Vermoeide huid

Een vermoeide huid kan ontstaan door leeftijd en lijkt dan op huidveroudering, maar de huid kan ook vermoeid zijn door externe factoren, zoals stress, slaap tekort,  zonschade, roken, medicatiegebruik of alcoholgebruik. 

Vitamin Supreme
Doctor Eckstein
€31,25
Kamillen Azulen Packung
€18,50
-10%
Bestseller
Ultrasomi Fluid
€25,50
€22,95
Biocor Supreme
Doctor Eckstein
€57,45
VITAL C - Hydrating Repair Crème
€98,00
Repair Supreme
Doctor Eckstein
€79,65
VITAL C - Hydrating Enzyme Masque
€48,00
Vitamin E Serum
€56,95
-5%
Inner Strength Supplement
€49,95
€47,45
Vitamin Packung
Doctor Eckstein
€19,75
Repair Complex
Doctor Eckstein
€81,50
Silk AHA Liposome Complex
€58,90
-10%
Vitamin Flash
€37,50
€33,75
Hydramemory Depuff Eye Cream
€38,25
Vitamin C Energy Complex
€24,00
Repair Packung
Doctor Eckstein
€29,40
-10%
Vitamin Infusion Cream
€56,00
€50,40
-10%
Antioxidant HydraMist
€54,00
€48,60
Bambino Cups
Bellabaci
€42,00
Renight Cream
Comfort Zone
€88,00
-10%
MultiVitamin Power Recovery Masque
€75,00
€67,50
Active Hyaluron Ampullen
€44,90
Pagina 1 van 4

Een vermoeide huid kan ontstaan door leeftijd en lijkt dan op huidveroudering, maar de huid kan ook vermoeid zijn door externe factoren, zoals stress, slaap tekort,  zonschade, roken, medicatiegebruik of alcoholgebruik. Een vermoeide huid is dof, kan fijne lijntjes of diepe rimpels hebben, huidverslapping, pigmentvlekken en hij kan geïrriteerd zijn. Ook kan een vermoeide huid een dikke hoornlaag hebben, als gevolg van bijvoorbeeld stress. Een vermoeide huid is veeleisend en vochtarm en heeft een goede verzorging nodig, om de schade te repareren en de huid weer actief te krijgen.

 

Reiniging

Kies voor je dagelijkse cleanser een reinigingsmelk of milde reinigingsfoam. Deze reinigt de huid op milde wijze, zonder de huid te ontvetten of te irriteren. Ook kun je kiezen voor een reiniging met fruitzuren of salicylzuur, om de huid te stimuleren tot celvernieuwing en zo de vermoeide huid bij de reiniging al te prikkelen. Vergeet niet een lotion na de reiniging aan te brengen, om de pH-waarde van de huid te herstellen.

Peeling of scrub

Gebruik één tot twee keer per week een peeling, scrub of lysing. Een vermoeide huid heeft baat bij een intensieve peeling met bijvoorbeeld salicylzuur, melkzuur of vitamine A zuur, omdat deze werkstoffen de celvernieuwing stimuleren. Dit verdunt de verdikte hoornlaag en stimuleert tevens de aanmaak van collageen en elastine. Een korrel in de peeling stimuleert tevens de doorbloeding, wat diverse voordelen met zich meebrengt, zoals het verbeteren van de zuurstoftoevoer. Voor een uitleg over de verschillen in een peeling, lysing of scrub, kun je onze informatieve tekst lezen onderaan deze pagina. 

Intense verzorging

Onder de intense verzorging valt een passend serum en passende oog- en lipverzorging. Een vermoeide huid heeft baat bij een serum rijk aan vitaminen, met bijvoorbeeld hyaluron en vitamine A en  C. Bij een doffe teint of pigmentvlekken kan worden gekozen voor een brightning serum, die de huid op een milde wijze bleekt door middel van zuren. Een Retinol serum activeert de celvernieuwing en stimuleert hiermee de aanmaak van collageen en elastine.  Op deze pagina onderaan vind je meer informatie over de verschillende soorten serums en de werking hiervan. Kies ook voor een juiste oog- en lipverzorging. De huid rondom deze gebieden is drie keer dunner dan de rest van het gezicht en heeft een specifiek product nodig. Een vermoeide huid heeft vaak ook droogtelijntjes rondom de ogen en deze kunnen prima verholpen worden met een intensieve oogcrème en goede nachtrust.

Bescherming

Een vermoeide huid heeft baat bij een luchtige tot romige dagcrème of -balsem met een hoog gehalte aan vitaminen. Deze vitamineboost maakt de huidcellen wakker en herstelt het vochtgehalte. 's Nachts kan er gekozen worden voor een vollere nachtcrème, om de huid intensief te voeden. Vergeet niet om wel regelmatig te switchen naar een ander type crème, om de huid te blijven stimuleren. In deze blog lees je meer over het aanpassen van je huidverzorgingsroutine per seizoen. 

Oppepper

Een masker of ampullenkuur kan een oppepper zijn voor de huid. Op een vermoeide huid kan wekelijks een voedend of anti-aging masker worden aangebracht, om de vochtbalans te herstellen. Ook ééns in de zoveel tijd een reinigend masker met bijvoorbeeld salicylzuur kan geen kwaad. Ampullen kun je in een kuurverband gebruiken en de vermoeide huid heeft ampullen nodig met bijvoorbeeld retinol, collageen, vitamine C of hyaluron.

 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag.