Handzeep

Ik ben een dagelijks hygiëneproduct dat effectief bacteriën en vuil van de handen verwijdert. Naast het reinigen bied ik ook vaak huidverzorgende eigenschappen en aangename geuren.  

Rum Hand + Body Wash
€25,00
Bergamot Hand + Body Wash
€25,00
Eucalyptus Hand + Body Wash
€25,00
Hand Wash Sweet Orange
Grown Alchemist
€24,95
Handzeep Voyage Vétiver
Marie-Stella-Maris
€18,50
Cannabis Hand+Body Wash
€25,00
Hand Wash Cedarwood Atlas
€29,00
-30%
Handzeep
Studio Botanic
€30,00
€21,00
Hand Wash Tasmanian Pepper
€29,00
Lime Hand+Body Wash
€25,00
Prebiotic Hand Wash
€18,80
Hand Soap Objets d'Amsterdam
€18,50
-5%
Super Foodies Happy Hand Soap
€36,95
€35,10
Hand Soap Rock Roses
Marie-Stella-Maris
€18,50
Hand Soap Lemon Notes
Marie-Stella-Maris
€18,50
-30%
Handgel 63% alcohol - 50 ml
€3,95
€2,77
Hand Soap Courage des Bois
Marie-Stella-Maris
€18,50

De hele dag raken we voorwerpen aan. Je handen komen in aanrakingen met voedselresten, bacteriën, virussen, schimmels... Het spreekt voor zich dat je regelmatig je handen wast. Voor- en na het eten bijvoorbeeld, maar ook 's morgens bij de wasbeurt en 's avonds voor het slapen gaan. Als je naar het toilet geweest bent, was je vanzelfsprekend je handen. Handzeep is een product wat iedereen nodig heeft. Er zijn veel verschillende zeepsoorten te koop die geschikt zijn voor het wassen van je handen. Maar wat is een zeep voor de handen? Hieronder geven we meer informatie over handzeep.
 

De ontdekking van zeep

Zeep ontstond op meerdere plaatsen in de wereld. Handzeep werd lang geleden in Afrika ontdekt doordat mensen blaadjes en bloemen van bomen ontdekten, die bij wrijving in de handen, een aangenaam geurend schuim afgaven. De handen voelden dan fris en schoner en enigszins gescrubd door de planten. Al snel werd zeep voor de handen gemaakt van geschikte planten met geurige aroma's. Ook nu ruikt zeep vaak nog heerlijk naar bloemen. Maar in andere delen van de wereld maakte men vijfduizend jaar geleden ook al zeep. De zeep werd gemaakt van as en houtskool, omdat deze een scrub effect hebben. Er werd vet van dieren gebruikt om het goedje smeerbaar te maken. Aleppo zepen worden al vele eeuwenlang op ambachtelijke manier gemaakt volgens een eeuwenoud recept. Oorspronkelijk bevat zeep dan ook vaak vet van dieren. Er zijn ook vegan zepen, deze bevatten geen vet van dieren.

 

Hoe gebruik je een handzeep?

Er bestaan verschillende zepen om je handen te wassen. Blokzeep of vloeibare. Bij blokzeep gaat het om een stuk harde zeep. Een stuk zeep ziet er mooi uit en heeft een lekkere geur. Blokzeep heeft zijn naam te danken aan het snijden van blokken zeep. De stukken zeep werden uit grote platen zeep gesneden. Zo ontstond de naam blokzeep. Elk blok zeep werd afzonderlijk verpakt. De eerste blokzeep werd voor veel gebruikt. Je ging ermee in bad, waste er je haar mee en deed er de was mee. Ook handen werden vroeger met blokzeep gewassen. Het gebruik van een stuk zeep voor het wassen van je handen is ook nu nog gangbaar. Wel bestaan er nu veel meer vloeibare zeepsoorten. Neem maar eens een kijkje in onze shop vol heerlijke zepen. Je gebruikt blokzeep of vloeibare zeep door het met water te vermengen. Er ontstaat een geurend schuim waarmee je je handen wast. Verdeel de zeep door je handen tegen elkaar te wrijven. Ook je polsen kun je wassen met zeep. Daarna de zeep goed van je huid afspoelen en je handen afdrogen.

 

Wat doet een handzeep?

Als je je handen wast met zeep maakt het niet alleen je handen schoner, maar het geeft je handen ook een prettige geur. Omdat zeep vet bevat, stoot het water af. Vuil wat op je huid zit wordt door de zeep losgemaakt en spoelt vervolgens met het water weg. Zo hou je dagelijks handen schoon. Ook geeft zeep je een heerlijk fris gevoel. Door dagelijks gebruik van zeep draag je bij aan het voorkomen van het overbrengen van besmettelijke ziektes en je zorgt voor algemene hygiëne. Overmatig gebruik van zeep kan je huid uitdrogen, maar goede zeep verzorgt de huid van je handen.