Top 10 Aloe Vera

2
Aloe Vera Concentrate
€22,40
3
Aloë Vera Ampullen
€38,50
5
Cooling After Sun
€14,95
6
Hydro Soft
Dr. Grandel
€34,50
8
Aloë Vera Excellent Gel
€29,50
9
Aloë Vera Night Cream
€20,90

Aloe Vera staat bekend om zijn geneeskrachtige en helende werking. De Aloe Barbadensis Miller is het soort dat de meest werkzame stoffen bevat en daarbij ook het meest onderzocht is hiernaar. Dit soort wordt dus ook verwerkt in onze huidverzorging.

De mix van goede stoffen die de gel van de Aloe Vera plant bevat maken dat de producten met deze ingedienten zijn positieve uitwerking hebben op:

  • Anti-aging: Vitamine A, C en E hebben een anti-verouderende werking en een genezende werking op de beschadigde huid. Deze vitamines zijn anti-oxidanten en neutraliseren daarom de vrije radicalen. Daarbij stimuleert het de collageen productie (deze neemt nl. af, naarmat we ouder worden), waardoor de mimische rimpeltjes minder zichtbaar worden.
  • Beschadigde huid: Vitamine A, C en E helpen insectenbeten, kleine brandwonden en de verbrande huid door de zon te kalmeren, herstellen en te genezen. Tevens zal de kleine concentratie Anthraquinone die zich in de Aloe Vera gel bevindt, pijnstillend werken.
  • Huidirritatie en acne: de aanwezige sterolen in de Aloe Vera hebben een ontstekingsremmende werking op de huid. Daardoor zal de huid kalmeren en de irritaties verminderen. Ook de aminozuren, vetten, tannines en enzymen dragen hieraan hun steentje bij.
  • Hydraterend: Aloe Vera heeft een hydraterende werking op de huid door de aanwezige vitamines.
  • Littekens: Aloe Vera stimuleert de celdeling en heeft een groot herstellend vermogen als het gaat om littekens, mits de Aloe Vera gel in het product in hogere concentratie aanwezig is.
  • Kalmerend: Bij extreme jeuk door een zeer droge huid of eczeem zal Aloe Vera een krachtige en herstellende uitwerking hebben. Ook inzetbaar nadat de huid in aanraking is gekomen met brandnetels.
  • Schimmelinfecties: Aloe Vera heeft een helende, verkoelende en hydraterende werking en heeft ook antibacteriele en schimmeldodende eigenschappen.