Anti Aging

Een huid veroudert door leeftijd, maar de huid kan ook vervroegd/versneld verouderen door externe factoren, zoals zonschade, roken, medicatiegebruik of alcoholgebruik. Een verouderde huid kan fijne lijntjes of diepe rimpels hebben, huidverslapping, pigmentvlekken door ouderdom of hyperpigmentatie (donkere vlekken) of hypopigmentatie (witte vlekken).

Bestseller
Collagen Supreme
Doctor Eckstein
€48,45
Collagen Balsam
Doctor Eckstein
€38,25
Collavital E Cream
€31,00
Liquid Gold
€49,95
-10%
Creme de Reveil SPF15
€56,20
€50,58
Bestseller
C-Tetra
Medik8
€56,10
Pro Collagen Night Cream
€27,40
Regeneration Supreme
Doctor Eckstein
€41,10
Myox Day Cream
€41,50
Lait Hydermios
€31,20
Crème Pour Les Yeux
€36,20
Vitamin C Collagen Cream
€48,50
Vitamin C Collagen Booster
€38,00
Re-Genesis Cream
€44,80
Sublime Skin Cream
Comfort Zone
€112,00
Pagina 1 van 18

Een huid veroudert door leeftijd, maar de huid kan ook vervroegd/versneld verouderen door externe factoren, zoals zonschade, roken, medicatiegebruik of alcoholgebruik. Een verouderde huid kan fijne lijntjes of diepe rimpels hebben, huidverslapping, pigmentvlekken door ouderdom of hyperpigmentatie (donkere vlekken) of hypopigmentatie (witte vlekken). Ook kan een verouderde huid een dikke hoornlaag hebben, als gevolg van bijvoorbeeld de (zon)schade. Een verouderde huid is veeleisend en vochtarm en heeft een goede verzorging nodig, om de schade te repareren en het huidverouderingsproces af te remmen. 

 

Reiniging

Kies voor je dagelijkse cleanser een reinigingsmelk of milde reinigingsfoam. Deze reinigt de huid op milde wijze, zonder de huid te ontvetten of te irriteren. Vergeet niet een lotion na de reiniging aan te brengen, om de pH-waarde van de huid te herstellen.

Peeling of scrub

Gebruik één tot twee keer per week een peeling, scrub of lysing. Een verouderde huid heeft baat bij een peeling met bijvoorbeeld salicylzuur, melkzuur of vitamine A zuur, omdat deze werkstoffen de celvernieuwing stimuleren. Dit verdunt de verdikte hoornlaag en stimuleert tevens de aanmaak van collageen en elastine. Voor een uitleg over de verschillen in een peeling, lysing of scrub, kun je onze informatieve tekst lezen onderaan deze pagina. 

Intense verzorging

Onder de intense verzorging valt een passend serum en passende oog- en lipverzorging. Een verouderde huid heeft baat bij een vochtinbrengend serum met bijvoorbeeld hyaluron en vitamine C. Bij veel pigmentatievlekken kan worden gekozen voor een brightning serum, die de huid op een milde wijze bleekt door middel van zuren. Een Retinol serum activeert de celvernieuwing en stimuleert hiermee de aanmaak van collageen en elastine.  Op deze pagina onderaan vind je meer informatie over de verschillende soorten serums en de werking hiervan. Kies ook voor een juiste oog- en lipverzorging. De huid rondom deze gebieden is drie keer dunner dan de rest van het gezicht en heeft een specifiek product nodig. 

Bescherming

Een verouderde huid heeft baat bij een luchtige tot romige dagcrème of -balsem met een hoge SPF (50), om de huid intensief te beschermen tegen de zon. Dit is belangrijk om het huidverouderingsproces te vertragen. 's Nachts kan er gekozen worden voor een vollere nachtcrème, om de huid intensief te voeden. Vergeet niet om wel regelmatig te switchen naar een ander type crème, om de huid te blijven stimuleren. In deze blog lees je meer over het aanpassen van je huidverzorgingsroutine per seizoen. 

Oppepper

Een masker of ampullenkuur kan een oppepper zijn voor de huid. Op een verouderde huid kan wekelijks een voedend of anti-aging masker worden aangebracht, om de vochtbalans te herstellen. Ook ééns in de zoveel tijd een reinigend masker kan geen kwaad. Ampullen kun je in een kuurverband gebruiken en de verouderde huid heeft anti-aging ampullen nodig met bijvoorbeeld retinol, collageen of hyaluron.

 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag.