Glycolzuur

Glycolzuur, een alpha-hydroxyzuur (AHA) gewonnen uit suikerriet, is een geliefd ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Het stimuleert celvernieuwing door het verwijderen van dode huidcellen, waardoor een gladdere en stralende huid wordt onthuld. Het kan helpen bij het verminderen van rimpels, hyperpigmentatie en het verbeteren van de huidtextuur.

-10%
Biolumin-C Gel Moisturizer
€75,00
€67,50
AGELESS - Total Repair Crème
€97,00
Vita-C Glycolic Serum
€102,50
Dull Cleanser
€31,95
-10%
Sublime Skin Micropeel Lotion
€43,00
€38,70
-10%
Ready Steady Glow Daily AHA Tonic
€36,00
€32,40
-10%
Daily Milkfoliant
€74,00
€66,60
Gentle Exfoliator
€44,50
-10%
Glycol Lactic Radiance Renewal Mask
€49,00
€44,10
-10%
Active Pureness Corrector
€30,50
€27,45
-30%
Anti-Aging Cleansing Gel
Peter Thomas Roth
€39,90
€27,93
Fresh Tonic
Dr. Grandel
€24,90
CLEAR CELL - Clarifying Pads
€38,00
-10%
Skin Regimen Glyco Lacto Peel
€84,00
€75,60
Beauty Sleep Power Peel
€84,95
-10%
Micro Polish Cleanser
REN Clean Skincare
€32,00
€28,80

Waar is glycolzuur goed voor?

Glycolzuur is een alphahydroxyzuur (AHA) dat van nature voorkomt in suikerruit en andere vruchten. Het is een wateroplosbaar zuur dat in verschillende concentraties wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten en peelings. Glycolzuur heeft een kleine molecuulgrootte, waardoor het effectief kan doordringen in de bovenste lagen van de huid. 

Glycolzuur heeft verschillende voordelen, waaronder:

1. Exfoliatie: Glycolzuur werkt als een exfoliant, wat betekent dat het dode huidcellen verwijdert, de huidtextuur verbetert en de teint egaliseert.

2. Vermindering van fijne lijntjes en rimpels: Door de exfoliërende werking kan glycolzuur helpen bij anti aging.

3. Huidverheldering: Het kan pigmentatie verminderen en de algehele teint van de huid verhelderen.

4. Stimulatie van collageenproductie: Glycolzuur kan de aanmaak van collageen bevorderen, wat de huid steviger en jeugdiger maakt.

5. Verbetering van textuur: Het helpt bij het verbeteren van de huidtextuur en het minimaliseren van onregelmatigheden zoals ruwheid en grove poriën.

 

Wat is beter salicylzuur of glycolzuur?

Salicylzuur is een betahydroxyzuur (BHA) dat ook wordt gebruikt in huidverzorging. Het belangrijkste verschil tussen glycolzuur en salicylzuur is dat glycolzuur wateroplosbaar is en de bovenste lagen van de huid exfolieert, terwijl salicylzuur vetoplosbaar is en dieper in de poriën kan doordringen. Daarom kan glycolzuur beter zijn voor de oppervlakkige exfoliatie en textuurverbetering, terwijl salicylzuur geschikt is voor mensen met een vette huid en acne/jeugdpuistjes, vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

 

Hoe gebruik je glycolzuur?

Het gebruik van glycolzuur in je huidverzorgingsroutine kan variëren afhankelijk van de concentratie en je huidtype. 

1. Reinig je gezicht: Begin altijd met een schone huid voor je glycolzuur aanbrengt.

2. Patchtest: Als je nieuw bent met glycolzuur, doe dan eerst een patchtest op een klein deel van je huid om eventuele irritatie te voorkomen.

3. Breng aan op een droge huid: Breng glycolzuur aan op een droge huid en laat het enkele minuten intrekken voordat je andere producten aanbrengt.

4. Gebruik zonnebrandcrème: Het is essentieel om een zonnebrandcrème aan te brengen met een hoge SPF, omdat glycolzuur de huid gevoeliger maakt voor zonneschade.

5. Frequentie: De frequentie van het gebruik van glycolzuur hangt af van de concentratie en je huidtolerantie. Begin met enkele keren per week en verhoog indien nodig.

 

Waar zit glycolzuur in?

Glycolzuur wordt in verschillende producten gebruikt, zoals:

  • Exfoliërende gezichtstoner: Deze kunnen glycolzuur bevatten om de huid te exfoliëren.
  • Serums: Serums met glycolzuur zijn populair voor specifieke huidverbeternde doelen.
  • Peelings: Medische peelings met glycolzuur worden meestal uitgevoerd door dermatologen of huidspecialisten.
  • Gezichtscrèmes: Sommige dagcrème en nachtcrème bevatten glycolzuur voor dagelijkse hydratatie. 

Producten met glycolzuur zijn verkrijgbaar in verschillende concentraties, variërend van mild tot sterk. Kies de concentratie die bij jouw huidtype past.

 

Producten met glycolzuur

We hebben een aantal producten met glycolzuur op een rijtje gezet:

Medik8 Liquid Peptides

De Medik8 Liquid Peptides wordt ook wel 'botox in a bottle' genoemd. Het serum trekt de huid strak, fijne lijntjes en rimpels vervagen. Daarnaast wordt de collageenproductie gestimuleerd en de elasticiteit en huidtextuur van de huid verbeterd.

 

Comfort Zone Sublime Skin Micropeel Lotion

De Comfort Zone Sublime Skin Micropeel Lotion is een gezichtstoner op basis van melkzuur & gluconolacton, voor een milde en dagelijkse exfoliatie. Het stimuleert celvernieuwing en zorgt voor een betere opname van opvolgende werkstoffen.

 

Image Skincare AGELESS - Total Repair Crème

De Image Skincare AGELESS - Total Repair Crème is een herstellende anti aging nachtcrème. Het zorgt ervoor dat rimpels verminderen en de huid wordt verstevigd.

 

Producten met glycolzuur kopen?

Ben jij enthousiast geworden over producten met glycolzuur? Deze zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Meer weten over glycolzuur? Lees ook:

- Glycolzuur, wat doet het voor je huid?

- Glycolzuur, fruitzuur of salicylzuur, wat is het verschil?

- Exfolianten, voor elk huidtype!

- Wat is het verschil tussen AHA en BHA?