Retinol

Retinol, een vorm van vitamine A, is een krachtig ingrediënt in huidverzorging dat de celvernieuwing stimuleert en de collageenproductie bevordert. Het staat bekend om zijn vermogen om tekenen van veroudering te verminderen, waaronder fijne lijntjes en rimpels, en om de huidtextuur te verbeteren, resulterend in een gladdere, stevigere huid.

Bestseller
Equendio Day Cream
Quintenstein
€79,60
Blutenfeughtigkeit Balsam
€25,40
Triple A Retinol Balm
€73,50
Triple A Retinol Cream
€73,50
Vitamin Supreme
Doctor Eckstein
€31,25
Beauty Sleep Power Peel
€84,95
Eye Contour Serum
€29,80
Retinol Mask
€41,90
Retinol Anti-Age
€37,50
-10%
Skin Regimen 1.5 Retinol Booster
€85,80
€77,22
Reinigingsmelk Supreme
Doctor Eckstein
€26,95
Essential-C Cleanser
€55,00
Ampul Complete Treatment
€22,10
AGELESS - Total Retinol-A Crème
€97,00
Retinol
Dr. Grandel
€18,00
-10%
Retinol Clearing Oil
€98,00
€88,20

Wat is retinol en wat doet het?

Retinol is een krachtig en veel gebruikt ingrediënt in de wereld van huidverzorging. Het is een vorm van vitamine A en staat bekend om zijn effectiviteit bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van rimpels en fijne lijntjes en het behandelen van acne/jeugdpuistjes. Het werkt door de natuurlijke celvernieuwing te stimuleren, waardoor de huid frisser en jonger kan ogen. Daarnaast kan het helpen bij het vervagen van pigmentatie en het verbeteren van de algehele teint van de huid.

 

Hoe lang mag je retinol gebruiken?

Het gebruik van retinol kan variëren per persoon en hangt af van de concentratie van het product en de gevoeligheid van je huid. Over het algemeen wordt aangeraden om retinol langzaam in je routine op te nemen. Begin met een lagere concentratie en gebruik het om de paar dagen om je huid eraan te laten wennen. Na verloop van tijd kun je de frequentie verhogen. Het is belangrijk om te weten dat retinol de huid gevoeliger kan maken voor de zon, het is dus van belang om altijd minstens een zonnebrandcrème factor 30 te gebruiken wanneer je retinol gebruikt. 

 

Kun je retinol elke dag gebruiken?

In sommige gevallen kun je retinol dagelijks gebruiken, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Het dagelijkse gebruik van retinol is meestal alleen aan te raden voor mensen met een ervaren huid die gewend is aan het ingrediënt. Voor de meeste beginners en mensen met een gevoelige huid is het beter om retinol met tussenpozen te gebruiken, bijvoorbeeld om de twee of drie dagen. Als je huid droog of geïrriteerd wordt, is het verstandig om de frequentie te verminderen.

 

Is retinol goed voor je gezicht?

Ja, retinol kan heel gunstig zijn als je het op de juiste manier gebruikt. Het kan helpen bij anti aging, het verbeteren van de huidtextuur, het verhelderen van de teint en het verminderen van acne. 

 

We hebben een aantal producten met retinol op een rijtje gezet:

Medik8 Retinol 3TR

Het Medik8 Retinol 3TR serum is speciaal ontwikkeld voor de nacht. Het retinol serum maakt de huid zacht en egaal en is ideaal voor wanneer je wilt starten met het gebruik van retinol.

 

Nouvital Eye Contour Serum

Het Nouvital Eye Contour Serum geeft de ogen een frisse oogopslag. Het serum verbetert de huid rondom de ogen en fijne lijntjes en rimpels zullen vervagen.

 

Doctor Eckstein Vitamin Supreme 

De Doctor Eckstein Vitamin Supreme is een gezichtscrème speciaal voor de normale huid, droge huid & vochtarme huid. Ideaal voor de huid die gebrek heeft aan vitamines. Het maakt de huid beter bestand tegen invloeden van buitenaf.

 

Producten met retinol kopen?

Ben jij enthousiast geworden over producten met retinol en wil je retinol kopen? Deze zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Meer weten over retinol? Lees ook:

- Wat is retinol en waar is het goed voor?

- Kan iedereen retinol gebruiken?

- Waarom retinol?