eters en de ander heeft veel last van puistjes. Bij sommige mensen blijft de acné ook na de pubertijd nog actief. Nog een negatief aspect van acné is dat het nare littekens kan achterlaten. Gelukkig zijn acne behandelingen goed mogelijk.

De meest voorkomend is Acne Vulgaris:

Bij deze vorm van acne spelen de hormonen een grote rol, die vanaf de leeftijd van 12 tot 25 jaar ervoor zorgen dat de talgklieren meer (teveel) talg aanmaken, dan de huid kan verwerken.

Het talg kan niet goed worden afgevoerd en zal de porien gaan verstoppen. Deze talgophopingen worden ook wel mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen).

Rondom de uitgang van de talgklier zal de huid zich gaan verdikken, waardoor het opgehoopte talg uiteindelijk de talgklier zal gaan doorbreken, waardoor er een ontsteking ontstaat.

Dit proces wat in gang gezet is kan doorbroken worden, maar vraagt wel doorzettingsvermogen, maar tegelijk zal dit resulteren in een stabielere huid.

Kort samengevat: de periode waarin de hormonen een grote rol spelen kun je niet beinvloeden, maar hoe het zich zal uiten, daar heb je zeker invloed op.

Wat kun je er zelf aan doen:

Stap 1: Doorbreek het proces van deze overtollige talgproductie met de juiste dagelijkse huidverzorging:

  • Reiniging met een wash-cleanser: deze zal het overtollige talg verwijderen, verstoppingen verminderen en voorkomen, porien worden gezuiverd.
  • Tonic: deze zal de huid hydrateren, de PH-graad van de huid stabiliseren, overtollig talg verminderen, porien verkleinen.
  • Dag- en nachtverzorging: de huid hydrateren, beschermen en talg productie stabiliseren.
  • Laat de huid met enige regelmaat behandelen door de specialist.

Stap 2: Doorbreek het proces van deze overtollige talgproductie met de juiste voeding:

  • Drink een aantal glazen groene thee per dag, dit werkt zuiverend op de huid.
  • Eet dagelijks ongeveer 400-500 gram groentes, inclusief een portie rauwkorst; hierin zitten vitamine A en B2, deze beperken de talgproductie .
  • Stop met geraffineerde suikers en alcohol, suikers (dus ook alcohol) stimuleert de talgproductie.
  • Kies voor gezonde vetten (omega-3 vetzuren).
  • Kies een alternatief voor zuivel, bijvoorbeeld amandelmelk, havermelk, etc.