Vette huid

Een vette huid is te herkennen aan de glans die gedurende de dag op de huid ontstaat. Dit is een overproductie van talg en komt voor uit grovere poriën. De grove poriën bevinden zich vaak rondom de neus, kin en het voorhoofd, maar kunnen ook zichtbaar zijn op de wangen. 

Bestseller
C-Tetra
Medik8
€56,10
Lavolind
Doctor Eckstein
€23,95
Kerawash
€24,80
Azulen Paste - Getint
Doctor Eckstein
€26,95
Clear Skin Kit
€46,96
Cleansing Foam
€28,20
Kräuter Supreme
Doctor Eckstein
€30,20
Cream Humedios
€38,40
Hydramemory Light Sorbet Cream
€48,60
Even Sense SPF50
Skinvisibles
€34,00
Comedo Mutilat
€30,20
Re-Balance Cream
€22,10
Purus Night Cream
€39,00
Gentle Cleansing Foam
€21,50
Vitamin A Serum
€56,95
Sicca Balancing Moisturizer
€44,00
Pagina 1 van 8

Een vette huid is te herkennen aan de glans die gedurende de dag op de huid ontstaat. Dit is een overproductie van talg en komt voor uit grovere poriën. De grove poriën bevinden zich vaak rondom de neus, kin en het voorhoofd, maar kunnen ook zichtbaar zijn op de wangen. Een vette huid heeft ook regelmatig last van puistjes, talgbultjes en mee-eters. De huid kan wat verdikt zijn en eventueel littekenweefsel hebben van jeugdacné. Vaak wordt een vette huid veroorzaakt door hormonen, die de talgontwikkeling in de huid stimuleren. Met name in de puberteit is hier sprake van, en komt een vette huid vaker voor. Stress kan ook een oorzaak hebben op de aanmaak van talgontwikkeling, en hierdoor kan de huid ook vet aanvoelen.

 

Reiniging

Kies voor je dagelijkse cleanser een milde reinigingsfoam of intensievere reinigingsgel voor het gezicht met fruitzuren of salicylzuur. Een foam of gel ontdoet de huid van de vetlaag en de zuren werken desinfecterend op ontstekingen. Een milde foam is geschikt voor de gevoelige vette huid. Een verdikte vette huid kan prima dagelijks gereinigd worden met een intensievere reinigingsgel. Vergeet niet een lotion na de reiniging aan te brengen, om de pH-waarde van de huid te herstellen.

Peeling of scrub

Gebruik één tot twee keer per week een peeling, scrub of lysing. Een vette huid heeft baat bij een intensieve peeling met bijvoorbeeld salicylzuur, melkzuur of vitamine A zuur, omdat deze werkstoffen de celvernieuwing stimuleren. Dit verdunt de verdikte hoornlaag en verfijnt de huid. Een korrel in de peeling stimuleert tevens de doorbloeding, wat diverse voordelen met zich meebrengt, zoals het verbeteren van de zuurstoftoevoer. Voor een uitleg over de verschillen in een peeling, lysing of scrub, kun je onze informatieve tekst lezen onderaan deze pagina. 

Intense verzorging

Onder de intense verzorging valt een passend serum en passende oog- en lipverzorging. Een vette huid heeft baat bij een serum die de talgproductie afremt. Glycolzuur of salicylzuur verdunt de huid en maakt de huidstructuur fijner. Op deze pagina onderaan vind je meer informatie over de verschillende soorten serums en de werking hiervan. Kies ook voor een juiste oog- en lipverzorging. De huid rondom deze gebieden is drie keer dunner dan de rest van het gezicht en heeft een specifiek product nodig. 

Bescherming

Een vette huid heeft baat bij een luchtige tot romige dagcrème of -balsem met een hoog gehalte aan vitaminen of kalmerende ingrediënten. Probeer niet de huid uit te drogen door geen crème te smeren. Dit werkt averechts, want de huid raakt dan geïrriteerd en gaat juist meer talg produceren. 's Nachts kan er gekozen worden voor een vollere nachtcrème, om de huid intensief te voeden. Vergeet niet om wel regelmatig te switchen naar een ander type crème, om de huid te blijven stimuleren. In deze blog lees je meer over het aanpassen van je huidverzorgingsroutine per seizoen. 

Oppepper

Een masker of ampullenkuur kan een oppepper zijn voor de huid. Op een vette huid kan wekelijks een voedend of reinigend masker worden aangebracht. Ampullen kun je in een kuurverband gebruiken en de vette huid heeft ampullen nodig met bijvoorbeeld retinol, hyaluron, vitamine C of A.

 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag.