Zeep

-5%
Super Foodies Body Wash Bar
€15,50
€14,73
Peppermint Bar soap
€18,00
Sacred Nature Hand & Body Soap
€22,50
Body Wash
REN Clean Skincare
€27,00
Rum Soap Bar
Malin+Goetz
€18,00
Lime Soap Bar
Malin+Goetz
€18,00
Soap Bar - No. Green
Corpus Naturals
€24,00
Zeep, een eeuwenoud product
 

De werking van zeep

Zeep is een reinigingsproduct wat in een eeuwenoude traditie staat. Al in de tijd van de Egyptenaren hadden ze hier een eigen alternatief voor. Met dit product wassen we onze handen, we gebruiken het om ons lichaam schoon te maken. Daarnaast zijn er ook mensen die een blokje in de badkamer of op het toilet leggen, om de ruimte lekker te laten ruiken.

Dit reinigingsproduct gaat de dode huidcellen en bacteriën die op onze huid leven tegen. Het zorgt ervoor dat vieze lichaamsgeuren verdreven worden en geeft een verzorgend laagje op de huid. Daarnaast zijn er varianten waarin een lichte schuurkorrel verwerkt worden. Door deze lichte korrel kun je de huid mild scrubben. Zo worden dode huidcellen met de wasbeurt meteen verwijderd.
Door de bestanddelen in combinatie met water ontstaat er schuim. En dit schuim zorgt ervoor dat we weer schoon en fris worden.

De verschillende soorten

Je kunt kiezen voor handgemaakte of fabrieksgemaakte zeep. De fabriekszeep wordt vaak in grotere aantallen gemaakt als de handgemaakte variant. Deze kan daardoor voordeliger zijn. Het nadeel van fabriekszeep is echter dat er vaak onnodige stoffen in zitten; als je last van een gevoelige huid hebt ( denk aan eczeem ) dan is dit product niet geschikt voor je.
Ook is het zo dat fabriekszeep een klein gedeelte van een belangrijk ingrediënt gebruikt. Een moeilijke naam: glycerine. Glycerine zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. Handzeep heeft een grote hoeveelheid van dit fijne stofje, waardoor een droge en trekkerige huid voorkomen wordt.

De voordelen van handzeep zijn:
  • voorkomt uitdroging van je huid
  • vrij van overbodige stoffen
  • geschikt voor de gevoelige en allergische huid
Daarnaast kun je het in verschillende vormen kopen. Net wat je voorkeur heeft. Als zeepblokje, pompje of liever een tube? Onze webshop heeft een divers aanbod hiervoor.
Daarnaast werken wij met plantaardige producten die goed voor de huid zijn. En we houden met de ontwikkeling en verpakking rekening met het milieu.

Het gebruik van dit reinigingsproduct

Onderzoekers raden het af om dagelijks te douchen. Dit omdat je huid hierdoor erg droog wordt. Zeep kun je over je hele lichaam gebruiken, al wordt het afgeraden om je intieme delen hiermee schoon te maken. Lauw water of handgemaakte zeep die geschikt is voor de gevoelige huid kan wel gebruikt worden hiervoor.

Het is uitermate geschikt om je handen grondig mee te wassen. Denk aan: na ieder toiletbezoek, na het winkelen, als je je kind verschoont hebt of na het aaien van je huisdier. Ook voor het eten is het belangrijk om een goede handhygiëne in acht te nemen. Dit helpt allemaal mee om je gezondheid te beschermen.