Acné/Jeugdpuistjes

Azulen Paste
Doctor Eckstein
€16,10
Bestseller
Azulen Cream
€20,90
Crystal Retinal 6
€69,95
Skin Clarifying Solution
€22,20
Cream Humedios
€30,40
Kerawash
€21,90
Azulen Paste getint
Doctor Eckstein
€18,40
Cleansing Gel
€12,20
Hamamelis Lotion
Doctor Eckstein
€16,35
Krauter Balsam
Doctor Eckstein
€19,90
Sleep Glycolic
€48,95
Crystal Retinal 10
€89,95
Biomimetic Peeling
€22,40
Pagina 1 van 8

Acné kan diverse oorzaken hebben. De basis van het probleem is vaak een overproductie van talg en een overproductie van huideigen bacteriëren, zoals de staylococcus bacterie (oppervlakkige ontstekingen en irritatiebultjes) en de propioni acnes bacterie (onderhuidse ontstekingen, soms zelfs cystes). De huid gaat vaak gedurende de dag glansen door de talgafscheiding en heeft zichtbare grove poriën. De grove poriën bevinden zich vaak rondom de neus, kin en het voorhoofd, maar kunnen ook zichtbaar zijn op de wangen. De huid kan wat verdikt zijn en eventueel littekenweefsel hebben van de acné. Vaak wordt een vette huid veroorzaakt door hormonen, die de talgontwikkeling in de huid stimuleren. Met name in de puberteit is hier sprake van, en komt een vette huid vaker voor. Stress kan ook een oorzaak hebben op de aanmaak van talgontwikkeling, en hierdoor kan de huid ook vet aanvoelen. 

 

Reiniging

Kies voor je dagelijkse reiniging een milde reinigingsfoam of intensievere reinigingsgel met fruitzuren of salicylzuur. Een foam of gel ontdoet de huid van de vetlaag en de zuren werken desinfecterend op ontstekingen. Een milde foam is geschikt voor de gevoelige vette huid. Een verdikte vette huid kan prima dagelijks gereinigd worden met een intensievere reinigingsgel. Vergeet niet een lotion na de reiniging aan te brengen, om de pH-waarde van de huid te herstellen.

Peeling of scrub

Gebruik één tot twee keer per week een peeling, scrub of lysing. Een acné huid heeft baat bij een intensieve peeling of lysing met bijvoorbeeld salicylzuur, melkzuur of vitamine A zuur, omdat deze werkstoffen de celvernieuwing stimuleren. Dit verdunt de verdikte hoornlaag en verfijnt de huid. Bij actieve ontstekingen (zichtbaar als een ontsteking met witte puskoppen) is het belangrijk dat de peeling GEEN korrel bevat! De korrel maakt de puskoppen kapot, waardoor de bacterie kan gaan lopen en meer ontstekingen kunnen ontstaan. Daarnaast is de huid dun op de plek van een ontsteking en wanneer de korrels de huid openhalen, krijg je een wondje, waaruit een litteken kan ontstaan. Voor een uitleg over de verschillen in een peeling, lysing of scrub, kun je onze informatieve tekst lezen onderaan deze pagina. 

Intense verzorging

Onder de intense verzorging valt een passend serum en passende oog- en lipverzorging. Een acné huid heeft baat bij een serum die de talgproductie afremt. Glycolzuur of salicylzuur verdunt de huid en maakt de huidstructuur fijner. Op deze pagina onderaan vind je meer informatie over de verschillende soorten serums en de werking hiervan. Kies ook voor een juiste oog- en lipverzorging. De huid rondom deze gebieden is drie keer dunner dan de rest van het gezicht en heeft een specifiek product nodig. 

Bescherming

Een acné huid heeft baat bij een luchtige dagcrème of fluïde met een hoog gehalte aan vitaminen of kalmerende ingrediënten. Probeer niet de huid uit te drogen door geen crème te smeren. Dit werkt averechts, want de huid raakt dan geïrriteerd en gaat juist meer talg produceren. 's Nachts kan er gekozen worden voor een vollere nachtcrème, om de huid intensief te voeden. Vergeet niet om wel regelmatig te switchen naar een ander type crème, om de huid te blijven stimuleren. In deze blog lees je meer over het aanpassen van je huidverzorgingsroutine per seizoen. 

Oppepper

Een masker of ampullenkuur kan een oppepper zijn voor de huid. Op een acné huid kan wekelijks een voedend of reinigend masker worden aangebracht. Ampullen kun je in een kuurverband gebruiken en de vette huid heeft ampullen nodig met bijvoorbeeld retinol, hyaluron, vitamine C of A.

 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag.