Top 10 BB cream

 

De BB Cream staat voor Beauty Balm of Blemish Balm. Het is een getinte, hydraterende dagcreme. Een BB Cream heeft daarentegen meer voordelen dan een "gewone" getinte dagverzorging. Allereerst is het qua product en structuur een lichter product dan de foundation, het heeft daardoor ook een lichtere dekkingsgraad.

Wat doet een BB Cream

* Egaliseert de huid door zijn camouflerende werking.

* Hydraterend tot 24uur.

* Bevat een SPF, variërend van SPF15 tot SPF50.

* Bevat anti-aging ingrediënten.

* Geeft de huid een fris en glad aangezicht.

Hoe kies je de beste BB Cream?

Huidtype

Voor de normale huid zal de BB Cream vooral gericht zijn op de hydratatie van de huid en niet extra veel vetten bevatten. De BB Cream geeft de huid het juiste vocht – vet balans, waardoor de huid niet gaat trekken, maar ook niet zal gaan glimmen.

Voor de gecombineerde en vette huid heeft het de voorkeur om voor een goede BB Cream te kiezen die niet teveel vetten bevat, maar vooral gericht is op hydratatie, een matte afwerking en eentje die de poriën niet zal gaan verstoppen. Deze BB Cream zal ook het vetgehalte van de huid onder controle houden, zodat de huid niet gaat glimmen.

Voor de droge en gevoelige huid zal een goede BB Cream vooral op droogte en gevoeligheid gericht zijn.  De juiste hydratie en vetgehalte van de BB Cream zorgen ervoor dat de huid niet zal uitdrogen, maar een egale en rustige aanblik heeft met een mooie teint & glow.

Dekking

Omdat er zoveel merken en ook wensen zijn, is ook de dekkingsgraad van de BB Creams verschillend. Dit bepaalt niet of het om een goede of slechte BB Cream is, maar het is simpelweg een verschil.

De BB Cream is over het algemeen luchtiger en minder dekkend dan een foundation, dat maakt de BB Cream juist een super geliefd product. Het geeft de huid een mooie natuurlijk glow en teint.

Kleur

Vergelijkbaar met de foundations zijn ook de BB Creams verkrijgbaar in verschillende teinten, wel is de keuze minder. Omdat de BB Creams een lichtere dekking hebben, zal deze zich ook gemakkelijk aanpassen aan jouw eigen huidskleur. Daarom is de keuze uit drie verschillende tinten light, medium en dark veelal voldoende om tot de juiste kleur te komen.

Afhankelijk van je huidskleur kun je  gedurende het jaar voor een lichtere of donkere teint kiezen, de kleuren zijn zelfs mengbaar om de overgangen in de seizoenen ook qua teint vloeiend te laten verlopen.

SPF

Daarnaast zit er ook verschil in de SPF factor. Deze kan per BB Cream variëren van SPF15 tot SPF50. Afhankelijk van je huid, kun je hierin een keuze maken. Is jouw huid erg gevoelig voor pigmentvlekken of de zon, dan is een SPF50 zeker aan te bevelen. Is jouw huid gebruind en stabiel als het gaat om pigmentatie of de zon, dan is een SPF15 of SPF30 voldoende.

Anti-aging

De beste BB Creams voor de oudere huid zijn de BB Creams die naast alle andere voordelen van een BB Cream, anti-aging componenten bevatten. Deze BB Creams zijn niet alleen op oudere leeftijd, maar ook al vanaf je 40e zeker aan te bevelen.

De BB Creams voor de oudere huid zitten vol voedende en stimuleren ingrediënten, om de huid zo jong mogelijk te houden en te verzorgen.