Zinkoxide

Zinkoxide is een natuurlijk mineraal dat vaak wordt aangetroffen in zonnebrandcrèmes vanwege zijn uitstekende zonbeschermende eigenschappen; het weerkaatst schadelijke UV-stralen. Bovendien heeft het kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een geschikt ingrediënt is in producten voor de gevoelige en geïrriteerde huid, helpend roodheid en irritatie te verminderen.

Wat doet zinkoxide op de huid?

Zinkoxide staat vooral bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen voor de huid. Wanneer aangebracht op de huid, vormt zinkoxide een beschermende barrière die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, wind en verontreinigende stoffen. Het fungeert als een fysieke zonnebrandcrème door UV-stralen te weerkaatsen en te absorberen voordat ze de huid kunnen beschadigen. Dit maakt zinkoxide een uitstekende keuze voor mensen die gevoelig zijn voor zonnebrand en huidirritaties.

Bovendien heeft zinkoxide milde samentrekkende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van roodheid en ontstekingen. Het wordt vaak gebruikt bij de behandeling van huidproblemen zoals luieruitslag, acne en kleine snijwonden omdat het helpt de huid te kalmeren en te genezen.

 

Onze favoriete producten met zinkoxide:

Biomaris Active Cream

De Biomaris Active Cream gaat pukkeltjes en onzuiverheden te lijf. Voor de basis zijn speciaal gekweekte zeealgen gebruikt, verrijkt met eucerine, amandelolie, zinkoxide en ichthyol. De talgproductie wordt gereguleerd, de huid gedesinfecteerd. 

 

Malin+Goetz 10% Sulfur Paste

Malin+Goetz 10% Sulfur Paste is de ideale behandeling om puistjes, onzuiverheden en littekens effectief te behandelen.

 

Salt & Stone Lightweight Sheer Daily Sunscreen - SPF 40

De Salt & Stone Lightweight Sheer Daily Sunscreen - SPF 40 is een 100% minerale, olievrije en transparante zonnebrandcrème voor het gezicht. Het beschermt met factor 40 tegen uv stralen, blauw licht en is ideaal om onder je make-up te dragen.

 

Waar is zinkoxide goed voor?

Zinkoxide heeft verschillende voordelen voor de huid en gezondheid:

1. Zonbescherming: Zinkoxide wordt veel gebruikt in zonverzorging vanwege zijn vermogen om UVB- en UVA-stralen te blokkeren. Het beschermt de huid tegen zonnebrand en het werkt anti aging.

2. Huidverzorging: Het helpt bij het verminderen van huidirritaties, ontstekingen en roodheid. Het wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten, zoals gezichtscrèmes, lotions en zalven.

3. Wondverzorging: Zinkoxide wordt toegepast op kleine snijwonden en schaafwonden om de genezing te bevorderen en infecties te voorkomen.

4. Luieruitslag: Het is een populaire keuze voor de preventie en behandeling van luieruitslag bij baby's vanwege de beschermende barrière die het vormt.

5. Acnebehandeling: Zinkoxide kan worden gebruikt om acne/jeugdpuistjes te behandelen vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. 

 

Is zinkoxide gevaarlijk?

Over het algemeen wordt zinkoxide als veilig beschouwd voor gebruik op de huid. Het is mild en veroorzaakt zelden allergische reacties of irritaties. Omdat zinkoxide een fysieke zonnebrandcrème is, bevat het geen potentieel schadelijke chemische UV-filters die in sommige andere zonnebrandproducten worden aangetroffen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige huid.

Echter, zoals met elk ingrediënt, kan overmatig gebruik van zinkoxide leiden tot mogelijke bijwerkingen, zoals uitdroging van de huid. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken en de instructies op productetiketten op te volgen.

 

In welke producten zit zinkoxide?

Zinkoxide wordt aangetroffen in verschillende huidverzorging- en gezondheidsproducten:

  • Zonnebrandcrèmes en lotions.
  • Huidverzorgingsproducten zoals crèmes en zalven.
  • Luierzalf voor baby's.
  • Poederformules voor huidbescherming.
  • Make-up producten zoals foundation en poeder.

 

Producten met zinkoxide kopen?

Ben jij enthousiast geworden over producten met zinkoxide? Deze zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Meer weten over zinkoxide? Lees ook:

- Kun je allergisch zijn voor zonnebrand?

- Waar is het gebruik van een zonnebrandcrème zo belangrijk?