Body Scrub

Black Exfoliator - Scrub
€34,95
Island Body Scrub
€49,75
-10%
Bestseller
Body Relax Pakket
€97,30
€87,50
Pink Sand Shower Scrub
€36,50
Sugar Scrub
Dr. Grandel
€25,50
HydroActive Lemon Scrub
€23,00
412  Mousse Gommante Exquise
€33,00
Body Strategist Peel Scrub
€41,50
-10%
Thermafoliant Body Scrub
€48,00
€43,20
Sea Polish Trio Pack
€54,95
Body Active Shower Scrub
€45,50
Cranberry Clay Scrub
€39,40
Specialist Scrub
Comfort Zone
€32,00
920 Gommage Enveloppant Douceur
€40,00
BODY SPA - Exfoliating Body Scrub
€35,50
Douche Scrub de Beaute
€24,40
-30%
Body Scrub - 25 ml
Body and Bess
€6,95
€4,87
Pagina 1 van 2
Verwen jezelf met een Body Scrub
Een goede huidverzorging begint met een bodyscrub. Door je huid goed te verzorgen met een scrub en een verzorgende lotion of olie, zul je stralen. Niet alle lichaamsdelen zijn geschikt voor deze scrub. Op je gezicht wordt dit afgeraden. Je kunt wel een peeling gebruiken om je gezichtshuid te reinigen. Graag vertellen we je meer over peelings, scrubben en een effect gebruik hiervan.

Het verschil tussen scrubben en peeling

Je huid heeft een eigen trucje om te reinigen: zo krijgen jongvolwassenen om de 25 dagen een nieuwe huid. Oud of jong: allemaal verliezen we dode huidcellen. Als deze dode huidcellen zich ophopen is dit terug te zien in je uiterlijk. Je kunt een flets uiterlijk krijgen of veel jeuk. Door te scrubben verwijder je niet alleen dode huidcellen, maar zorg je ook voor een 'glow' van de huid.

Bij het scrubben van de huid, schuur je als het ware met kleine korreltjes de dode huidcellen weg. Mee-eters en puistjes worden verwijderd door het scrubben. De ophoping van talg en het ingroeien van haren wordt door een body scrub tegengegaan. Wist je dat zelfs littekens en rimpels minder zichtbaar kunnen worden door een body scrub?

Bij een peeling wordt gebruik gemaakt van de enzymen die in het product aanwezig zijn. Hier dus geen grove korrel, maar zuren ( bijvoorbeeld fruitzuren ) die het werk doen. Je kunt ook spreken van een chemische peeling. Een enzymatische peeling is het mildste voor de huid. Voor rimpels, beginnende ouderdomsvlekken en acne kun je de sterkere peelingsvariant gebruiken: de chemische peeling.

Voor het hele lichaam wordt vaak gebruik gemaakt van een body scrub. Het gezicht wordt met door middel van een peeling gezuiverd. Dit omdat de gezichtshuid te gevoelig is voor een scrubbehandeling.

Hoe gebruik je een body scrub?

Je kunt voor deze behandeling gebruik maken van een speciale scrubhandschoen. De korrels kunnen namelijk wat ruw aanvoelen aan je vingers.
Pak een beetje scrubzout en beweeg in zachte, ronddraaiende beweging over de huid. De nieuwe huid is erg kwetsbaar. Om beschadigen van deze huid te voorkomen is te lang of te hard scrubben niet aan te raden.
Weet dat je op ruwe huidoppervlaktes wat extra aandacht moet besteden.
Dit zijn:
  • Je voeten
  • Je knieën
  • Je ellebogen
Er is ook een scrub behandeling voor het gezicht. Deze scrub is van een fijnere structuur, door de gevoelige gezichtshuid.
Behandel je huid na het scrubben met een verzorgend product, zoals een vocht inbrengende crème of lotion. Scrub niet te vaak; denk aan 1 keer in de 2 weken.
Als je last hebt van veel wondjes, eczeem, een gevoelige of verbrande huid wordt scrubben afgeraden. Een peeling kan dan een milder alternatief zijn.