Anti cellulite

Anti cellulites behandelingen zijn bedoeld om het uiterlijk van de ''sinaasappelhuid'' te verminderen. Dit varieert van crèmes tot massages, gericht op het breken van vetophopingen en het stimuleren van de huidelasticiteit.

Body Cups
Bellabaci
€42,00
Panyco Lotion
Xenymphus
€50,40
Firming Body Cream
€44,10
Body Strategist Thermo Cream
€77,50
Body Strategist Peel Scrub
€45,50
Body Strategist Cream Gel
€69,00
Pure Minceur Rapide
€67,75

 

Alles wat je moet weten over cellulite

Ondanks dat circa driekwart van de vrouwen er in hun leven mee te maken krijgt, behoort cellulite niet bepaald tot het schoonheidsideaal. Zelfverzekerd worden we er niet van, maar het is dus niets om je voor te schamen. Cellulitis kent twee verschillende betekenissen. Cellulite is de zogenaamde sinaasappelhuid, dit ontstaat door ophopingen van het onderhuidse weefsel. Dit weefsel kan gaan verkleven en iets opzwellen wat zorgt voor de kuiljtes en putjes in je huid. Dit is niet gevaarlijk, maar vooral ontsierend.
Cellulitis is een bacteriële infectie van het bindweefsel. De huid oogt dan vaak ook wat rood en geïrriteerd, ook kan je huid op die plekken warm aanvoelen. Dit is een medische aandoening en vraagt dan ook om behandeling van een medisch specialist. 

 

Wat is cellulite?

Zoals gezegd is cellulite een veelvoorkomende en onschuldige huidaandoening die zich vrijwel uitsluitend bij vrouwen laat zien. De billen en bovenbenen zijn een veel getroffen plek en dat is goed te verklaren. In dit gebied bevinden zich namelijk relatief veel vetcellen onder de huid. Deze cellen geven ons de geliefde vrouwelijke rondingen, maar bij velen zijn de vetcellen niet geheel gelijkmatig verdeeld. Hierdoor zijn op de ene plek kleine ophopingen zichtbaar en op de andere plek deukjes of putjes. De gedoemde sinaasappelhuid is geboren.

 

Hoe behandel je cellulite?

Cellulitis ontstaat vaak na de puberteit ten gevolge van de hormoonschommelingen. Het ontwikkelen van een vrouwenlichaam gaat dus in de meeste gevallen samen met deze huidafwijking. Ondanks dat het dus heel normaal is, is het begrijpelijk dat je op zoek bent naar een effectieve cellulite behandeling. Gelukkig zijn er een aantal manieren die cellulite zichtbaar kunnen verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het gezond eten en voldoende bewegen. Niet alleen jij, maar ook je huid zal zich hierdoor fitter voelen. Daarnaast zijn er verschillende producten verkrijgbaar waarmee je zelf je cellulite kunt behandelen. Zo zijn er verschillende creme's verkrijgbaar die de huid steviger maken en ervoor zorgen dat de huid een gladder uiterlijk krijgt, door de ophopingen te verminderen. Deze creme's kunnen gebruikt worden in combinatie met een massage roller of met body cups. Deze stimuleren de doorbloeding waardoor de ophopingen en verklevingen verminderen en de huid zichtbaar gladder wordt.

Hoe kun je cellulite voorkomen?

Ondanks dat dit niet voor iedereen geldt, wordt cellulite vaak in verband gebracht met een ongezonde levensstijl. In veel gevallen kan het aanpassen van de levensstijl cellulite verminderen, vetcellen worden immers niet zomaar aangemaakt. Hoe minder vetcellen je op jonge leeftijd aanmaakt, hoe minder kans er is op het krijgen van een sinaasappel huid. Daarnaast is het belangrijk alert te zijn bij medicatie op basis van hormonen. Het hormoon oestrogeen speelt een grote rol bij het ontstaan van cellulite.
Daarnaast is het van belang om gezond te eten, genoeg water te drinken en ook voldoende beweging is belangrijk voor een goede doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen.